smaltovaný drát
Re: smaltovaný drát
Já si myslím, že ještě nejsem tak hluchý, abych neslyšel zvukový přínos dobrého repro kabelu. Dadafta mohupozvat k ochutnávce dvou repro setů a sice stejného výrobce Supra. Jedná se o PLY3,4/S a Supra Sword. Zvukový skok ve prospěch Swordu k lepšímu byl slyšitelný při poslechu naposlouchaných cd.
Zpochybnit dadaftuv slepy test bude znacne komplikovanejsi nez zpochybneni tech poetickych popisu vsech moznych nuanci pri vymene kabelu, u kterych mam pocit, ze posluchac nejenom vymenil kabel, ale take nejakym nedopatrenim zrejme poslouchal i uplne jine cd.
MilanTuma: co se tyka kvality komponentu, tak s tebou asi nebude souhlasit treba Acon. Ja si na sve v podstate lowendove sestave (AA 303 za 20k a Focal Electra za 50k) nejsem vedom nejakych podstatnych rozdilu v repro kabelazi.
MilanTuma: co se tyka kvality komponentu, tak s tebou asi nebude souhlasit treba Acon. Ja si na sve v podstate lowendove sestave (AA 303 za 20k a Focal Electra za 50k) nejsem vedom nejakych podstatnych rozdilu v repro kabelazi.
bohuš
nezlobím, jsem v klidu. (navíc jsem stará páka, takže mám vždy kvalitní matroš
) já tohle netové žvanění zas až tak neprožívám, narozdíl od prodejců hifi udělátek. prožívám hudbu.
ono je tohle téma tak trochu legrace. někteří to poznali ihned (třeba takový ukecaný lachim (zdravím chlape) - tomu to je jasné - ani jeden příspěvek), někteří ne. ale jen trochu.
výběr témat, do kterých momentálně intenzivně přispívám, je do značné míry ovlivněn tím, co se děje v mé poslechovce - dokončuju retro aparát philips se čtyřma uzavřenýma bednama. všechno už je zaplacené, jen se to ne a ne sejít. druhý pár beden v polsku, cdčko v holandsku, zesák u prahy...
Milan Tuma
díky za fotku vnitřností fa960. krátký komentář - kondenzátory nippon a elna, čtyřpólový(?) potenciometr alps, pět (2+3) špičkových tranzistorů na kanál v push-pull zapojení (marantz používá tytéž v pm84/94 a říká tomu quarterA - čili čisté Ačko), funkce cd-direct, tj. přemostění předzesilovače s maximalizací signálu ze zdroje.
cd950 je referenční cdčko s DAC7.
jsi si úplně jistý, že víš, o čem mluvíš?
Rowing
dělal jsi s těmi kabely opravdu slepý test s asistentem nebo ta věta měla znít: rozdíl by byl slyšitelný i poslepu, hádám. ???
svensound
člověk je tvor omylný, tak se tím netrap...
pro zájemce nabízím k zapůjčení na testování set signálního a reprokabelů pletených ze 4 smaltovaných drátů.
nezlobím, jsem v klidu. (navíc jsem stará páka, takže mám vždy kvalitní matroš
ono je tohle téma tak trochu legrace. někteří to poznali ihned (třeba takový ukecaný lachim (zdravím chlape) - tomu to je jasné - ani jeden příspěvek), někteří ne. ale jen trochu.
výběr témat, do kterých momentálně intenzivně přispívám, je do značné míry ovlivněn tím, co se děje v mé poslechovce - dokončuju retro aparát philips se čtyřma uzavřenýma bednama. všechno už je zaplacené, jen se to ne a ne sejít. druhý pár beden v polsku, cdčko v holandsku, zesák u prahy...
Milan Tuma
díky za fotku vnitřností fa960. krátký komentář - kondenzátory nippon a elna, čtyřpólový(?) potenciometr alps, pět (2+3) špičkových tranzistorů na kanál v push-pull zapojení (marantz používá tytéž v pm84/94 a říká tomu quarterA - čili čisté Ačko), funkce cd-direct, tj. přemostění předzesilovače s maximalizací signálu ze zdroje.
cd950 je referenční cdčko s DAC7.
jsi si úplně jistý, že víš, o čem mluvíš?
