smaltovaný drát
Re: smaltovaný drát
Dadaft - nevěděl jsem, že to chceš přihlásit jako patent
Svého času jsem čítával takové nadšení nad "míchačkovým" kabelem. Oproti dvojlince to hraje samozřejmě lépe...
jak říkáš, oproti dvojlince to hraje samozřejmě lépe. a já jsem hrabě monte christo a místo prstů na nohách mám foukací harmoniky a když do nich foukám, vypadám jako idiot, ale skála se taví a se syčením mizí v průlivu a běží až na břeh a já kráčím po té lávě a na břehu na mě čeká petr rychlý a stačí mi říct asi pět vtipů o námořnících než ho skalpuju stříbrným hřebíkem který mi půjčil vlasta burian, on je veselá kopa a má rolls-royce a chytá za slávii a mě fotbal nebaví. takže adieu sličné dráty, já sedlám hátatitlá a mizím za stády bizonů v bizonově řečici. hlavně nepít vodu. řečice není od řeky ale z ruky. halelujah. prosím tucet zmrzlých bobků. děkuji. co jsem dlužen? rychlou kůži. nech sa páči, péťo, tak už to máš za sebou. jsi platidlo vtipálku, na dálku zdravím nejstarší anglánskou palírnu. rychlí došli, hašlerky jsou výtečné.
prostě máš úplnou a naprostou pravdu: oproti dvojlince to hraje samozřejmě lépe...
prostě máš úplnou a naprostou pravdu: oproti dvojlince to hraje samozřejmě lépe...
Ty jsi ale pacient !
jsem patentovaný pacient. před použitím zatřepat. děkuji. jsem hluboce dojat.
-
boxer
dnes otevřu Bushmills
LÉKAŘ RADÍ.......
Ty Dadafte ,že ty k tomu vizourovi jedeš ještě něco k tomu?A nemyslím tím zrovna slané buráky.
To jinak není možný.

LÉKAŘ RADÍ.......
Ty Dadafte ,že ty k tomu vizourovi jedeš ještě něco k tomu?A nemyslím tím zrovna slané buráky.
To jinak není možný.
dadaft
mě je to celkem jedno na jaké aparatuře to bude,pokud to bude v Praze tak se rád utkám s tvými smaltovanými drotikami. Myslíš,že každý tady ví jak to dopadne. Každý drát bude mít vliv a výsledný zvuk bude pokaždé jiný.
mě je to celkem jedno na jaké aparatuře to bude,pokud to bude v Praze tak se rád utkám s tvými smaltovanými drotikami. Myslíš,že každý tady ví jak to dopadne. Každý drát bude mít vliv a výsledný zvuk bude pokaždé jiný.
Rothaudio
No pokud má dadaft smaltovaný drát co používám tak jsem dopředu přesvědčen o vítězi testu.
paolo
do prahy teď v nejbližší době nepojedu. jestli znáš někoho, kdo by se toho chtěl ujmout, nebo jestli je nějaký dobrovolník-testovač, ať mi mailne adresu - pošlu to poštou.
na vítězství si zuby nebrousím, ale nebude to úplný propadák - smalt má jisté kouzlo...
boxer
možné je všechno
Mih
2,7mm2 - - - 2 x (2 + 1) žíly od rozdílných výrobců, čili 6-ti žilový kroucený kabel
nebo
3,4mm2 - - - 2 x (2 + 2) čili 8-mi žilový kroucený kabel
ještě se rozhodnu.
první hraje líp s kimber PBJ, druhý s monacor ac
s tím zkratem (probíjením) to není tak žhavé - smalt na mechanické poškození zas až tak náchylný není. navíc by to muselo být poškozeno na stejném místě a přiloženo k sobě.
do prahy teď v nejbližší době nepojedu. jestli znáš někoho, kdo by se toho chtěl ujmout, nebo jestli je nějaký dobrovolník-testovač, ať mi mailne adresu - pošlu to poštou.
na vítězství si zuby nebrousím, ale nebude to úplný propadák - smalt má jisté kouzlo...
boxer
možné je všechno
Mih
2,7mm2 - - - 2 x (2 + 1) žíly od rozdílných výrobců, čili 6-ti žilový kroucený kabel
nebo
3,4mm2 - - - 2 x (2 + 2) čili 8-mi žilový kroucený kabel
ještě se rozhodnu.
první hraje líp s kimber PBJ, druhý s monacor ac
s tím zkratem (probíjením) to není tak žhavé - smalt na mechanické poškození zas až tak náchylný není. navíc by to muselo být poškozeno na stejném místě a přiloženo k sobě.
