Sroll Purity
Sroll Purity
http://www.sroll.com/purity.html
"I sestavy, které trpěly větším nedostatkem basů se s naším kabelem, vyladí do přirozené rovnováhy. Ale i sestavy, které trpí spíš nedostatkem detailů, hrají s Purity Cable přirozeněji. Všechny tóny a impulsy projdou kabelem naprosto přesně v plné síle a bez rozmáznutí do nepřirozených hluků v pozadí. Výsledkem je výrazné zjemnění zvuku. Posluchač, který není na takovou čistotu zvyklý, zaznamená tento benefit po delším poslechu. Zjistí, že tato čistota je významnějším benefitem než výše popsané ihned slyšitelné kvality."
Omlouvám se, že s tímto otravuji, ale už několik týdnů mi toto leží v hlavě.. Hlavně posl. dvě věty, které nevím, jak mám chápat..
Je to něco k čemu se musím proposlouchat? Nebo spíše pindy výrobce a "snake oil"?
"I sestavy, které trpěly větším nedostatkem basů se s naším kabelem, vyladí do přirozené rovnováhy. Ale i sestavy, které trpí spíš nedostatkem detailů, hrají s Purity Cable přirozeněji. Všechny tóny a impulsy projdou kabelem naprosto přesně v plné síle a bez rozmáznutí do nepřirozených hluků v pozadí. Výsledkem je výrazné zjemnění zvuku. Posluchač, který není na takovou čistotu zvyklý, zaznamená tento benefit po delším poslechu. Zjistí, že tato čistota je významnějším benefitem než výše popsané ihned slyšitelné kvality."
Omlouvám se, že s tímto otravuji, ale už několik týdnů mi toto leží v hlavě.. Hlavně posl. dvě věty, které nevím, jak mám chápat..
Je to něco k čemu se musím proposlouchat? Nebo spíše pindy výrobce a "snake oil"?
Re: Sroll Purity
Možné to je. Ne na všech sestavách, ale určitě se takové najdou. Ale je to hodně o osobních preferencích. Někomu se "obyčejný" zvuk nelíbí. Někdo má rád "hladší" zvuk, někdo zase "ostrý" atd
Jsi zvyklí na "svůj" zvuk, dáš nový kabel a máš pocit, že ti ve zvuku něco chybí a chceš kabel po chvilce vyhodit. Pak se zaposloucháš více a zjistíš, že vlastně nic nechybí, jen zmizela spousta "bordelu mezi notami", vše se zpřesnilo, hlavně na basech.
Alespoň takto jsem to vnímal, když jsem měl půjčené kabely Purity Oil a Kapton a dal je místo Audioquest Gibraltar... Mimochodem - pro mne nejlepší kabely co jsem doma měl, jen při mé potřeba 3 stejných sad (2sady na biamp pro přední bedny a 1 sada na biamp pro centr) jsem se dostával cenově tam, kam jsem nechtěl/nemohl aktuálně jít.
Alespoň takto jsem to vnímal, když jsem měl půjčené kabely Purity Oil a Kapton a dal je místo Audioquest Gibraltar... Mimochodem - pro mne nejlepší kabely co jsem doma měl, jen při mé potřeba 3 stejných sad (2sady na biamp pro přední bedny a 1 sada na biamp pro centr) jsem se dostával cenově tam, kam jsem nechtěl/nemohl aktuálně jít.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já to mám podobně. Rozdíly v objemu pásem, stereobázi, hloubce prostoru, dynamice apod. jsem schopen detekovat při AB testu poměrně rychle. Ale k jemnějším rozdílům se taky musím proposlouchat. Poslouchat nový komponent aspoň v řádu dnů nebo lépe týdnů. Pak přepojit na původní komponent a zase s ním chvíli "žít" přes všemožné žánry, hlasitosti, denní či noční poslech, v různých náladách a poslechových rozpoloženích.
Já jsem se takhle proposlouchal k současnému koaxu. Občas mám pocit, že když připojím něco jiného, že je to teprve to pravé, ale vždycky se po pár hodinách vrátím zpět. Pro mě je to konečná.
Kdybych to chtěl slovy popsat, tak by to bylo podobné, jako postovaný text. Vše přirozené, "ticho mezi notama" atd
Ve finále je pak stejně cca 70% skladeb špatně nahraných
A to už to mám s předvýběrem.
Co je třeba zajímavě nahrané, tak je Leonard Cohen - Songs of Love and Hate nebo třeba Livingston Taylor - Ink
Kdybych to chtěl slovy popsat, tak by to bylo podobné, jako postovaný text. Vše přirozené, "ticho mezi notama" atd
Ve finále je pak stejně cca 70% skladeb špatně nahraných