Rowing
dělal jsi s těmi kabely opravdu slepý test s asistentem nebo ta věta měla znít: rozdíl by byl slyšitelný i poslepu, hádám. ???
svensound
člověk je tvor omylný, tak se tím netrap...
pro zájemce nabízím k zapůjčení na testování set signálního a reprokabelů pletených ze 4 smaltovaných drátů.
Donuts
díky za podporu. konečně někdo, kdo ví, a ne jenom myslí, že ví.
díky za podporu. konečně někdo, kdo ví, a ne jenom myslí, že ví.
Dadaft - prosím tě, ty smaltované reprokabely půjčuj s výrazným upozorněním : ZAPOJUJETE POUZE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ !
Předpokládám, že na ně nedáváš žádnou izolaci, smalt je velmi náchylný na mechanické poškození a důsledky zkratu
si lze lehce představit.
U signálových to nic způsobit nemůže, akorát to nehraje...
Předpokládám, že na ně nedáváš žádnou izolaci, smalt je velmi náchylný na mechanické poškození a důsledky zkratu
si lze lehce představit.
U signálových to nic způsobit nemůže, akorát to nehraje...
Mih
jo, bez izolace - nejlepší je asi vzít zkoušečku a před instalací je proměřit, jestli neprobíjí. já to tak dělám.
díky za upozornění. samozřejmě, že v žádném případě nechcu někomu něco odvařit. tady jde o něco jiného...
jo, bez izolace - nejlepší je asi vzít zkoušečku a před instalací je proměřit, jestli neprobíjí. já to tak dělám.
díky za upozornění. samozřejmě, že v žádném případě nechcu někomu něco odvařit. tady jde o něco jiného...
Re dadaft:
K fotu a provedení zesilovače. To si dadafte opravdu myslíš, že ti jeden pár výkonových trandů dokáže ukočírovat bez problémů repro? Ale to už mířím trochu výš... Horší je ale říšení nepravdy 99,999% slyšených rozdílů mezi kabely je psychoakustika, podporovaná všemi těmi povídačkami, co se kolem nich vedou.
Nejsem prodejce kabelů, ale to co jsi napsal je hodně odvážné a trestuhodné. Buďto to neslyšíš a nebo ta sestava prostě nehraje.
A ujišťuji tě, že i zvuk lze změnit pomocí kabelu i u kvalitního (tvrdého) zesilovače, který má ve výkonovém stupňi i 6 párů výkonových tranzistorů. Prostě kabely vliv mají. Tečka
K fotu a provedení zesilovače. To si dadafte opravdu myslíš, že ti jeden pár výkonových trandů dokáže ukočírovat bez problémů repro? Ale to už mířím trochu výš... Horší je ale říšení nepravdy 99,999% slyšených rozdílů mezi kabely je psychoakustika, podporovaná všemi těmi povídačkami, co se kolem nich vedou.
Nejsem prodejce kabelů, ale to co jsi napsal je hodně odvážné a trestuhodné. Buďto to neslyšíš a nebo ta sestava prostě nehraje.
A ujišťuji tě, že i zvuk lze změnit pomocí kabelu i u kvalitního (tvrdého) zesilovače, který má ve výkonovém stupňi i 6 párů výkonových tranzistorů. Prostě kabely vliv mají. Tečka
Milan Tuma, Dadaft
No treba integrac od Audionetu ma taky jen 2 tranzistory na kanal a hraje. Ale on ma reseno i napajeni kvalitne, coz u toho Philipsu se mi laickym okem moc nezda. Ale pokud je Dadaft spokojeny, tak o to jde. I kdyz zname Dadafta, je otazka jak mu to vydrzi dlouho. Nic ve zlem Dadafte.
No treba integrac od Audionetu ma taky jen 2 tranzistory na kanal a hraje. Ale on ma reseno i napajeni kvalitne, coz u toho Philipsu se mi laickym okem moc nezda. Ale pokud je Dadaft spokojeny, tak o to jde. I kdyz zname Dadafta, je otazka jak mu to vydrzi dlouho. Nic ve zlem Dadafte.
Milan Tuma
ale já netvrdím, že nemají ŽÁDNÝ vliv. mají, ale velmi, velmi malý.
teď tady byl na skok korýš. říkal mi, že to není ono, že slyší, že to nehraje tak dobře, jako minule. chápeš? to je ten problém. člověk vidí tenké lanko a hned slyší, že to hraje hůř. kdyby ho neviděl, tak není s to říct, jestli hraje to anebo ono. bedny byly jinak postavené. toť vše.
k tomu zbytku - nemyslím si, že větší počet automaticky znamená lepší kvalitu. záleží na spoustě jiných věcí. a taky na souhře. a ze všeho nejvíc na akustice a psychické pohodě posluchače.