Při pročítání elektrozone.cz jsem narazil na vše možné, ale toto mne zaujalo: "Po dlouhodobé diskusi mistra zvukaře s HiFi-stou (se zlatým uchem) jak mu doma zvuk jejich CD vylepšily reproduktorové High-End kabely, si mistr zvukař odtušil: " Kdyby tak věděl, jakými šunty to máme ve studiu propojeno..."
Nezastávám se Dadafta, věřím že to co slyší, to slyší. Každý člověk je jiný, někdo dokonce slyší i trávu růst....To mne opět přivádí k elektrozone.cz, kde v jednom příspěvku je popsána návštěva u hifisty s aparaturou v ceně nad 100k, kde po půlroční spokojenosti si návštěva všimla, že na zesilovači je sepnuto MONO... a přitom po celou dobu pán domácnosti laboroval s kabely, aby dosáhl toho nejlepšího výsledku...
Spíš mne trápí to co napsal svensoud: "No vidíš Dadafte a já si myslel, že smaltovaný drát je vhodný z 90 procent jako drát odporový........ ". Přiznám se, že jsem netušil, že při výrobě tlumivek do reprobeden používám odporový drát. Až si budu nechat vyrábět transformátor, nebo symetrizační trafo tak si na to musím dát pozor !!! Přece jenom prodejci a výrobci smaltovaného drátu na něčem musí vydělat, tak jsem zase o něco chytřejší = z 90% jejich produkce se vyrábí odpory.
Chce to pokoru, jestliže Dadaft rozdíly neslyší, neznamená to, že nejsou. On jen došel k určitému názoru z vlastní zkušenosti a měl odvahu to publikovat. Nemusíme s ním souhlasit, ale musíme udělat všechno proto, aby svůj názor mohl svobodně prezentovat a obhajovat. To bychom se mohli vrátit do fóra jednoho muže....

Nezastávám se Dadafta, věřím že to co slyší, to slyší. Každý člověk je jiný, někdo dokonce slyší i trávu růst....To mne opět přivádí k elektrozone.cz, kde v jednom příspěvku je popsána návštěva u hifisty s aparaturou v ceně nad 100k, kde po půlroční spokojenosti si návštěva všimla, že na zesilovači je sepnuto MONO... a přitom po celou dobu pán domácnosti laboroval s kabely, aby dosáhl toho nejlepšího výsledku...
Spíš mne trápí to co napsal svensoud: "No vidíš Dadafte a já si myslel, že smaltovaný drát je vhodný z 90 procent jako drát odporový........ ". Přiznám se, že jsem netušil, že při výrobě tlumivek do reprobeden používám odporový drát. Až si budu nechat vyrábět transformátor, nebo symetrizační trafo tak si na to musím dát pozor !!! Přece jenom prodejci a výrobci smaltovaného drátu na něčem musí vydělat, tak jsem zase o něco chytřejší = z 90% jejich produkce se vyrábí odpory.
Chce to pokoru, jestliže Dadaft rozdíly neslyší, neznamená to, že nejsou. On jen došel k určitému názoru z vlastní zkušenosti a měl odvahu to publikovat. Nemusíme s ním souhlasit, ale musíme udělat všechno proto, aby svůj názor mohl svobodně prezentovat a obhajovat. To bychom se mohli vrátit do fóra jednoho muže....
legrace se proměnila ve vážnou diskusi, tedy vážně:
myslím si, že u kabeláže jsou důležité:
- kvalita konektorů (pokud jsou použity) a jejích spojení s vlastním kabelem a zařízeními.
