smaltovaný drát

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

smaltovaný drát

Příspěvek od dadaft »

jelikož jsem člověk zvídavý, podstoupil jsem sérii slepých testů reproduktorových i signálních kabelů.
výstupy z těchto testů lze shrnout velice stručně:
99,999% slyšených rozdílů mezi kabely je psychoakustika, podporovaná všemi těmi povídačkami, co se kolem nich vedou.
ve skutečnosti záleží na zdroji, zesáku a bednách. kabely jsou pro výsledný zvuk nepodstatné.
při slepém testu:
nerozlišíte krautwire guru X za 7,5t a smaltovaný drát ze staré cívky.
nepoznáte, jestli "hraje" supra sword za 15,5t nebo van den hul third za 170t nebo smaltovaný drát ze staré cívky...
teď si určitě říkáte: no ty možná nepoznáš rozdíl, ale já jo. A v pohodě.
KECY - STEJNĚ JAKO JÁ NEPOZNÁTE NIC!!! metrový drát prostě nedokáže něco ovlivnit. není, co slyšet za rozdíl.

po této zkušenosti jsem skroutil 4 smaltované dráty z cívkek monacor, co se mi povalovaly doma a udělal z nich signální i reprokabely. hraje to skvěle.

už nikdy v životě za kabel nedám více než sto korun.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: smaltovaný drát

Příspěvek od Rowing »

Dadafte ty jsi se dnes asi přehřál na sluníčku ne :?:

Cruiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cruiser »

dadaft
To je pěkná blbost *2thumbsup*

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

dadaftíku s vysokým pohledem na Ostravu Jih, už tu dávku nehul, to musí být nějaký šmejd :roll:

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

dadaft píše:jelikož jsem člověk zvídavý, podstoupil jsem sérii slepých testů reproduktorových i signálních kabelů.
výstupy z těchto testů lze shrnout velice stručně:
99,999% slyšených rozdílů mezi kabely je psychoakustika, podporovaná všemi těmi povídačkami, co se kolem nich vedou.
ve skutečnosti záleží na zdroji, zesáku a bednách. kabely jsou pro výsledný zvuk nepodstatné.
při slepém testu:
nerozlišíte krautwire guru X za 7,5t a smaltovaný drát ze staré cívky.
nepoznáte, jestli "hraje" supra sword za 15,5t nebo van den hul third za 170t nebo smaltovaný drát ze staré cívky...
teď si určitě říkáte: no ty možná nepoznáš rozdíl, ale já jo. A v pohodě.
KECY - STEJNĚ JAKO JÁ NEPOZNÁTE NIC!!! metrový drát prostě nedokáže něco ovlivnit. není, co slyšet za rozdíl.

po této zkušenosti jsem skroutil 4 smaltované dráty z cívkek monacor, co se mi povalovaly doma a udělal z nich signální i reprokabely. hraje to skvěle.

už nikdy v životě za kabel nedám více než sto korun.
To je panove vyhoda, daji se takhle usetrit velky kacky. *2thumbsup* Pokud je Dadaft spokojeny se smaltovanym dratem, ja mu v podstate zavidim. :roll:

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

FÍÍÍhááá to je jízda.Nečekané obraty a zvraty,jako na horské dráze :mrgreen: Vidím to na docela slušnou sluchovou nebo psychoúnavu z přeposlouchání :mrgreen: Doporučuji klid a absolutní ticho. :ugeek: :mrgreen:
Přes řeku do stínu stromů.

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Dadaft

Kdyz tak popis, jak probihal test. :shock:

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

On Dadaft létá trochu ode zdi ke zdi. Připustím mu ale vliv psychoakustiky, které hlavně méně zkušení lehce podlehnou. Ale tak jednoduché to určitě není.
Já spíše věřím na kvalitu pospojení která je daná kvalitou konektorů. Tak aby se hodnoty přechodových odporů neměnily v čase. To je pak opravdu jedno zda je vodič z mědi, stříbra, zlata...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

test probíhal jednoduše: nevěděl jsem, co tam jsou za kabely (2,5m kimber 4PR nebo 2,5m audioquest type4+ nebo 2,5m smaltovaný drát ze staré cívky) a nebyl žádný způsob, jak to zjistit - hrálo to prostě stejně.
ty obrovité rozdíly, které jsou tak jasné a nezpochybnitelné, když si kabely měníš sám, se najednou, když netušíš, co hraje, smrsknou na neuchopitelné nuance.
připadal jsem si jako kašpar.
pokud kabely splňují základní kriteria a jsou dobře zapojené, nemáš šanci.
záleží na zdroji, zesáku a bednách.
dokud to člověk nevyzkouší, neuvěří.
měď z dlouhých krystalů, monokrystalická, bezkyslíkatá - jo, kdybych měl 30-ti kilometrové reprokabely, tak bych to asi ocenil - ale 2 metry? zkuste si to naplno uvědomit - TEN KABEL MÁ 2 METRY - chápete?

