STŘÍBRO NEBO MĚĎ?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: STŘÍBRO NEBO MĚĎ?

Příspěvek od kychtax »

Ne, zatím ne.
Už hotové konstrukce běžných kabelu se mi zatím moc neosvědčily. Proto teď čisté stříbro, popř. jeho ušlechtilou slitina AG/Au.
Když jsem hledal hotové metráže ve stříbře, většinou byly dost drahé. Na druhou stranu ten holý hrát od Mundorfa je zaplatitelný. A věřím, že je kvalitní. Stejně tak Teflon v Gumexu. A teflonová páska v OBI je za dvacku. :D

Zatím to nebudu stínit ani kovovým opletem, rozebrat a změnit to půjde vždycky.
Budou tam vrstvy (od jádra):
kov - teflon - PE - teflon - PE - PE
Kaptonovou pásku jsem nikde nesehnal a popravdě ani nesháněl. *2thumbsup* Ale kdyby měl někdo tip??

Budou to dvě stejné koaxiální konstrukce vedle sebe, v jedné signál v druhé země.
Ten jeden koaxiálek chci udělat delší, aby šel konektorem už úplně k páj. spoji.
Pájku mám s 10% stříbra od Mundorfa.
Kablík "prototyp" mi takhle hrál přes noc a už teď velmi čistě.. a to tak, že momentálně nechápu a nemůžu nic dělat, jen poslouchám. *klanimse* *hura*
Ten tenký zkroucený je signál..

Obrázek
Naposledy upravil(a) kychtax dne 10 úno 2017 12:54, celkem upraveno 1 x.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Hmm, asi jsem nějakej zabržděnej. Nedovedu si představit, jak to ted máš. Že máš signálovej ze dvou smotaných drátků jsem přečetl, ale jak máš pořešenou zem?
Zkus nafotit nějaký kablík během výroby, jak to máš řešené. Ta levná teflon páska, to myslíš tu těsnící na vodu a plyn? Tu bych tu taky někde měl. Ráda se trhá?
Díky.
Někde jsem viděl kabel, co byl z normálního koaxu, ale kvůli silnější zemi, měl ještě bokem další licnu 4/6mm2

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

To ještě bude vypadat jinak, zem bude ještě rešena jiným vodičem.. Dám nějaké foto polotovaru z výroby. Snad během des/zítra..
A už mě napadá další šílenost.... Že si tím Mundorfem prodrátuju i převodník. Aspoň teda signáldrátek ke kon. terminálu *headbang* :)
Naposledy upravil(a) kychtax dne 10 úno 2017 13:13, celkem upraveno 1 x.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Třeba by šlo, zem nějakým 2mm trafodrátem a kolem navinout stříbro v teflonu. To by bylo sexy ;)
Já jsem kdysi z lenosti, prodrátoval pasivní přepínač/regulátor hlasitosti, vykuchaným UTP a nehraje to špatně. Jsem byl línej to dělat koaxem. Je tam asi 10 krátkých kousků, cca 7-9cm.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Kyntax : Honzo vyzkoušej stříbro v olivovém oleji -- kompletoval jsem několik setů před 10-- 15 roky a nehrálo to vůbec špatně.

Jinak držím palce , vlastní zkušenost se nedá ničím nahradit.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Mám holý vodič i teflonový trubičky. Ty konce nejlíp zalepit?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tak kablík hotov. Povedl se. *klanimse*
Trochu jsem upravil konstrukci, aby šel nakonec vůbec udělat. Teflonové trubičky jsou docela tuhé potvory, nezdá se to..
První poznatek proti levným metrážím. Nástroje se líp prokreslují. Mikrodetail, který byl občas slyšet. Najednou jde slyšet vždy a krásně s texturou. Je to lovec detailů.
Taky trochu větší klid, mín bordelu. pro to mám i zdůvodnění.
Housle/Bach/Hilary Hahn hrají jak o holý život. Housle jsou naléhavé. Čisté, ostré a přitom mají tělo a pořádnou texturu. Takhle ano ..

Mundorf dvojitý *palec* *palec* a ještě jeden *palec*
Jdu si dát panáka, hihi

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Taky trochu větší klid, mín bordelu. pro to mám i zdůvodnění....to mě zajímá, u kabelu bez stínění zvláště. Můžeš to prozradit?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Možná proto, že jsem zakryl i signalový drátek ve vnitřku konektoru až na samý konec.
Tzn. je tam izolace nejen vzduch ale vzduch i teflon a kousek dal, pořád ješte v konektoru začíná vzduch, PE teflon. Až pak tělo konektoru.
Taky může hrát roli, že je ta trubička homogenní a nepřerušená a drátek je přesně uprostřed..
A taky může hrát roli super kvalitní pájka s 10% Ag.
A možná vše dohromady.

Ještě ten kabel budu tunit, ještě tam přijde oplet z kovu na zkoušku, Lepší konektory a zkusím vést signál jen dvěma drátky..

Obrázek
Obrázek

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Hele, já mám nejlepší RCA z koaxu, který by asi málokdo použil, takže se divím jenom vyjímečně :)
Obrázek

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

To mi prijde docela velky prumer. Tak 2 mm?
Co tam mas za reprokabel. Tipuju koax?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Mně právě zbyl při výrobě reprokabelu, tak jsem si udělal radost a udělal dva páry RCA. Je to fakt kopyto, ale zvuk naprosto parádní. Vejde se uplně přesně do WBT stahovacích, jako máš na fotce.
http://www.ges.cz/sheets/a/aircom.pdf
Obrázek

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nerozumím. Jak podobné? Vždyt je to Aircom Plus 50

Krychta..."Co tam mas za reprokabel. Tipuju koax?"...ted momentílně mam jako reprokabel neco jiného. Multitwist z UTP. Ale je to už spíš o preferencích. Z toho koaxu je to parádně čisté a "hladké"
Z UTP to má trochu víc detailů a důrazu ve středech.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

2,7 mm je uz poradny macek. mel jsem vodic nejcasteji kolem 1mm. Rekneme v rozmezi 0,5-1,2mm prumeru. Kdyz byl tlustsi, uz to nebylo ono.

Odpovědět