Co je třeba zajímavě nahrané, tak je Leonard Cohen - Songs of Love and Hate nebo třeba Livingston Taylor - Ink
Stránky nejsou aktualizovány, reprokabel Purity již dávno není vyráběn, nahradily ho nové modely s odlišnou koncepcí a tedy i chováním.
Ohledně popisu chování si může každý napsat co uzná za vhodné, jednotlivý člověk si udělá závěry sám až na vlastní uši a nemá moc cenu se to snažit objesnit na teoretické rovině.
Ohledně popisu chování si může každý napsat co uzná za vhodné, jednotlivý člověk si udělá závěry sám až na vlastní uši a nemá moc cenu se to snažit objesnit na teoretické rovině.
Noble Audio - výroba a prodej
Jestli už se nevyrábí, bylo by možné odtajnit konstukci? Alespoň přibližně, jestli to byl spíš koax nebo multitwist nebo tak něco.
To je dotaz na výrobce a ten sem nechodí. Já nemám takto detailní informace a i kdyby tak je bez souhlasu nebudu šířit. Coax to ale téměř jistě nebyl.
Noble Audio - výroba a prodej
choď na slovanet, tam ti na výrobky pána Šrolla Bartoli odpovie ľavou zadnou.Jarda69 píše:Jestli už se nevyrábí, bylo by možné odtajnit konstukci? Alespoň přibližně, jestli to byl spíš koax nebo multitwist nebo tak něco.

Nedávno jsem měl půjčený XLR od pana Srolla a byl to jeden ze tří- čtyř TOP kabelů, interkonektů, co jsem měl doma...
Jarda69
Bude to pletené nebo kroucené, průřez je zbytečně přestřelený, ale má to být high-end takže proč ne.
Ovšem to nejpodstatnější je, že je to solid core (drát, ne lanko), a má to tenké polyuretanové (lak) nebo teflonové dielektrikum.
Což je ideál.
Bude to pletené nebo kroucené, průřez je zbytečně přestřelený, ale má to být high-end takže proč ne.
Ovšem to nejpodstatnější je, že je to solid core (drát, ne lanko), a má to tenké polyuretanové (lak) nebo teflonové dielektrikum.
Což je ideál.
Přijde mi, že to co už léta používám do svých kabelů, teď používají i ostatní. Jen se přidává cosi navíc...
Tím nechci říci, že ty kabely budou špatné.
Kabely by se měli zkoušet, zkoušet a zkoušet. Každá sestava je jiná a poslechový prostor taktéž.
Tím nechci říci, že ty kabely budou špatné.
Kabely by se měli zkoušet, zkoušet a zkoušet. Každá sestava je jiná a poslechový prostor taktéž.
Rothaudio
-
- Kontaktovat uživatele:
Paolo
Míro, tvoje kabely mají výborný poměr cena kvalita
Míro, tvoje kabely mají výborný poměr cena kvalita

