Solid Core

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
palipol
Kontaktovat uživatele:

Re: Solid Core

Příspěvek od palipol »

PítrsPraha píše:palipol:
To samý se dá říct i o komponentech... Když si koupíš třeba nový CD přehrávač, zdá se ti prvních pár měsíců, že hraje úplně bohovsky... Pak si na ten lepší zvuk taky zvykneš, nějaký čas jsi spokojený a pak někde něco uslyšíš a začneš špekulovat... Kdybych svůj CD přehrávač prodal, hmm je ještě docela nový, tak si přidám jen X peněz a můžu mít jinej, lepší... Anebo zkusím lepší kabel? Nebo si možná CD nechám jen jako transport a koupím externí DAC? A co zesík? Že bych přikoupil druhý konec a zkusil bi-amp...?

A točíš se v tý spirále dál a dál... Ale to je přece na tomhle našem koníčku to hezký, ne :-)?
Samozrejme, že to v špirále funguje aj pri komponentoch, prístroj je však "čitateľnejší", ako kábel a nakoľko sme ho povýšili na komponent, tak sa toho výrobcovia chytili a kus medi je veľakrát rovnako drahý, ako prístroj vyššej triedy.
Najfrustrujúcejšie je, že vďaka nevhodnému prepojeniu niekedy ani nevieme, ako nám prehrávač vlastne hrá a zbavíme sa ho, aby sme znovu tápali. Pekný koníček. Ale nechcem robiť múdreho, dlho som takto fungoval. Dnes chvalabohu už nemám dosť peňazí, lepšie povedané prekopal som priority, lebo sa mi z nuancií za stovky EUR už krútila hlava. :shock:

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

palipol píše:
To samý se dá říct i o komponentech... Když si koupíš třeba nový CD přehrávač, zdá se ti prvních pár měsíců, že hraje úplně bohovsky... Pak si na ten lepší zvuk taky zvykneš, nějaký čas jsi spokojený a pak někde něco uslyšíš a začneš špekulovat... Kdybych svůj CD přehrávač prodal, hmm je ještě docela nový, tak si přidám jen X peněz a můžu mít jinej, lepší... Anebo zkusím lepší kabel? Nebo si možná CD nechám jen jako transport a koupím externí DAC? A co zesík? Že bych přikoupil druhý konec a zkusil bi-amp...?

A točíš se v tý spirále dál a dál... Ale to je přece na tomhle našem koníčku to hezký, ne :-)?
Samozrejme, že to v špirále funguje aj pri komponentoch, prístroj je však "čitateľnejší", ako kábel a nakoľko sme ho povýšili na komponent, tak sa toho výrobcovia chytili a kus medi je veľakrát rovnako drahý, ako prístroj vyššej triedy.
Najfrustrujúcejšie je, že vďaka nevhodnému prepojeniu niekedy ani nevieme, ako nám prehrávač vlastne hrá a zbavíme sa ho, aby sme znovu tápali. Pekný koníček. Ale nechcem robiť múdreho, dlho som takto fungoval. Dnes chvalabohu už nemám dosť peňazí, lepšie povedané prekopal som priority, lebo sa mi z nuancií za stovky EUR už krútila hlava. :shock:
Palipol napísal si to za mna. *2thumbsup* Lepšie to neviem ani ja popísať. *palec*

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Zvlášť u kabelů je potřeba se po určité době vrátit zpátky a znova se zamyslet, jestli opravdu nastalo zlepšení.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

U mě to funguje obráceně: u nového komponentu se mi zvuk zpočátku nezdá, ale pak si zvyknu ..... :lol:

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Kromě Zdenyho nemáte nikdo nic k tématu "solid core" ???

dave022
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dave022 »

Ja používám solid core jak rca Oyaide ftvs910 tak xlr kabel Audioquest Emerald. První je čisté stříbro a druhy čistá med a muzu říct jen same kladné ohlasy

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

A znovu potvrzuji stejnou zkušenost - již tak výborný kabel Transparent Cable Musiv Wave jsem nahradil Audioquest K2 DBS - a nestačil jsem polykat *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* Neskutečné změny, opravdu výrazný rozdíl ve zvuku a tím směrem, který jsem potřeboval - zpevnit bas (vytratila se občas jistá měkkost nebo nabubřelost), bas ztvrdnul, dostal ještě konkretnější kontury, ale největší "drama" se odehrálo ve středech a výškách-detail, famózní prostor, hudba se vyčistila a zklidnila.