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

dadaft píše:test probíhal jednoduše: nevěděl jsem, co tam jsou za kabely (2,5m kimber 4PR nebo 2,5m audioquest type4+ nebo 2,5m smaltovaný drát ze staré cívky) a nebyl žádný způsob, jak to zjistit - hrálo to prostě stejně.
ty obrovité rozdíly, které jsou tak jasné a nezpochybnitelné, když si kabely měníš sám, se najednou, když netušíš, co hraje, smrsknou na neuchopitelné nuance.
připadal jsem si jako kašpar.
pokud kabely splňují základní kriteria a jsou dobře zapojené, nemáš šanci.
záleží na zdroji, zesáku a bednách.
dokud to člověk nevyzkouší, neuvěří.
měď z dlouhých krystalů, monokrystalická, bezkyslíkatá - jo, kdybych měl 30-ti kilometrové reprokabely, tak bych to asi ocenil - ale 2 metry? zkuste si to naplno uvědomit - TEN KABEL MÁ 2 METRY - chápete?
No pockej, tos to moc nepopsal. Nekdo ti kabely menil? Takze kabely nehraly soucasne? Teda myslim jako s moznosti rychleho prepnuti mezi sebou? To by bylo nejobjektivnejsi ze subjektivniho hodnoceni.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

možnost rychlého přepnutí nebyla - ale tahle možnost stejně k ničemu moc není. vztahuje se vždycky jen k zrovna poslouchanému vzorku. na něm se může některý kabel jevit líp, než jiný. ale z obecného pohledu a při dodržení správného zapojení, hrajou všechny stejně. sem tam se přece objevují historky, jak člověk vytáhne roky nepoužívaný káblík a ejhle! hraje jako ďas!!!
malinké rozdíly jistě jsou, ale to je 5% ;;; 95% je psychoakustika no a samozřejmě SKVĚLÝ BYZNYS.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to dadaft :
doufám, že se na mě nezlobíš za tu poznámku předtím *2thumbsup* .
Já jen že opravdu věřím hlavně svým uším a mám výhodu, že poslouchám hlavně v noci, (asi jak Ty) a zkoušel jsem výměny jen sám pro sebe, abych si sám sobě něco nenalhával a rozdíl mezi tkaničkou a "káblem" prostě dle mého je a "howg".
Rád čtu Tvoje příspěvky, ale začíná mi to připomínat "se sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak".
Nebo jinak :
- všichni co máte v repro díru, tak "hraje vám to možná dobře, ale na repro bez díry to nemá".
- a všichni co máte jiné dráty než z cívky, tak živíte kapitalisty.
:roll:

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

Re dadaft:

Jestli jsi zkoušel vliv kabelů na aparatuře jakou máš uvedenou dole v profilu, tak se ani nedivím tvému závěru.
Chce to postoupit hodně nahoru s komponenty a pak teprve poznáš jak hraje Supra, jak Paolův kábl nebo speciál od Briteku.

Dodávám odkaz na vnitřek zesilovače. http://www.zwillingssterne.de/images/ph ... _innen.jpg

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Jen podotku, že vliv některých kabelů bývá slyšet i na levnější aparatuře. Neříkám že vždy a všude, ale u mě např. rozdíl reprokabelem Audioquest a Paolovým koaxiálem byl slyšitelný i poslepu, žádná psychoakustika. Nechci říct, že ten Audioquest Type 4 je špatný, ale v mé sestavě a pro mé uši ten Paolův vyhrál.
Takže změna v kabelech nemusí slyšitelná jen na drahých sestavách.

Jinak Dadafte, čtu tvé příspěvký rád, ale občas jsi opravdu dost mimo. *thumbs down*

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

No vidíš Dadafte a já si myslel, že smaltovaný drát je vhodný z 90 procent jako drát odporový........ *2thumbsup*

Odpovědět