Síťový kabel Oyaide Tunami GPX
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: Síťový kabel Oyaide Tunami GPX
lachim
V mnichově jsen viděl velké zastoupení Furutech i Oyaide. Obě firmy dělají velký výběr kvalitních koncovek. Nebo budeš kupovat jinou značku?
V mnichově jsen viděl velké zastoupení Furutech i Oyaide. Obě firmy dělají velký výběr kvalitních koncovek. Nebo budeš kupovat jinou značku?
mark levinson
nevím. budu konzultovat po telefonu s "pytlem".
pokud se mu dovolám
nevím. budu konzultovat po telefonu s "pytlem".
pokud se mu dovolám

Skusim tento kabel porovnat s XSYPHONY MAJESTIC xp,ktery vlastním.Je ve stejne cenove relaci .Mel jsem pujceny kabel od VINCENTA a XSYMPHONY byl lepší i kdyz v jine cen.relaci Pokud mi vyjde cas zajdu za p.Diokem a pokusim se ty dva kabliky poslechnout vedle sebe.I mne to zajima
jaky tam bude rozdil
jaky tam bude rozdil

Musím se přidat.
Vyzkoušel jsem si udělat pár silových stíněných kabelů.Použil jsem buď Helukabel (má Svensound) a nebo v Daboku náš CMFM (za skoro polovic).Vidlic je dot a různě drahé.Problém byla zástrčka IEEC do přístroje, Vidlici za třeba 700 a IEEC se dala sehnat jen v Gesu za 35 a nebo v Belgický za 400(nic moc provedení) nebo 750 neotech,naprd.A pak předražené v Hifistore a u Dioka.
Mám výborný typ.Úplně suprová SUPRA koncovka,bezva provedení,vynikající práce s ní a za cca 250 kus.
Doporučuji všem.
Power kabel vyjde na max 1000 Kč. Při testu jsem ochoten se vsadit,že poznáte h...o.mezi mým a jiným 10x dražším.Neblbněte.Zkoušel jsem to taky a ...nic.
Proti tkaničce už jo,ale pokud jako Pytel uděláte samostatný přívod tak tyto DYI kabelů stačí.
Souhlasím s Milanem ,dajte prachy do něčeho jiného.
Vyzkoušel jsem si udělat pár silových stíněných kabelů.Použil jsem buď Helukabel (má Svensound) a nebo v Daboku náš CMFM (za skoro polovic).Vidlic je dot a různě drahé.Problém byla zástrčka IEEC do přístroje, Vidlici za třeba 700 a IEEC se dala sehnat jen v Gesu za 35 a nebo v Belgický za 400(nic moc provedení) nebo 750 neotech,naprd.A pak předražené v Hifistore a u Dioka.
Mám výborný typ.Úplně suprová SUPRA koncovka,bezva provedení,vynikající práce s ní a za cca 250 kus.
Doporučuji všem.
Power kabel vyjde na max 1000 Kč. Při testu jsem ochoten se vsadit,že poznáte h...o.mezi mým a jiným 10x dražším.Neblbněte.Zkoušel jsem to taky a ...nic.
Proti tkaničce už jo,ale pokud jako Pytel uděláte samostatný přívod tak tyto DYI kabelů stačí.
Souhlasím s Milanem ,dajte prachy do něčeho jiného.
Mám samostatný přívod jen pro hifi.
A rozdíly jsou jasně slyšitelné. Čím kvalitnější koncovky, tím lépe.
Ty investice jsou opodstatněné. Samozřejmě jak na které aparatuře.
Někde to slyšet nemusí být.
Silové kabely jsme porovnávali za přítomnosti Rowinga a p. Zatloukala z Adost Audio
a všichni jsme hleděli, jaký tam je rozdíl.
Takže si nemyslím, že je to jen marketingový tah firem...
A rozdíly jsou jasně slyšitelné. Čím kvalitnější koncovky, tím lépe.
Ty investice jsou opodstatněné. Samozřejmě jak na které aparatuře.
Někde to slyšet nemusí být.
Silové kabely jsme porovnávali za přítomnosti Rowinga a p. Zatloukala z Adost Audio
a všichni jsme hleděli, jaký tam je rozdíl.
Takže si nemyslím, že je to jen marketingový tah firem...
