Sroll Purity

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sroll Purity

Příspěvek od BVa »

Samozrejme, fantázie poslucháčov a ich básnické schopnosti nepopíšem, na to je psychológ...Však je úplne bežné, že rovnakú zostavu popíšu poslucháči úplne rozdielne, alebo aj jeden poslucháč, ak počúva v rozličnom čase a nálade, raz to baví a inokedy nie. To je tá "spoľahlivosť" sluchu. Je to pocit na základe mnohých podnetov, kde zvuk je le jeden z nich.
Ale všetky zmeny signálu ( všetky skreslenia) meranie odhalí( ak vieš čo merať a ako..) úplne bez problémov a podstatne presnejšie, ako sú uši schopné rozlíšit. To meranie nie je zaťažené psychikou a náladami, to je podstatné.
A posluch ("samozrejme" slepý) by ukázal, čo tí čo "počujú" si len myslia že počujú a čo počujú skutočne. Len sa nebáť si overiť pravdu.
Naposledy upravil(a) BVa dne 03 úno 2019 10:18, celkem upraveno 2 x.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Antony píše:
03 úno 2019 09:34
Pokud se změní zvuk a měřené parametry se nezmění, je něco špatně na tom měření.
"Měřené parametry" se změní vždycky. Je to otázka množiny provedených měření a rozlišovací schopnosti měření. Bohužel, laici nemají žádnou šanci se v měřeních zorientovat, ono to vyžaduje velmi solidní základy v oboru a dostatek zkušeností a vlastní experimentální práce, to jsou všechno znalosti a zkušenosti, které se čtením populárních hifi časopisů a produktových brožur nedají získat.
Pavel Macura Audio

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Asi tak.. A o tých "signatúrach" a ich "rozlíšení" sluchom by mohol PMA rozprávať po ABX testoch, ktoré urobil. ;)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

PítrsPraha píše:
03 úno 2019 09:54
Kdybys mel dve zvukove odlisne sestavy CD+amp+bedny+kabelaz a k nim vsechna dostupna mereni, tak budes v haji, pokud budes mit jen na zaklade hodnot popsat konkretni zvukove rozdily.
Tady bych byl s odsudkem možností posouzení na základě měření opatrnější. Uvedu pár příkladů, kde je korelace poslechu a měření velmi slušná. Teď je potřeba se v tom umět zorientovat a umět ty grafy číst, že.
Přílohy
a21_100W.png
dpa380_15_4.png
classic_exa_4R_opto_8W.png
Pavel Macura Audio

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

PMA píše:
03 úno 2019 10:10
Antony píše:
03 úno 2019 09:34
Pokud se změní zvuk a měřené parametry se nezmění, je něco špatně na tom měření.
"Měřené parametry" se změní vždycky. Je to otázka množiny provedených měření a rozlišovací schopnosti měření. Bohužel, laici nemají žádnou šanci se v měřeních zorientovat, ono to vyžaduje velmi solidní základy v oboru a dostatek zkušeností a vlastní experimentální práce, to jsou všechno znalosti a zkušenosti, které se čtením populárních hifi časopisů a produktových brožur nedají získat.
Proto se zmíněný laik drží poslechových dojmů. A těžko si nechá namluvit, že to, co slyší, si vlastně jen vymýšlí.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Tak nech si ten laik urobí sám pre seba skutočný, poctivý slepý test a netvrdí s bohorovnou istotou veci, čo sú ďaleko za hranicou možností a reality. Často by po takom teste bol taký laik oveľa skromnejší a pokornejší vo "viere" v svoje schopnosti.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

A slepý test v měření jsi už zkoušel?

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

A to se děla jak.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Nie, nemám prístroje s hlasovým výstupom :) .. A ty si už skúsil EEG, audiometriu a psychotesty? *taktone*

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Metodika ABX. Poslechneš 2 různé zesilovače, nevidíš je. Pak dostaneš 3 sady anonymizovaných měření zesilovačů. Určíš, které 2 jsi slyšel a správně je přiřadíš. Pokud 10x po sobě určíš správně, je měření v koleraci s poslechem.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Audiometrii jsem navštívil pro zajímavost 2x. Chtěl jsem to zkusit. Slyším dobře, daleko lépe, než průměrný vzorek obyvatelstva mého věku.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Po tom návrhu "ABX testu" je zrejmé, že tie psychotesty budú úplne stačit. A nejaké elementárne vzdelanie v problematike.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Antony píše:
03 úno 2019 10:51
Audiometrii jsem navštívil pro zajímavost 2x. Chtěl jsem to zkusit. Slyším dobře, daleko lépe, než průměrný vzorek obyvatelstva mého věku.
Jseš jsi jistý, že chápeš podstatu a význam slov slepý test.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

BVa píše:
03 úno 2019 08:44
Dosko, mysli si čo chceš.. Ani netušíš o čom točíš.."Tie" výrobky som videl, počul asi 5x..A nijako ma to neohromilo( ak neuvažujem požadovanú cenu a PR reči okolo....).. Množstvo iných "vychytených" značiek som mal možnosť aj zmerať, často to bolo dosť tristné, práve preto mám názor aký mám.. Kam chodím alebo nechodím, o tom ty nemáš ani páru..
A ja jsem slysel sestavu BVa a byt ma treba nejlepsi grafy na svete, tak mohu osobne rici, ze to byl poslechovy prumer.
Po zapojeni Electrocompaniet sestavy jsem byl mnohem stastnejsi. Poslech byl bozi.

Sam mam doma sestavu Sroll. Ani ta zminena sestava Electrocompaniet na ni nemela, ale poslech byl uzasny.

Tedy ja jsem stasten se svou sestavou. Klidne bych doma zvladnul i Electrocompaniet, ale rozhodne bych doma nechtel BVa.

Vse je ovsem jen muj nazor na zaklade jednoho poslechoveho dne 3 sestav. Kamaradovi jsem nic nerekl. BVa nekoupil a Electrocompaniet u nej zustal.

Mozna jsem hlupak a kamarad jeste vetsi, ale jsme oba stastni. BVa zustaly grafy a mereni a i zelezo. 🤷🏼‍♂️

Ale jiste se najde i segment posluchacu, kterym bude vyhovovat. Kdyz jsem zacinal s hifi, mel jsem jen PC a repro Logitech - byl bych byval byl za BVa zelezo stastny.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

davidhighend:
jistě

Odpovědět