po citani mnohych prispevkov tu a na slovanete som, zacal byt uplne presvedceny o tom ze medzi kablami naozaj nemoze byt rozdiel, avsak vcera ma kamarat zavolal na posluch jeho dynaudio focus 220 - zosilovac: marantz pm neviem presne oznacenie ale nejaka starsia rada velkostou ako receiver

s moznostou prepinania lava a prava strana, a cd tiez: marantz. chcel aby som priniesol aj svoj zosilovac ale hlavne kable - van den hull royall blade.
Presviedcal som ho o tom ze zmena kablov nebude mat ziadny vyznam ale on to chcel vyskusat, takze jedna bedna zapojena na jeho kable neviem co to bolo za znacku ale dvojlinka to nebola a na druhy reprak moj van den hull.
testovalo sa tak ze sa hrali kratke pasaze a rychlo sa prepinalo medzi jednotlivymi bednami : je to asi najlepsia metoda pretoze zvuk ostava v pamati, nie ako pri zdlhavom vymienani kablov kde urcite zaposobi psychoakustika.
vysledok: na niektorych nahravkach boli tazko az nepoznatelne rozdiely ale na niektorych boli jasne pocutelne rozdiely, na ktorych sme sa vzdy zhodli, pricom kamarat si vsimal rozdielov este viac kedze to testoval na jeho napocuvanom cd konkretne Vangelis tusim 1492

, ja som to cd pocuval prvy krat na lepsej zostave ale tie rozdiely boli pocutelne aj pre mna.
obaja sme boli v strede ja asi 2 metre od repro a on meter s tym ze prepinal na zosilivaci bedne.
van den hull bol vzdy cistejsi, detailnejsi a menej ostry,
kamaratov kabel pridaval v niektorych skladbach nieco ako "pridany hluk" v ktorych sa stracali jemne detaily.
takze co k tomu dodat, po vsetkych fizykalnych zakonoch a psychoakustike ako to nemoze fungovat sa pridavam na stranu ze rozdiely v kabloch su, mozno nie na vsetkych zostavach to pocut, na kamaratovej to pocut bolo, na brystone sme to neskusali kedze moznost rychleho prepinania tam nie je mozna.
ceny kablov su rozne kazdy si musi zvazit ci mu ta investicia za to stoji, samozrejme ceny kablov su prehnane