Slušné levné signálové kabely

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
skiby
Kontaktovat uživatele:

Slušné levné signálové kabely

Příspěvek od skiby »

Dobrý večer,
mám postarší Onkyo A9211 + cd Denon dcd 1500 + Guru qm 10
Poraďte nějaké levné propojení, pokud to má vůbec při kvalitě komponentů nějaký význam.
Díky za reakce.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Slušné levné signálové kabely

Příspěvek od jbajci »

Budu mít navic signálové RCA kabely z metráže Sommer Cable Corona + konektory AEC, 0.5m v ceně 500 Kč. V dané ceně jsou velmi dobré a mě vyhovují. Budu si ale dělat delší a tyto mi zbydou. Uvedenou metráž za sebe doporučuji.

5621rz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 5621rz »

Jen uvedu priklad, nevim jak na tvych komponentech, ale u me jsem resil problem se zvukem a obycejna vymena kabelu mi poslech dost vylepsila, ve skladbach, kde mi nesedely vokaly a byly jako kdyby "zastrene a zavrene" ale zbytek byl skvely, jsem vymenou kabelu tento problem odstranil, schvalne jsem jel vsechny referencni skladby na Cd, Flac i obyc MP3, abych se ujistil, ze to opravdu pomohlo...a vymena kabelu probehla ze znackoveho XLR za cca 4000,- na zakazkovy kabel za 1000,- ktery jsem si nechal udelat od jednoho pana ze slovenska...protoze dela i RCA kabely, tak bych ti doporucil za tuto cenu nechat vyrobit kabel od nej, kabel mi dorucil do tydne od domluvy...
zde davam odkaz na nej
https://elektro.bazos.cz/inzerat/115113 ... -kspar.php

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Mám volné tyhle Ortofony, nejsou vůbec špatné.
https://www.aliexpress.com/item/4000047 ... hweb201603_

Další volbou by pro mě byl určitě AQ King Cobra také z Aliexpressu
https://www.aliexpress.com/item/3231120 ... hweb201603_

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Kabely zlepšují zvuk pouze v případě, že je vidíš zapojené. Takže bych doporučil takové, které se ti líbí od pohledu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Kabely jsou pasivni soucastky, nemohou zlepsovat zvuk, proboha...
Jen jej v ruzne mire zhorsuji/ovlivnuji.

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

Velice slušný signálový kable za pár stovaku koupíš v každý slušný prodejně pro muzikanty ..třeba musiccity .. máj tam kabely Adam Hall nebo Klotz ..úplně to stačí pokud nechceš zdobit aparát za statisíce drahejma kabelama , zvuk komponentů nijak výrazně nezlepšís drahým kabelem , maximálně zmrsis hodně blbým kabelem ..

fb_pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel »

Jak už tu někdo napsal...doporučuji koupit co nejdražší metráž...k tomu zlaté...diamanty vykládané konektory...a přes takto hotový kabel ještě navléknout masivní zlatý prsten rovněž s diamantem...čímž značně vzroste cena kabelu...a ten jistě uspokojí i "nejnáročnějšího" posluchače kategorie Snob-End. Pro normální smrtelníky...já si nechal poslat ty kablíky od toho pána ze Slovenska...cca 660 Kč..jak píše 5621rz...a gramec hraje krásně...Technics 1210..přenoska 2M Silver...zesík starší Denon PMA 980R....tuner a CD mám propojené Sommer Cable Spirit XXL...konektory Amphenol..cca 60 Kč...a také naprostá spokojenost. Měl jsem mindrák...že se šidím levnými kabely....ale když jsem na různých výstavách a předváděčkách i v poslechových místnostech slyšel ty předražené...rádoby High End kablíky za desítky tisíc...ulevilo se mi a klidně spím....a vychutnávám si hudbu..protože o tu jde především !..ne o předraženou bižuterii !!!...a uklidňuji se tím...že pokud tento kabel používá muzikant..který tu nahrávku vytvořil...pak tím,že přes stejný kabel já toto poslouchám...nic jsem nezkazil... takže...jakékoli...ne ty nejlevnější...profi kabely pro hudebníky...a nemáte co zkazit !