čím lepší máš železo, tím větší hovado můžeš být při ustavování beden.
Oggy
4 bedny a to nejlepší z philipsů - tím končím. já chci poslouchat a ne furt ladit jako dilina.
ale já netvrdím, že nemají ŽÁDNÝ vliv. mají, ale velmi, velmi malý.
teď tady byl na skok korýš. říkal mi, že to není ono, že slyší, že to nehraje tak dobře, jako minule. chápeš? to je ten problém. člověk vidí tenké lanko a hned slyší, že to hraje hůř. kdyby ho neviděl, tak není s to říct, jestli hraje to anebo ono. bedny byly jinak postavené. toť vše.
k tomu zbytku - nemyslím si, že větší počet automaticky znamená lepší kvalitu. záleží na spoustě jiných věcí. a taky na souhře. a ze všeho nejvíc na akustice a psychické pohodě posluchače.
čím lepší máš železo, tím větší hovado můžeš být při ustavování beden.
Oggy
4 bedny a to nejlepší z philipsů - tím končím. já chci poslouchat a ne furt ladit jako dilina.
takže jsem se informoval a dostal jsem "kázání", že nikoliv čtyřpólový, ale čtyřnásobný potenciometr je správně řečeno. znamená to, že jde o dva a dva lineární potenciometry zapojené v kaskádě za sebou, což by mělo dávat lepší souběh než u potenciometrů s logaritmickým průběhem.dadaft píše:čtyřpólový(?) potenciometr alps
ještě se vrátím ke kvalitě komponentů - je fakt, že jsem si nikdy nemohl dovolit mít zesák za 100t, takže bych měl vlastně držet hubu a uctivě vzít za své, co říkají bohové, co na to mají. jenže já žiju v poslechovce a poslouchám hodně hodin denně. snesu kde co, občas mě něco nadchne, ale máloco mě opravdu na dýl uspokojí. nedám na efekty a pozlátko, poznám zrniče i nafukovače, rychlokvašky i bezvýrazné šedé myši, rytmické rozmazance i bezduché buchary. to všechno jsou únavné záležitosti a pro mě nepřijatelné. člověk si vypěstuje ucho. za poslední rok jsem měl nebo měl zapůjčeno nebo někde slyšel několik desítek zesilovačů všech možných značek do zmiňované částky. železo většiny československých hifistů. některé jsem někde zmiňoval, většina ani nestála za řeč. Milanem Tumou vysmívaný philips fa860 je skvělý zesilovač. dále bych uvedl densen b100 a grundig v7000. pravda je, že další stovky různých zesáků jsem neslyšel. jakou cenu mají mé názory?
Ale jako dilina se tu občas chováš. Škoda,že nebydlíš poblíž abych ti vyvrátil ty tvoje bludné teze o všem možném. 
Rothaudio
milý paolo, jak se vyvracejí bludné teze?
dobře paolo - pojďme udělat přátelské klání.
postavím svůj kroucený smalt + signál monacor proti tvému kabelu. jako vyzyvatel budu respektovat tvé podmínky - kdo bude testovat, kdy a na čem a s jakým signálním kabelem pro tebe.
rozhodne jeho hodnocení.
poražený bez urážek a vytáček uzná převahu protivníka a vítěz jí bez nadutosti a dlouhých keců příjme.
co ty na to?
postavím svůj kroucený smalt + signál monacor proti tvému kabelu. jako vyzyvatel budu respektovat tvé podmínky - kdo bude testovat, kdy a na čem a s jakým signálním kabelem pro tebe.
rozhodne jeho hodnocení.
poražený bez urážek a vytáček uzná převahu protivníka a vítěz jí bez nadutosti a dlouhých keců příjme.
co ty na to?
Dadaft - nějaké tech. údaje o drátu? Např. průřez u toho reprokabelu.
Mih - sorry, ale ferrari taky nevytrubuje, co má pod kapotou. snad jen: není to ta tkanička, co slyšel korýš, dva druhy drátu a z boboše jsem se málem posral. toť vše.