Síťový kabel Oyaide Tunami GPX

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový kabel Oyaide Tunami GPX

Příspěvek od Peer »

No nikde. :D
Ale tobě jsem to napsal do mailu...

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

To Peer:
Chápu :o . Děkuji ozvu se 8-) .

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Tak jsem mě půjčený síťový kabel za hodně peněz a zase nic se nedělo. Stejně mě to ale hlodalo tak jsem obyčejný kabel opatřil stíněním ,které jsem uzemnil na straně zástrčky . A zase nic . Ten kabel mnou vyrobený se choval jako ten hodně drahý ,tak kdo je tady potom hňup. Takže podle mého ,ten obyčejný kabel za 90kč vede elektrický proud,stejně jak kabel za 5000kč .

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Sítový kabel oyamide Tunami GPX co na to víc říct vím jen toto Zdeny ho měl půjčený a rozdělal ho a byla to taková prasečina že se na to nedalo koukat ani letované to nebylo. A to chtějí za kabely 10 tisíc? To si radši koupím LPčka a další věci... Když vidím jaké tady řešíte věci sítový kabel na 230 V který má
ovlivnit tok elektronů,a narovnat elektorny do řady,mít super vodivé vodiče,... Já osobně si myslím že by bylo zmrazit vodič na teplotu -273 stupnů celsia a tím dostat vodiče na úroven supravodivosti. Takže začněte konstruovat mrazící zařízení kterým bude udržovat stálou supravodivost sítových kabelů během během poslechu.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Mike,ty jseš srandista,taková zima asi u nás letos nebude *2thumbsup* Od Zdenyho tuto zkušenost vím,také mě to někdy připadá jako oblbování zákazníků.Ale je to každého věc a když to někdo slyší,tak proč ne.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

To Daliborrrr, Mike, Paul:
Z všich řečí je vidět, že jste kabel Oyaide Tunami GPX nikdy neviděli in natura, natož že by jste ho slyšeli. Mike, napsat takovou kravinu, že to ani letované nebylo mne jen ujistilo že tady kecáš o něčem co jsi neviděl. Pokud vím, tak Zdeny popisoval kabel čínské výroby hojně používaný na Jižní Moravě. Z tohoto musí znalý člověk usuzovat že jde o Vincent. Oyaide je totiž kabel "Made in Japan" a tam jsou, jak známo velmi pečliví. Tolik asi o provedení, o přínosu v oblasti zvuku psát nebudu, protože to si musí vyhodnotit každý sám.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Mark Levinson:
všiml sis, bratře, že na takové kraviny zde a ani v jiných vláknech nereaguji? :D
Nemá to totiž cenu... Český hifista je totiž nejchytřejší... *hura*

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

marklevinson

Víte nenapsal jsem kravinu napsal jsem holý fakt týkalo se to japonského kabelu Oyamide a Zdeny když viděl tu hrůzu tak to radši ani majiteli nezdělil protože ten by z toho byl asi na prášky. Netvrdím že takové kabely jsou všechny třeba to byl jen vadný kus. Kabel oyamide jsem neslyšel v tom máte pravdu. Znám se s člověkem který vyrábí vlastní hifi kabely a úspěšně je prodává a už mi toho trochu pověděl. Proto tam byl nádech ironie. Ale hlavní je že Vás to baví proto to vlastně děláme ne?
Zdraví Michal

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Hele ty "Oyamide" prosím tě jsi si jistý,že hutoríš o stejných kabelech jako ostatní?Ale doufám,že ano.Můžeš tedy na rovinu napsat co tam bylo tak hrozivého?A samozřejmě fotky.Jinak si laskavě takové věci nechej pro sebe.