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Dej na ten Technics pořádnou přenosku, neboj se, on ji utáhne, a potom rozeznáš rozdíl mezi kabely. U gramofonu je to sakra slyšitelné. Ani nemusí být za hromadu peněz. Ke gramofonu doporučuji, mám to po delších zkušenostech vyzkoušené, VDH 501 nebo 502. Stačí postříbřená měď. A nezapomeň na kvalitní konektory. :)

fb_pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel »

Přenoska Ortofon 2M Silver za 5000 Kč mě úplně postačuje..nepotřebuju si hrát na hogo - fogo..a k těm kabelům...stačí se rozhlédnout po světě..kolik je kde měděných dolů a hutí tavících měď.a produkujících kovové špalky a pláty....a pak jen firem které...za podstatně nižší teploty či dokonce za studena lisují dráty a podobně většinou pro elektrotechnický průmysl...když spočítám cenu práce v USA,DPH,dopravu,clo,masinví náklady na propagaci,obchodní marži...tak mi třeba u Audioquest zbude doslova jen pár kaček na materiál...na levný ...ani ne venkovní..TV koaxiál.. takže...ty pohádky..co tam píší..o zpracování mědi a pod.....k smíchu....někdy už jen čekám...že tam napíší.. "Narostlo to na Biofarmě a sklízeno o půlnoci za úplňku"...jistě by se našlo dost blbců...co by jim to sežralo....ale můj slepý poslechový test to hodnotil hůře než kvalitní venkovní polypropylénový celoměděný TV koaxiál s cap. 52 pf..... je mi líto...už jsem vyrostl...na pohádky a marketingové triky nevěřím

fb_pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel »

Ještě k té přenosce...nedávno jsem sledoval dokument o Queen...kytarista May seděl doma ve studiu a pouštěl staré desky a vzpomínal...a hle...přenosku Ortofon OMB 10 !!!..při detailním záběru krásně vidět.. a přitom žádný chudák..může si dovolit přenosku za stonásobek....takže v klidu spím...když jemu stačí přenoska za litr....tak mě na poslech jejich desek také stačí přenoska za pět litrů.. asi tak....

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Dělej jak chceš. Je tvoje rozhodnutí a tvůj problém. Nemusíš ale ostatním vnucovat své názory jako absolutně správné. Vlastně se tady chlubíš, jak jsi s tím vydupal.
Já jsem ti jenom chtěl poradit, protože mám s gramofonem dlouhodobější zkušenost.
Je možné, že přenoska Ortofon OMB 10 je lepší, než tvoje 2M silver. Ta se myslím moc nevyvedla.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Např.
Klotz MC5000.
https://www.muziker.cz/klotz-mc5000
Má dvojité protiběžné spirálové stínění. Stejně to stínění má Nordost Valhalla.

A k tomu NEUTRIK NC3MXX
https://www.music-city.cz/neutrik-nc3mxx-am0019810

nebo NEUTRIK NF2CB2
https://imusicdata.cz/neutrik-nf2cb2?gc ... I9EALw_wcB

mám ten klotz jako referenci mezi levnými kabely. Je neutrální.

fb_pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel »

*2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* Sorry...ale tady probíhala diskuse na téma...poraďte mi levné propojení !..já nikomu nic nevnucuju..jen presentuju své zkušenosti ! Vyrůstal jsem v zemi s omezeným výběrem..a tak muzikanti museli často improvizovat...a zkoušet co bude hrát...a tak jsem si prošel i já vším tím laborováním a hledáním "svatého grálu"....ke kytaře jsme za bolševika s kamarádem používali tehdejší zelený TV koaxiál...s lankem uvnitř...hold...tehdy ještě muzikanti nebyli takoví snobi..a navzájem si radili co použít a jak to zapojit aby to hrálo... i s gramcem mám bohaté zkušenosti už od 80. let ...různé upgrade a vylepšování tehdejších Litovelských udělátek.. a možná..proto..že jsem si tím vším dávno prošel..jsem imunní proti okultnímu náboženství - uctívání předražených přístrojů a kabelů...ono..stačí otevřít některá rádoby High-End zařízení...a když vidím nejlacinší čínské elektrolyty kondíky..je mi na zvracení... je to stejné jak u oblečení....tričko které ušily 13ti leté děti v Indii vyšlo se vším všudy i s daněmi a dopravou na 50 kč...a je nabízeno jako high-tech značkové za dva tisíce... a já fakt nemám potřebu někomu plati za značku...mě poslouží i triko z e-shopu za 450.. a stejně to mám i s muzikou....hudební konzerva jenž posloucháme je zprostředkovávána aparaturou...s úkolem umožnit co nejvěrnější zážitek z hudby !...ne uctívání přístrojů.. nikomu nic nevnucuju a už vůbec nemám potřebu presentovat..jak jsem s čím vyjebal.. jen odpovídám na dotaz...na levné kabely.. asi tak

fb_pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel »

Ahoj kychtax...nahráváš mi na smeč !!!..přesně...ten Klotz mám i já...úžasný...a za pár kaček přehraje mnohatisícové tzv. "značkové" kabely...přesně jak jsem se snažil poradit...levné kabely.. profi kabely často hrají líp než předražená bižuterie tzv. "high-end"

Odpovědět