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

Zdeny píše:A znovu potvrzuji stejnou zkušenost - již tak výborný kabel Transparent Cable Musiv Wave jsem nahradil Audioquest K2 DBS - a nestačil jsem polykat *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* Neskutečné změny, opravdu výrazný rozdíl ve zvuku a tím směrem, který jsem potřeboval - zpevnit bas (vytratila se občas jistá měkkost nebo nabubřelost), bas ztvrdnul, dostal ještě konkretnější kontury, ale největší "drama" se odehrálo ve středech a výškách-detail, famózní prostor, hudba se vyčistila a zklidnila.
Naozaj to máš doma , alebo si to len počul. Tento kábel sa pohybuje už v cenovke , ktorého výška ceny sa možno vyrovná len stratosfére.Nepočul som ho,
kde aj, ale mal som kábel Audioquest Pikes Peak , tak isto solid core , cenovkoa v tej dobe okolo 42 000 korún slovenských .Naozaj vynikajúci kábel. Bol
tolko krát požičiavaný na testy a domov k poslucháčom , že koncovky boli úplne zničené , popučené a špinavé Aj tak hral fantasticky. Krásne zobrazené
nástroje v priestore , detail , priestor a bassy. Pre mňa mal jednu chybu , mal 3m a pre mňa bol dlhý. Bol velmi nespratný a neohybný a nedarilo sa mi ho
prispôsobiť mojim priestorom. Nový majiteľ vymenil koncovky za nové a doteraz ho má. Je to kábel vyrábaný okolo r. 2006. Asi ešte made in USA v papierovéj
krabici. Pre mňa v tej dobe bol Audioquest pojem kvality a DBS bolo 36V.
Momentálne ceny Audioquest vôbec neviem čomu zodpovedajú a pritom sa to v poslednom čase , všetko vyrába v Číne. Skoro všetko solid core.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Mám doma K2. A i ten Transparent, který je tím pádem na prodej.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

jimmi píše:
palipol píše:
Palipol napísal si to za mna. *2thumbsup* Lepšie to neviem ani ja popísať. *palec*
Jimmi nechápem. V kábloch máš naváľaných kopec peňazí a audio komponenty redukuješ. Naprsieťový kábel a interkonekt máš 3x drahšie ako koncák. To je výsledok tých Tvojich prekopaných priorít? :idea:

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

vlado222 píše:
jimmi píše:
palipol píše:
Jimmi nechápem. V kábloch máš naváľaných kopec peňazí a audio komponenty redukuješ. Naprsieťový kábel a interkonekt máš 3x drahšie ako koncák. To je výsledok tých Tvojich prekopaných priorít? :idea:
Vlado 222 ked mám najlepší koncák( to Ti vysvetlí p. Bunta) na svete :lol: tak isto najlepší predzosilnovač (To zase Ti vysvetlí Kazzatel) *2thumbsup* tak kludne ku koncaku stačí aj 3x drahší sieťový kábel a prepojovák. *palec* *sunglases* *hura* *sunglases* .Ako inak by to bolo počuť. :lol: *bravo*

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Nová doba! Host vyhazuje vrchního! -> http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=& ... 9129,d.bGQ
:idea: Nová doba - audiokomponenty aby dobre hrali potrebujú trikrát drahšie šnúry ako sú ony samé. :lol:
Naposledy upravil(a) vlado222 dne 06 zář 2014 10:03, celkem upraveno 1 x.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

vlado222 píše:Nová doba! Nová doba! Host vyhazuje vrchního! -> http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=& ... 9129,d.bGQ
:idea: Nová doba nová doba audiokomponenty aby dobre hrali potrebujú trikrát drahšie šnúry ako sú ony samé. :lol:
Ved tá Tvoja filtrácia je tiež 3x drahšia ako komponent... *bravo* . *hura*

A šnurky od topánok tiež nemáš pozapajané ku prístrojom. Ten reprokábel možeš aj ako šperk nosiť na krku. *sunglases*

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Moja filtrácia napája všetky komponenty a nie len jeden komponent.
To chce kľud a nohy v teple. Iba som reagoval na to ako si prekopal svoje priority. :mrgreen:

liborphoto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od liborphoto »

*bravo* mám to úplně stejně ! ;-) Ať jdou do ryti :-)
zero píše:
17 srp 2014 23:54
Dovolím si přispět do skoro 5 let dřímajícího vlákna :)
Vyzkoušel jsem poměrně dost reprokabelů. Nikdy jsem se ale "nesnížil" pod alespoň 2 x 3 mm2. Vždycky to byly vodiče ze splétaných lanek. Dneska jsem, věřím tomu, u konce hledání. V současné době mám mezi zesilovačem a repro solid core kabel (no, spíš je to káblík) o průřezu 2 x 1,5 mm2. Je mi vážně naprosto šumafuk, že to u spousty hifistů vyvolá posměch. Pro mě je podstatný, že to na mém aparátu hraje jak z praku. Zapojením solid core kabelu došlo u mě k výrazným změnám ve zvuku. Ne jenom někde, ale naprosto ve všem ... Ať vezmu činely, bicí, různé bubínky, saxofon nebo basu, ale hlavně vokály - to všechno je najednou mnohem reálnější a blíže ke skutečnosti. To samé barvy nástrojů. Najednou poslouchám s chutí i muziku, která mě moc nebrala.
Můžu potvrdit dadaftova slova, kde na jiným místě píše něco ve smyslu o úžasném nástupu nástrojů apod. Je to prostě tak.
Vlastně to sem píšu pro věčné hledače kabelů. Ať už si koupí nakonec cokoliv, moje rada zní: začněte nějakým solid core kabelem a pak porovnávejte ...
Jenom podotýkám, že sto litrů za kabel bych nedal. Taky nechci radit těm, co mají aparáty za statisíce - chápu, že tenký káblík by nemusel na návštěvy působit dost majestátně ;) .
Taky nemám rád žádné "mezičlánky", takže na reprokabelu nemám banánky ani vidličky. Kabel je "natvrdo" v reprosvorkách beden a zesilovače.
A teď si klidně s někým udělejte slepý test: slušný solid core kabel proti "zbytku světa".
Výsledek testu ale neříkejte některým hifi-highend-prodejcům .... je možný, že by z vás udělali blbce a řekli vám, že máte špatný uši :)

Odpovědět