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel Diok »

Mike píše:marklevinson

Víte nenapsal jsem kravinu napsal jsem holý fakt týkalo se to japonského kabelu Oyamide a Zdeny když viděl tu hrůzu tak to radši ani majiteli nezdělil protože ten by z toho byl asi na prášky. Netvrdím že takové kabely jsou všechny třeba to byl jen vadný kus. Kabel oyamide jsem neslyšel v tom máte pravdu. Znám se s člověkem který vyrábí vlastní hifi kabely a úspěšně je prodává a už mi toho trochu pověděl. Proto tam byl nádech ironie. Ale hlavní je že Vás to baví proto to vlastně děláme ne?
Zdraví Michal
Tak hele, mluvíš tady o kabelu Oyaide Tunami GPX, nebo nějakém s názvem Oyamide, což zřejmě bude nějaký čínský podvrh, protože mi přišla přímo od firmy Oyaide hláška, že firma KD electronics je kopíruje. Kromě toho originál Oyaide si koupil u nás jen Mark Levinson a několik šlo do Polska a na Slovensko a žádnému Zdenymu jsem jej neprodával ani nepůjčoval. V metráži si jej koupilo již mnoho lidí, ale tady samozřejmě pokud to byl on a někdo jej sprasil, tak za to již firma Oyaide neručí. Jinak pokud se na mne nebude Pytel zlobit, budu zde citovat větu, kterou mi poslal poté, co si kabel koupil: "Jinak kabel Tunami hooodně dobrý , při testu na mé sestavě obrovský nárůst informací a čistota nižších basů. Silič hraje jak z jiného světa. Myslím že cena odpovídá kvalitě." Pokud se chcete přesvědčit o kvalitě práce firmy Oyaide, přijeďte, předvedu na místě. Je chudák, který se o něčem sám nepřesvědčil a neviděl to na vlastní oči, může blábolit a neprávem něco shazovat, navíc firma Oyaide má ve světě velké jméno a jejich síťové konektory např.používá mnoho věhlasných firem, ale o tom vy nemáte ani páru. Sedět u kompu a klajdat umí kdekdo, ale kdyby nebylo nás prodejců a dovozců, kteří vám můžeme výrobky představit, neměli byste ani o čem mluvit.
Hifi Studio Panský dvůr

MMM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMM »

Rigo píše:
... Sedět u kompu a klajdat umí kdekdo, ale kdyby nebylo nás prodejců a dovozců, kteří vám můžeme výrobky představit, neměli byste ani o čem mluvit.
:lol: :lol: :lol: ... moc krásně napsáno.

... a kdyby nebylo nás HI-FI pacientů a podobně postižených, kteří je od vás berou, neměli by jste je ani komu prodat.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

rigo

zachovej klid.
víš co prodáváš, co nabízíš.
kable oyaide jsou prostě oyaide.
že byl nějaký originál kábl špatně sletovaný... to je blábol. nevěřím tomu ani za čočku.
kdyby byl, tak ho majitel vyfotí, fotku okamžitě pověsí na net a prodejci omlátí o hlavu.

tuhle mi někdo tvrdil, že si vyrobil za 5 tisíc přesnou kopii stojanu f.e. pagoda...
ale fotku zatím neposlal. ač jsem mu slíbil 25t za druhý kus, pokud to bude povedené....
zdar je v sýru. věř tomu
:)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

lachim píše:kable oyaide jsou prostě oyaide.
že byl nějaký originál kábl špatně sletovaný... to je blábol. nevěřím tomu ani za čočku.
kdyby byl, tak ho majitel vyfotí, fotku okamžitě pověsí na net a prodejci omlátí o hlavu.
víra.

ve jménu otce, i syna, i ducha svatého - oyaide je prostě oyaide.

bytná, která okamžitě při slepém testu (to jako jste spolu po ránu opravdu dělali slepý test jo? - mimochodem lachime, je to ta bytná, co pamatuje bombardování Drážďan?) pozná změnu koncovek supra za furutech a to na hře hlasivek Zuzany Homolové???

mě tohle téma moc nebaví, ale teď jsem se fakt málem umlátil smíchy.
ty jsi humorista člověče !!!

víš, vzít kudlu a vykuchat mnohatisícový kabel není jenom tak.
já jsem to taky udělal. u reprokabelu. a našel kabel z baumaxu. důkazy už nemám, proto nebudu jmenovat. byl jsem zelenáč a tak jsem napsal martinovi s f-sportu, co se děje a co mám dělat. prý z toho nebudeme dělat aféru. ať napíšu, že mi prostě nesedly. stalo se. nic proti martinovi. navíc ta firma opravdu dělá i dobré věci.

