To ti nikdo nebere. Na otázku PROČ ti ale nedá odpověď ani osciloskop. Je to jen jiný projev rozdílu, místo zvuku obraz.[/quote]
No právěže dá. Z osciloskopu se dá vyčíst hodně.
fox píše:Mám kamaráda s podobným vzděláním a praxi jako ty. Též tomu nechtěl věřit. Poslech u mě doma ho ale přesvědčil. Nezbylo mu akorát nic jiného, než nevěřícně kroutit hlavou. Spadl málem pod stůl, když zjistil, že je i rozdíl mezi sílovými kabely.
Toto téma je už mnohokrát prodiskutované a prohádané na různých fórech. Nemá cenu se k vůli tomu dál hádat.
Já se nechci v žádném případě hádat. Já HLEDÁM PŘÍČINU , JEJÍ PODSTATU !
Tvůj kamarád ať nepadá pod stůl , ale ať hledá příčinu, když už má podobné vzdělání.
Tohle téma není racionálně prodiskutováno asi NIKDE ,nenašel jsem to. Rád bych si přečetl prapůvodní zdroj a filozofii, která uvedla na svět tyto žhavá témata /zlato-stříbro-měď-OFC-uhlík/
O síťových kabelech si popovídáme někdy jindy. Už se těšim
Někdy se nestačím divit kam se to dnes ubírá názorově a myšlenkově v hifi ,nebo chcete li high-end tecnice.
Hifisty bych rozdělil na tři skupiny:
Věřící, ateisté a obchodníci.
Věřící jsou nadšenci pro kvalitní poslech hudby, stále se snažící zdokonalovat svoji aparaturu, ale většinou bez potřebných znalostí z elektroniky a elektroakustiky jako jejího oboru. To nemyslím nijak hanlivě každý je doma ve svém oboru (mne se také líbí architektura, ale asi bych nezvládl provést ani pochopit základní statické výpočty v projektu). Tito lidé se často stávají obětí různých šarlatánských teorií ,BEZMEZNĚ A NEKRITICKY JIM VĚŘÍ. Kupují pak nehorázně a NEOPODSTATNĚNĚ předražené kabely a jiné šílenosti. Je fakt, že někteří prodejci dokážou vyvolat neodolatelnou a nekontrolovatelnou touhu po takových věcech a to vhodně servírovanou reklamou, a musí se uznat ,že i vizuálně perfektním provedením svých produktů .
Ateisté Z dosti velké části "ze staré školy" ,kteří většinou začínali stavbou vlastních zařízení až se časem finančně dopracovali k lepším hotovým výrobkům. TAKÉ se snaží neustále zdokonalovat svoji aparaturu, narážejí na různé "záhady" poněkud a zdánlivě obracející svět elektroniky na ruby (biwiring, kabely, podložky...) a intenzivně se snaží přijít na podstatu těchto jevů a důsledně odmítající totální nesmysly z říše woodoo ,šarlatánů a spekulantů.
Takového ateistu poznáte podle toho, že když si koupí nový komponent, třeba sluchátkový zesilovač, tak první co udělá doma není to , že ho pustí , ale jde pro šroubovák a podívá se dovnitř, jak je to uděláno !
///také se považuji za hifi-ateistu, i když jsem byl křtěn v katolickém kostele a ke křesťanům se stále hlásím.... i když také bych měl pár otázek, pan farář mi dodnes nedal odpověď, "prý musím věřit"///
Obchodníci No, je pravda, že né vždy jsou to hifisté, ale najdou se. Je to však jejich obživa a prodávají to o co je poptávka. Někdy umí dobře poradit, seriozně jednat, nebo také někoho přesvědčit o výhodnosti koupě té nejstupidnější woodoo pomůcky. /Minule jsem viděl v jedné prodejně údajně reprokabel. vypadalo to jako takový ten zalomený žiletkový drát v průhledné trubce ještě proplétáno čímsi zlatým. Tak nevím, asi nerozumím elektronice, praštím s ní a do konce života půjdu do mlékárny víčkovat jógurty/