Zdravím,
chtěl bych poradit od zkušenějších, jak bych měl vyřešit otázku síťových kabelů u vintage přístrojů.
Většina z nich má obyčejnou dvojlinku na pevno.
Mám čtyři koncáky, z toho jeden měl už při koupi předělaný konektor na oddělený kabel.
Další dva jsem si nechal také tak předělat.
O vlivu síťových kabelů jsem si přečetl hodně.
Jenže pořád nějak nechápu, jaký konkrétní smysl má kvalitní třížilový kabel pro zesilovač, když vývodní konektory ze zesilovače jsou pořád jen na dvě žíly.
Síťové kabely u vintage přístrojů
Re: Síťové kabely u vintage přístrojů
Nikdo neodpovídá. Napsal jsem nějakou hloupost?
Ja som to riešil na starom Luxmanovy L 410 takto: pôvodný kabel som vykuchal a nahradil asi 3 x silnejším ktorý som natvrdo naletoval na trafo.
Samozrejme som musel zväčšiť pôvodný otvor v zadnom panely a použiť klasikú prechodku na káble.
Kábel čo som použil ( nespomínam si už na meno ) , je trojžilák + zem. Spravil som z neho dvojžilák, spojil som 2 + 2 žily dokopy.
Posun vo zvuku je evidentný....
Samozrejme som musel zväčšiť pôvodný otvor v zadnom panely a použiť klasikú prechodku na káble.
Kábel čo som použil ( nespomínam si už na meno ) , je trojžilák + zem. Spravil som z neho dvojžilák, spojil som 2 + 2 žily dokopy.
Posun vo zvuku je evidentný....
Po letech s "solidní" síťovou kabeláží osvědčených značek VDH, Supra, Oyaide se mi doma usadil konec Parasound z devádesátých let.
Dvoulinečka směšného průřezu mě irituje ale zasáhnout do konstrukce se mi nechce a je to nevratné.
Kdybych to chtěl časem prodat, bude to problém.
Tak se mi zbytečně povaluje hromada tlustých hadů z tříkolíkových dob. Nemohu měnit a laborovat...

Dvoulinečka směšného průřezu mě irituje ale zasáhnout do konstrukce se mi nechce a je to nevratné.
Kdybych to chtěl časem prodat, bude to problém.
Tak se mi zbytečně povaluje hromada tlustých hadů z tříkolíkových dob. Nemohu měnit a laborovat...