byl to originál značkový kabel. myslím, že i Zdeny pozná originál.

to já jen tak.

p.s. pozdrav ode mě svou bytnou. je to moudrá žena, která ví, jak si udržet slušné a dobře platící nájemníky.
*thumbs up*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Musím uvést na pravou míru, jak se věc má:

Realita je ta, že mám kabel opd firmy Vincet. Na věci to ale nic nemění, protože za svou cenu chci získat perfektní výrobek. A bohužel, když teda musím být adresný, aby se nepošpinilo jméno jiné firmy, se tak u Vincentů nestalo.
O tom, jak je kabel udělaný, mohu napsat to, o čem jsem se sám přesvědčil a to poslechem, a pak když jsem kabel zkracoval na míru a tím pádem jsem ho musel otevřít.

Nic proti ničemu, dneska se prodává ledacos a za nesmyslnější ceny, než je kus stíněné šnˇůry.

Tak předně: vlvi na zvuk jsem nezaregistroval žádný, ale mám aspoň lepší pocit a když už nic víc, lépe to vypadaá. Konstrukce? pod krásným opletem se skrývá kabel v PVC izolaci 3x bych odhadnul 2,5mm2 (tp jsem neměřil a můu se tedy mýlit), avšehcny tři žíly jsou ve společném stínění pomocí pocínované punčochy, vlastní žíly jsou zhusta omotané bavlnou. Měď na kableu se zdá naprosot obyčejná , protože konce u pájených oček byly lehce jinobarevné (ale mohlo to způsobit pájení a použití tavidla).
Kabel - resp. všechny žíly jsou do vidlic uchycené pomocí napájených oček a ta jsou přitažena šroubkem k vývodům vidlice. Spojení na obou stranách kabelu bylo nedostatečné - uvolněné, navíc spojený ochranný vodič a stínění bylo smotáno "hodně divoce",. tak že fousy koukaly ven.
Vidlice je naprostý low-end, a to oba konce. Nevidím vůbec žádný důvod, proč by tento kabel měl "hrát" lépe, než např. originál síťový přívod Bryston, se kterým jsem to porovnával (a ještě pak od Passe, teacaDV50, premau X2 a zdroje BP25-tedy provedl jsem porovnání na 4 pozicích) a ani na jedné se mi zvuk nezdá lepší s kabelem Vincent. proč by taky měl, když je použit zhola obyčejný kábl za pár korun? Vnější punčochja zvuk nezlepší a stínění takéne.

Takže takto se věci mají.

Jinak udělám ještě jeden pokus: vezmu naddimenzovaný síťový kbael (kvůli ztrátám), udělám ho nejkratší možný a znovu porovnám. POkud je někde ztráta a nebo ůtlum, bude to právě na kabelu (přechodové odpory na vidlicích jsem už měřil a tam není nic, co by stálo za břeč) a pak budu vidět. Ale vím dopředu, že nebudud vidět nic a proto silně pochybuji o tom, že mi kabel Oyaide XY za XX peněz zvuk zlepší - to by musel být snad "aktivní". Mslím si totiž, že zprostředkovatel mmezi domácím vývodem ze zdi (zásuvky) a zesilovačem, když bude krátký amap (as max as possible), musí mít na zvuk lepší zvuk, než např. 2m dlouhý Oyaide.

A tímto já osobně končím své příspěvky na téma zahořování a náhrady síťových kabelů .

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

dadaft

sakra, to už je ale doba, co jsem svůj komentář napsal. na žádost jiného člena.
to jsi se zasmál až teď?
no.... nevadí.
homolová drážďany možná pamatuje.
bytná je výrazně mladší, drážďany nepamatuje.
v drážďanech rozdává hifi nosiče božského káji. a nejen tam.
můj kabel pozná, i dnes, okamžitě. je totiž ještě lepší než zde jmenované.
a nejen za zvuků paní homolové.

jsem zvědav, zda nějak dopadne ten slepý test.

zdeny
já jsem pytlův supra kabel zapojil i ke svému monitoru samsung.
vincent bych nedal. to by byla škoda.
pytlova supra je vždy vyrobená na 100%. a mám klid.
:)
co ty na to?

Odpovědět