Já mám na mysli ale spíše rozumný cenový strop u konektorů. Zda 500 za kus nebo třeba 2000.- Kč
Tak vysokou cenu nikdy nelze zdůvodnit nárůstem kvality zvuku! Ale samozřejmě nemám v úmyslu komukoliv bránit v tom, kdo chce výrobci nebo prodejci přispět na nový dům, auto nebo dovolenou. Půjčit, poslechnout a pak rozhodnou, je to jasné!
Tak vysokou cenu nikdy nelze zdůvodnit nárůstem kvality zvuku! Ale samozřejmě nemám v úmyslu komukoliv bránit v tom, kdo chce výrobci nebo prodejci přispět na nový dům, auto nebo dovolenou. Půjčit, poslechnout a pak rozhodnou, je to jasné!
Je to jasné. Půjčit, poslechnout a pak se rozhodnout, zda to stojí za tu investici...
Souhlas.
Souhlas.
A rozdíly jsou jasně slyšitelné.
Já vím Peere,jsi netopýr a slyšíš všechno a jasně.Kdyby jsi nebyl tak daleko,tak tě lehce přesvědčím při slepáči o opaku.
Ale je to fakt každého věc,co je ochoten si namluvit a uvěřit.

Ale je to fakt každého věc,co je ochoten si namluvit a uvěřit.
Boxer
Ne na každé aparatuře a v konkrétních podmínkách to musí mít stejný přínos.
Nejsem netopýr ale na mé aparatuře to slyšet je.
Kdyby jsi nebyl tak daleko, tak tě přesvědčím, že to slyší každý.
Nakonec jsem u toho pokusu nebyl sám. Všichní zúčastnění slyšeli jasný rozdíl.
Tak proč píšeš, že jenom já mám netopýří sluch?
ostatně i Mark Levinson má stejné zkušenosti...
Kde bereš tu jistotu, že si to vymýšlíme?
jenom mě tak napadlo, nechceš do představení napsat na čem posloucháš?
Ať máme představu...
Ne na každé aparatuře a v konkrétních podmínkách to musí mít stejný přínos.
Nejsem netopýr ale na mé aparatuře to slyšet je.
Kdyby jsi nebyl tak daleko, tak tě přesvědčím, že to slyší každý.
Nakonec jsem u toho pokusu nebyl sám. Všichní zúčastnění slyšeli jasný rozdíl.
Tak proč píšeš, že jenom já mám netopýří sluch?
ostatně i Mark Levinson má stejné zkušenosti...
Kde bereš tu jistotu, že si to vymýšlíme?
jenom mě tak napadlo, nechceš do představení napsat na čem posloucháš?
Ať máme představu...
Nechci se s tebou přít.Ono je ale opravdu něco jiného myslet si ,že slyšíme a něco jiného poznat to při slepém ,opravdu solidním testu.
Zabývám se hifi dost dlouho,abych se dovedl podívat na věci seriozně.V drtivé většině se u mnoha podobných záležitostí jedná o smyšlené voodoo,které nemá s podstatou věci nic společného.
Udělat si samostatný silový ,stíněný přívod k hifi má své opodstatnění.Mít pračku sítě neoddiskutovatelně.Slyšet rozdíl ve výměně přenosky v gramu,no to je taky jasné (ne vždy radikálně).Ale položit rezonátor na CD player,nebo dát pod kabely dřevěné špalíčky,dát do konektorů zaslepovací čepičky,matlat cd fixem, a pod,jsem technik a ne blázen.
Napíšu to jinak.Pokud jsou slyšet (opravdu) rozdíly v (jako například) výměně síťového kabelu,tak bez jakýchkoliv spekulací o materiálu toho či onoho je něco špatně na vlastních komponentech.
Co se týče mé bývalé sestavy a nynější,vše bylo na f-sportu a kdo měl zájem ,tak to ví.A to ,že někdo má aparát za mega,ze mne neudělá trotla,i kdyby to byla moje vlastní aparatura.
Asi tak.
Zabývám se hifi dost dlouho,abych se dovedl podívat na věci seriozně.V drtivé většině se u mnoha podobných záležitostí jedná o smyšlené voodoo,které nemá s podstatou věci nic společného.
Udělat si samostatný silový ,stíněný přívod k hifi má své opodstatnění.Mít pračku sítě neoddiskutovatelně.Slyšet rozdíl ve výměně přenosky v gramu,no to je taky jasné (ne vždy radikálně).Ale položit rezonátor na CD player,nebo dát pod kabely dřevěné špalíčky,dát do konektorů zaslepovací čepičky,matlat cd fixem, a pod,jsem technik a ne blázen.
