STŘÍBRO NEBO MĚĎ?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Martinski
Kontaktovat uživatele:

Re: STŘÍBRO NEBO MĚĎ?

Příspěvek od Martinski »

lubos píše:Aj u mňa sú sieťové káble na 1 mieste. Jimmi problém je v tom, že ľudia nemajú možnosť si zapožičať a doma odskúšať kvalitne sieťové káble .
Já se zase přiklánímk dawsoo. Vliv repro i signálového kabelu slyším ve své sestavě nastejno. Zakoupení sítového kabelu v ceně kolem 3 tis nemělo na výsledný zvuk žádný vliv. Věřím, že něco dražšího by mohlo malý vliv mít, ale za to mi to nestojí. Spíš tak laicky předpokládám, že vliv sítového kabelu bude o to větší, o kolik více VF bordelu se vyskytuje u člověka v elektrice. Proto je asi lepší si koupit pračku napětí než drahý kabel. Předpokládám, že na samotě u lesa je asi drahý sítový kabel k ničemu - opravte mne, jestli se mýlím.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Martinski píše:
lubos píše:Aj u mňa sú sieťové káble na 1 mieste. Jimmi problém je v tom, že ľudia nemajú možnosť si zapožičať a doma odskúšať kvalitne sieťové káble .
Já se zase přiklánímk dawsoo. Vliv repro i signálového kabelu slyším ve své sestavě nastejno. Zakoupení sítového kabelu v ceně kolem 3 tis nemělo na výsledný zvuk žádný vliv. Věřím, že něco dražšího by mohlo malý vliv mít, ale za to mi to nestojí. Spíš tak laicky předpokládám, že vliv sítového kabelu bude o to větší, o kolik více VF bordelu se vyskytuje u člověka v elektrice. Proto je asi lepší si koupit pračku napětí než drahý kabel. Předpokládám, že na samotě u lesa je asi drahý sítový kabel k ničemu - opravte mne, jestli se mýlím.

Zakoupení sítového kabelu v ceně kolem 3 tis € ale vplyv na výsledný zvuk má a to strašne velký v kvalitnej zostave kde automaticky je kvalitný sieťový filter.( filter, oddelovacie trafo,pračka alebo kombinácia týchto prístrojov)

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

Jasně, ale to už je celkem extrém. Když si vezmeš, jak moc jsou slyšet ve výsledku repro nebo signálové kabely v ceně 3-6 tis Kč, řekl bych že to pořadí vlivu na výsledek bych jim přiznal přecijen vyšší. O nebetyčných výšinách, kdy někdo dá 3 tis Euro jenom za jeden napájecí kabel, tady na foru asi většina max. jenom sní.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Martinski píše:Jasně, ale to už je celkem extrém. Když si vezmeš, jak moc jsou slyšet ve výsledku repro nebo signálové kabely v ceně 3-6 tis Kč, řekl bych že to pořadí vlivu na výsledek bych jim přiznal přecijen vyšší. O nebetyčných výšinách, kdy někdo dá 3 tis Euro jenom za jeden napájecí kabel, tady na foru asi většina max. jenom sní.
Káblov je dnes kopu všade. Ved ho nemusiš kupovať nový.Ked dá niekdo 20.000 €-30.000€ za aparaturu tak 10-20% ceny može kludne investovať do kvalitnej kabelaže a aj( sieťoveho filtra,pračky,oddelovacieho trafa),nového prívodu čisto určeneho ku hifi aparátu.

Mne to pripadalo uplne ale choré, zabiť konkretne zvuk Ante reprosustav za cca 160.000€ + Accuphasse cca do 60.000€...kabelážou za cca 500€.

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... sc&start=0

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=8044

http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... c-one.html

......čo som ich osobne počul CD nahrávka CD Diana Krall Live in Paris č. 2, 5 a č.11 a 12. pred týždnom na výstave v BA-prepojené prepojavacím káblom Vincent(chýba mu brilancia , detail,atd) a aj tie reprokáble tam boli divné.
Kompletne krmené Accuphase CDp+predzosilnovač+koncák, typujem tak cca 50.000-60.000€ , zosilnovač bol udajne Acuphase P-7100 mal 120W/8 a 250W/4 ale podla mna bol aj tak málo hlavne na tie basové repráky. To keby boli 2ks http://www.accuphase.com/cat/p-7100_e.pdf a prepojené teda každý ako monoblok mohla byť iná muzika ale samozrejme použiť adekvátnu kabeláž.

