petrL píše:Čas se podepisuje na všem.
Súhlasím.
Keď budem mať doma ten správny foťák, dám sem fotku ako môže po čase vyzerať normálny Loudspeakers Cable od
TASKER C288 4 x 2,5. Myslím tým priamo medený vodič v ňom, nepoznám zloženie izolácie, ale sakramentsky to oxiduje a je to vidno aj po čerstvom odstránení izolácie. Kľudne urobím krátke video, aby niekto nepovedal, že to nie je pravda.
Záleží aj na tom ako je urobený, ak ho kúpiš od nejakého "šikovného" zhotoviteľa, nemusí byť všetko v poriadku ani pod banánmi. Fabrické prevedenie koncoviek, tiež nie je zárukou kvality, osobná skúsenosť s Kimberom, a tiež bežná spotrebka v elektroobchodoch, keď do plastu koncovky bolo pretlačené tienenie(spotrebka za 40 eúr)
Na fóre sa dajú nájsť fotky od Boxera a Pytla, ako to môže vyzerať aj u highendu pod opletom.
Oxidácia je fakt, a to či je to počuť? Hellboy ako najväčší skeptik a odporca akéhokoľvek kvalitatívneho prínosu kábla v audio zostave, v jednej téme popisuje ako čumel, že čo to urobilo keď ucvakol konce kábla, jasné že tie konce si asi zapatlal sám keď ich dával pod svorky, ale...
Ak ti niekto šikovný vyrobí dobre ukončený kábel, starnutia by som sa nebál. Ale ak ti ten kábel vyrobí expert, ktorý pred zatočením konca a pocínovaním nasliní prsty aby mu to lepšie šlo, tak si myslím(prd viem), že to určitý vplyv mať bude.
Nejde mi do hlavy ten môj Tasker, ale naozaj musí byť v izolácii vodiča nejaké svinstvo, odfotím a uvidíte ako vyzerá pod izoláciou. Jednoducho, ak by som to aj nepočul, nevadí, mám rád ak sú veci v poriadku, vnútorne ma to ukľudní ak viem, že to mám všetko v poriadku. Nepotrebujem na to drahý kábel, potrebujem na to kvalitný kábel.
Verím, že toto je naposledy čo sa vyjadrujem ku káblom, lebo vždy sa to zvrhne k tomu istému.
Nebezpečná téma a návod pre výrobcov na nejakú teóriu o únave elektrónov po dvojročnom cykle a potrebe výmeny kábla

Jimbo daj si to patentovať, toto je nový potenciál na zvýšenie predaja
PS: túto tému by som hodil do nejakej existujúcej podobnej témy.