Napíšu to jinak.Pokud jsou slyšet (opravdu) rozdíly v (jako například) výměně síťového kabelu,tak bez jakýchkoliv spekulací o materiálu toho či onoho je něco špatně na vlastních komponentech.
Co se týče mé bývalé sestavy a nynější,vše bylo na f-sportu a kdo měl zájem ,tak to ví.A to ,že někdo má aparát za mega,ze mne neudělá trotla,i kdyby to byla moje vlastní aparatura.
Asi tak.
boxer
tady s tebou nemohu souhlasit.
kvalitní kabel je přinos. a neznamená to, že slyšitelným vlivem je potvrzena chyba v komponentu!
to by ty mark levinson, audionet, naim, accuphase... musely být všechny špatně postavené.
čemuž nevěřím.
tady s tebou nemohu souhlasit.
kvalitní kabel je přinos. a neznamená to, že slyšitelným vlivem je potvrzena chyba v komponentu!
to by ty mark levinson, audionet, naim, accuphase... musely být všechny špatně postavené.
čemuž nevěřím.
Je nějaký problém tady do Kdo je kdo napsat něco o sobě a o tvé aparatuře?
Já to třeba nevím a zajímá mě na čem posloucháš.
A bavíme se o síťových šňůrách, tak sem nepleť nic jiného!
Ostatně mě hifi baví také pěknou řádku let.
Já to třeba nevím a zajímá mě na čem posloucháš.
A bavíme se o síťových šňůrách, tak sem nepleť nic jiného!
Ostatně mě hifi baví také pěknou řádku let.
Přidám svoji zkušenost se síťovými kabely, samozřejmě stíněnými.
Vliv na zvuk podle mne mají, nicméně nemá příliš cenu jít do extrémů a to jak technických, tak cenových. Stačí se zamyslet, na co může mít vliv pozlacená koncovka? Kabel z nejčistčí mědi? Myslím, že jen na peněženku. Samotný přívod do zásuvky 230V je v nejlepším případě z obyčejné mědi příp. stíněný. Šroubky kterými je připojen k jištění jsou mosazné (o dalších spojích na vedení nemluvě), tak proč na druhé straně zlato čistoty 0,0002 ?
Důležitější z hlediska zvuku je to, že se jedná o stíněný kabel, který zamezuje průniku VF rušení z jeho okolí. A o tom jak velký vliv na zvuk (nebo i ticho) kabel má, rozhoduje jak velké rušení máte doma resp. i jaké jsou použité přístroje v aparatuře. Ty totiž mohou také vyzařovat po síťovém přívodu a ovlivnit jiné (tohle zřejmě myslel Boxer?).
Vliv na zvuk podle mne mají, nicméně nemá příliš cenu jít do extrémů a to jak technických, tak cenových. Stačí se zamyslet, na co může mít vliv pozlacená koncovka? Kabel z nejčistčí mědi? Myslím, že jen na peněženku. Samotný přívod do zásuvky 230V je v nejlepším případě z obyčejné mědi příp. stíněný. Šroubky kterými je připojen k jištění jsou mosazné (o dalších spojích na vedení nemluvě), tak proč na druhé straně zlato čistoty 0,0002 ?
Důležitější z hlediska zvuku je to, že se jedná o stíněný kabel, který zamezuje průniku VF rušení z jeho okolí. A o tom jak velký vliv na zvuk (nebo i ticho) kabel má, rozhoduje jak velké rušení máte doma resp. i jaké jsou použité přístroje v aparatuře. Ty totiž mohou také vyzařovat po síťovém přívodu a ovlivnit jiné (tohle zřejmě myslel Boxer?).
Škoda,že zde není palec nahoru.
Přesně tak jsem to myslel.Protože pokud průnik VF ovlivňuje zvuk komponentu tak výrazně,je špatně něco na něm.
Ano,stínit,stínit,stínit a kdo nevěří ať si najde na Slovanetu měření PMA,tam je to napsáno a zobrazeno dostatečně.
Přesně tak jsem to myslel.Protože pokud průnik VF ovlivňuje zvuk komponentu tak výrazně,je špatně něco na něm.
Ano,stínit,stínit,stínit a kdo nevěří ať si najde na Slovanetu měření PMA,tam je to napsáno a zobrazeno dostatečně.