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přidám trochu vlastních zkušeností.
Vlastnil jsem reprokabely Sroll purity Oil a nyní mám nově Sroll Purity Kapton a musím oba kabely pochválit.
Purity Oil velice dobrý kabel, který přinesl do mé sestavy přesnou dynamiku, klid a přesnější přednes zejména ve výškách a středech. Ze začátku dost jiný než jeho předchůdci. Po několika hodinách - dnech zjištění, že vše je úžasné a každé CD je zase jako nové.
Purity Kapton je opravdový skvost. Již zvyklý na výše uvedený kabel, přinesl Kapton navíc sametový a něžný přednes, větší prostor. Nechtěl jsem utrácet, ale výsledek byl tak jasný, že jsem velice naštvaně Luďkovi zase musel pogratulovat.
Nyní vlastním komplet kabeláž Sroll a přínos je jednoznačný v každém propojení. A to jsem měl kabely od různých skvělých výrobců (Kabelguru, Noble Audio, Van Den Hul, Mit, Audioquest, ...). Nyní jsem opravdu spokojený.
Poslech a vyzkoušení možno u mě doma v Praze.
Seznam mých kabelů:
Síťové kabely Sroll Purity Power Cable 3m před pračku a 1,5m k přístrojům (Casea Cassiopeia, Sroll Epos).
RCA Purity Kapton 0,5m.
Reprokabely Purity Kapton 2m.
PS:
jinak souhlasím i s názorem Paola - "Kabely by se měli zkoušet, zkoušet a zkoušet. Každá sestava je jiná a poslechový prostor taktéž".
PS to Sroll:
Luďku děkuji za práci, kterou odvádíš a pevně věřím, že jsi své kabely již vyladil k dokonalosti
další už mi stejně žena nedovolí koupit

Vlastnil jsem reprokabely Sroll purity Oil a nyní mám nově Sroll Purity Kapton a musím oba kabely pochválit.
Purity Oil velice dobrý kabel, který přinesl do mé sestavy přesnou dynamiku, klid a přesnější přednes zejména ve výškách a středech. Ze začátku dost jiný než jeho předchůdci. Po několika hodinách - dnech zjištění, že vše je úžasné a každé CD je zase jako nové.

Purity Kapton je opravdový skvost. Již zvyklý na výše uvedený kabel, přinesl Kapton navíc sametový a něžný přednes, větší prostor. Nechtěl jsem utrácet, ale výsledek byl tak jasný, že jsem velice naštvaně Luďkovi zase musel pogratulovat.
Nyní vlastním komplet kabeláž Sroll a přínos je jednoznačný v každém propojení. A to jsem měl kabely od různých skvělých výrobců (Kabelguru, Noble Audio, Van Den Hul, Mit, Audioquest, ...). Nyní jsem opravdu spokojený.
Poslech a vyzkoušení možno u mě doma v Praze.
Seznam mých kabelů:
Síťové kabely Sroll Purity Power Cable 3m před pračku a 1,5m k přístrojům (Casea Cassiopeia, Sroll Epos).
RCA Purity Kapton 0,5m.
Reprokabely Purity Kapton 2m.
PS:
jinak souhlasím i s názorem Paola - "Kabely by se měli zkoušet, zkoušet a zkoušet. Každá sestava je jiná a poslechový prostor taktéž".
PS to Sroll:
Luďku děkuji za práci, kterou odvádíš a pevně věřím, že jsi své kabely již vyladil k dokonalosti

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ještě malá ochutnávka od uživatele kychtax ze dne 26 led 2017 22:19 na vláknu SROLL.
Jednalo se o Sroll Purity Kapton, reprokabely 2m:
kychtax: "Ještě jsme dělali malé srovnání.
Reprokabel
Dynaudio OCOS (by Pytel) vs Sroll Purity repro - nejvyssi Sroll reprokablík.
Sroll ve všech směrech lepší. Otevřený zvuk. Lepší basy, makro i mikrodetail. Znatelné ihned. S Ocosem už to zase nebyl Sroll sound".

Jednalo se o Sroll Purity Kapton, reprokabely 2m:
kychtax: "Ještě jsme dělali malé srovnání.
Reprokabel
Dynaudio OCOS (by Pytel) vs Sroll Purity repro - nejvyssi Sroll reprokablík.
Sroll ve všech směrech lepší. Otevřený zvuk. Lepší basy, makro i mikrodetail. Znatelné ihned. S Ocosem už to zase nebyl Sroll sound".