Síťové konektory

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Steve
Kontaktovat uživatele:

Síťové konektory

Příspěvek od Steve »

Chlapi, zkoušel někdo z vás, jestli má kvalita konektoru, tedy resp. kov, ze kterých jsou kontakty vyrobeny, vliv na zvuk?
Konkrétně např. konektory Oyiade P037 a P079? Výrobce říká, že stříbrné a rhodiové kontakty dávají pevný, otevřený, čistý a detailní zvuk, přes zlacené je prý prezentovaný zvuk teplejší, bohatší a luxusní. Je to opravdu slyšet nebo je rozdíl zanedbatelný?
Siťové kabely jsem nyní doma sám vyměnil a něco o nich sem brzy napíši, protože to opravdu stojí za to. :P

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťové konektory

Příspěvek od Svensound »

Pánové na padělky OYAIADE Bacha!!!
Na firemních stránkách nyní píší toto:
sorry za Googl překladač.......... http://translate.google.com/translate?j ... ry_state0=
U Pavla Dioka je záruka oficiálního distributora!! / jen tam, fakt /. Žádnej E-bay nebo DiY atd.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Musím říci, že síťové konektory Oyaide jsou opravdu perfektně provedené.
Jsou sice o něco dražší ale stojí za to.
http://oyaide.com/e_audio/audio_product ... c_plug.htm

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Originály určitě!

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Jasně, že originály...
O šméčkách se nebavím. :)

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Svensound má pravdu.
Vím od Pavla Dioka, že byl na toto upozorněn přímo firmou Oyaide už někdy před rokem. Tyto plagiáty se šíří z Číny (jak jinak, že?) a vnější vzhled je prý k nerozeznání od originálu. Vedle sebe jsem je neviděl, ale Pipis píše, že je to na první pohled poznat. Takže vnější vzhled může být podobný, ale uvnitř je to katastrofa! Buďte opatrní, protože potom se šíří mýty, že někdo měl doma Oyamide a nebylo to nic moc :lol:.
Víc by mohl napsat Pavel Diok.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Chlapi, kruci, původní dotaz zněl, zda má vliv na charakter zvuku materiál kontaktů v síťovém konektoru, resp.rozdílné pokovování (stříbrné,rhodiované,zlacené apod.) jak třeba Oyaide tvrdí, a ne jestli číňani dělají kvalitní nebo nekvalitní padělky. :lol:
To pipís: A ty mi konečně odepiš na SZ, máš to tam měsíc.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

To by mne taky dost zajimalo. *jupi*

parson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od parson »

............toho machra co pozná rozdíl na jednom kabelu/zástrčka-zásuvka/ na zvuku....změně barevnosti např. CD bych chtěl poznat....možná, že ten proud si říká "jéééé to je pošušňáníčko...to jsou pravé Oyaide..hned se mi lépe klouže po těch kontaktech.....atd... *hura* *bravo*

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Rozdíl může být obrovský. Běžně mi to tu nááádherně hraje. Ale když síťový kabel vypojím, přestane to.

parson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od parson »

........to tak bejvá,když odpojíš kabel, že to nehraje..... :o

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel Diok »

To steve:

Tady pan Wojciech Pacula s dalšími známými hifisty porovnával stejný síťový kabel osazený různými konektory: http://www.highfidelity.pl/artykuly/0711/kts.html, nevím, ale jestli jsi schopen zvládnout polštinu, když tak použij google překladač.
Hifi Studio Panský dvůr

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

nevím ale, jestli jsi schopen zvládnout polštinu
Stejný text je zde v angličtině: http://www.highfidelity.pl/!ev/artykuly ... 7/kts.html.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

S Wojtkem Paculou se znám osobně už celkem dost dlouho, vážím si jej, ale nechápu proč se pouští do takových testů nebo spíš kdo jej do něčeho podobného uvrtal
Místo toho, aby se změny zvuku dosahovalo vylepšením přehrávačů, zesilovačů a reprobeden, tak se to děje zásuvkami na kabelech *headbang* Tady se už někdo definitivně pomátl.
To už se nedá na jejich aparátech vylepšit nic natolik zásadního, že se už obrátili k síťovým zásuvkám ?
Osobně je mi to jedno, ať si každý dělá co chce a ať si své peníze utrácí za co chce, netýká se mě to. Jenom mi vadí ta masáž, záměrné blbnutí lidí.

Je mi jasná následná reakce jisté části tohoto fóra.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Mně právě připadá, že síťové zásuvky, pojistky, různé podložky atd. jsou zde na hifinázorech těžištěm diskusí a "zlepšování" zvukové kvality řetězců. S tím, že kdo neslyší výměnu pojistky je buď hluchý, nebo nemá dost kvalitní aparát :lol: .
Pavel Macura Audio

Odpovědět