To je moj osobný hifi názor.

Stredy mali síce náznak hudby ale ináč to hralo ako zo suda,a slabý bass spektrálne.Ked sme prisli bolo nam povedané že pred chílou ho vypli.Tak ho zapli a
zvuk po pol hodine hrania sa síce vylepšoval(zohrial sa zosik aj predzosik aj Cdp) ale ani po 1.hodine aj tak nič moc.) Za 160.000€ vem peniaze použiť ináč....za 60.000€ komplet v hifi miestosti akustika+omnoho lepšie reálne hrajuci kompet zvukový systém....a tých 100.000€ použijem na uplne iné učeli...

Jindras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindras »

Zdravím vás,toť otázka. Mám k tomu jediné-nejdříve jsem měl obyč.kabely,myslím k bednám,2x6mm,obyč měď. Myslel jsem,že to stačí. Ale furt se mi to nezdálo. Pak jsem koupil 2x4mm od AQ,čistou měď-rozdíl byl velký. Ale znáte to,furt jsem myslel na něco lepšího. Teď-asi 14dní,mám ViaBlue,SC2,silver line. Můžu říct-NESKUTEČNÁ ZMĚNA!!!!! Prostor,výšky,basy,neuvěřitelné!!! A to stál jen 350,-Kč metr. Hotový se prodává 5-6tis,2x2m. Oplet z Aukra,27,-Kč metr-a je skvělý,je od Ostravy a koncovky taká od toho pána,Nakam. Taky pár korun. Už nikdy bez stříbra. Cinche mám taky stříbro,sehnal jsem od p.Dudka,neskutečnej kabel. A byl jen za tisíc,od jednoho audofila. Ať si říká kdo chce,co chce,stříbro mi udělalo neskutečnou,neuvěřitelnou změnu k lepšímu. Sestavu mám uplně obyč-bedny Magnat monitor 1000,zes-Pioneer A676,cd-Technics 670 a tuner Yamaha 580RDS. Ten jediný si se zesilovačem nerozumí. Kdyby ho někdo chtěl........ jindrichsip@seznam.cz.

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

Na aparatuře vůbec nezáleží.
Nejdůležitější je to stříbro... *jupi*

Soundmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soundmaker »

Budoucnost patří aluminiu :!:

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Jindras píše:A to stál jen 350,-Kč metr.
Toho stříbra tam bude řádově mikrogramy,jestli tam vůbec nějaké je.Za 350 kč/m spíš pocínované.

Ali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ali »

Pochopitelně, že je to měď (pocínovaná/postříbřená). Stačí mrknout na stránky výrobce http://www.viablue.de/com/.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Stříbrné kabely za 350 Kč/m ? Co tak je odizolovat a kov prodat ve zlatnictví ? Cikáni by určitě věděli co s tím ! :lol:

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Jenže onen posluchač píše, že teprve stříbro mu rozjasnilo prostor,barvu ,vzdušnost ..blabla ....atd.Ty kecy co omílají prodejci v hifi studijích.Z jiné mísy.Přelil jsem vychlazenou hanáckou do flašky od absolutky a všichni se shodli,že to je to pravé pití,10x destilované.Přesvědčit ,oklamat smysly a hlavně !!!!!prodat :lol:

Ali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ali »

A vo vo vo tom to je ... *2thumbsup*

boxer

Příspěvek od boxer »

Co hanáckou.

Lepší je Šaratice. Ta má teprve to "správné buquette".

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

*offtopic* Já jsem kdysi přelil český gin do flašky od Beefeateru. Kamarádi si pochvalovali jeho lahodnou chuť. :lol:

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Typyčo, postříbřené drátky na vejšky a pocínované pro basy.
A na konci kabelu je asi výhybka, která to dělí do těch drátků *hura* .
Za tohle by se mělo zavírat.
Jindras bude asi prodejcem těch sraček.

Odpovědět