- typ konstrukce
- dílenské zpracování, hlavně u složitějších konstrukcí; např. každá nesymetrie citelně zhoršuje výsledný zvuk
- délka, průřez a použitý materiál
* čím dražší kabely, tím lepší první a třetí parametr a tudíž lepší zvuk.
* rozdíly mezi kabely je třeba hledat dlouhodoběji a na různorodém hudebním materiálu. okamžité přepínačky většinou neřeší nic, nebo lépe: jsou spíš zavádějící, než přínosné.
* se zkracující se délkou a rostoucí cenou se rozdíly zmenšují (lépe: zpřesňují) - při slepém testu průkazně odlišené 1m 2,08mm2 profi pletený kontra 6m 8mm2 diy kroucený, ale neodlišené 2,5m profi pletená licna kontra 2,5m profi křížový drát kontra 2,5m smaltovaný drát.
co nedá zdroj, zesík nezesílí a bedny neuhrajou, to na kabelech nenahoníš.
na druhou stranu můžou zmírnit nesoulad mezi zařízeními, případně korigovat menší akustický problém.
spásu v nich nehledej.
myslím si, že u kabeláže jsou důležité:
- kvalita konektorů (pokud jsou použity) a jejích spojení s vlastním kabelem a zařízeními.
- typ konstrukce
- dílenské zpracování, hlavně u složitějších konstrukcí; např. každá nesymetrie citelně zhoršuje výsledný zvuk
- délka, průřez a použitý materiál
* čím dražší kabely, tím lepší první a třetí parametr a tudíž lepší zvuk.
* rozdíly mezi kabely je třeba hledat dlouhodoběji a na různorodém hudebním materiálu. okamžité přepínačky většinou neřeší nic, nebo lépe: jsou spíš zavádějící, než přínosné.
* se zkracující se délkou a rostoucí cenou se rozdíly zmenšují (lépe: zpřesňují) - při slepém testu průkazně odlišené 1m 2,08mm2 profi pletený kontra 6m 8mm2 diy kroucený, ale neodlišené 2,5m profi pletená licna kontra 2,5m profi křížový drát kontra 2,5m smaltovaný drát.
co nedá zdroj, zesík nezesílí a bedny neuhrajou, to na kabelech nenahoníš.
na druhou stranu můžou zmírnit nesoulad mezi zařízeními, případně korigovat menší akustický problém.
spásu v nich nehledej.
BOXER

tak jsem to chtěl také vyzkoušet. ten smalt mě fakt zaujal.
takže jsem flexou nařezal starý smaltovaný hrnec značky sfinx na podélné pláty.
rozmotal, narovnal a zabrousil.
pytel mi to zapletl, obalil a osadil nějakými starými banánky z ndr.
zítra to budeme testovat...
tak jsem zvědav.
takže jsem flexou nařezal starý smaltovaný hrnec značky sfinx na podélné pláty.
pytel mi to zapletl, obalil a osadil nějakými starými banánky z ndr.
zítra to budeme testovat...
tak jsem zvědav.
lachime, lachime
dobrý pokus, ale tohle ti nikdo neuvěří:

dobrý pokus, ale tohle ti nikdo neuvěří:
lachim píše: jsem flexou nařezal starý smaltovaný hrnec značky sfinx na podélné pláty.
Alesko: S tím odporovým drátem se netrap, napsal jsem to hovadsky.
Na mysl mě vyplavala vzpomínka na doby nedávné, že kilometry smaltovaných drátů se donedávna používaly ve skokových reostatech / u tramvají /, právě kvůli jejich velkému odporu. U trafa a tlumivek se používají jako izolant šelakové laky.
Na mysl mě vyplavala vzpomínka na doby nedávné, že kilometry smaltovaných drátů se donedávna používaly ve skokových reostatech / u tramvají /, právě kvůli jejich velkému odporu. U trafa a tlumivek se používají jako izolant šelakové laky.