TAKOVÁ ODECNÁ ÚVAHA KE KABELŮM

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TAKOVÁ ODECNÁ ÚVAHA KE KABELŮM

Příspěvek od MPK »

..anebo si pořiďte mixážní pult (analog / digitál) a můžete si výsledný zvuk u každého zdroje korigovat ke své libosti 8-)

tomasz70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomasz70 »

Ono dnes se začínajícímu hifistovi těžko vybírá první kvalitnější kompletní sestava, když neví co má hodnotit a první efektní zvuk ho buď ohromí anebo ne a podle toho dělá svůj první nákup. Proto by neměl vynakládat zprvu ( záleží na finanční stránce) vysoké částky , ale zvolit si takový finanční start s rezervou a dopřát si prostor k poslouchání , aby zjistil co má vlastně v poslechu na kvalitním aparátu hledat. Může sice pročíst spoustu rad a recenzí , ale to ho při prvním nákupu tak domotá, že stejně nakonec bude muset vyrazit do studia. A tam ho čeká další těžká věc a to prodávající potažmo jeho zkušenosti a solidnost. Ten solidní nebude chtít nováčka zcela oškubat, i když vydělat musá, ale měl by ho nasměrovat a na místě ho prakticky seznámit s poslechem jako takovým. K takovému prodejci se jistě při svém posunu k dalšímu kvalitativnímu krůčku rád vrátí. ale tím jsem asi uhnul od tématu. Abych to ukončil nevidím nic špatného, když se to pomíchá , ale důležité je to , abych byl nakonec spokojen. A je mi jedno jestli mi to poskytne jeden výrobce a nebo si to experimentováním vyladím k obrazu svému. *thumbs up*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Do studií nééé!Poslouchat u kolegů,jezdit a poslouchat.Ideální je,když někdo zapůjčí domů.Výstavy nejsou špatným zdrojem,zvuk tam není ideální,ale dá vám představu jak to asi hraje.I když jsou tam odstrašující příklady,např.Tannoy Canterbury krmené Arcamem. *headbang*

MAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAR »

Názor zappadaddyho je blízký i mému, i když takovou sestavu nemám.
Na FORU je vidět jak měnil názor a jak se posouval a highendově rostl se změnou komponentu.
U těch značek to může být otázka ceny.
U těch cenově středních se občas něco vydaří a jen ty nejšpičkovjejší-cenově velmi drahé mohou nabídnout celý TOP sortiment. Hifisti se spíše snaží ulovit nějaký ten vydařený kousek, i když občas vsadí i na jistotu. Proto DÍKY ZA TOTO FORUM. *bravo*
CO TY KABELY chlapi? Pozorovali jste, pokud máte od jedné značky alespon dva sety ( audio,power,repro), že by se ty vlasnosti nějak sčítaly.

MAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAR »

vypadla mi věta z textu tak doplnění
Je to také o tom ja k píše TOMASZ70 o začinajicích hifistech a zappadaddy mu odpovída jak na to. Proto DÍKY ZA TOTO FORUM. *bravo*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Já díky českým forum narazil na spoustu výborných lidiček,a díky některým jsem se dostal ke Srollovi,díky dalšímu ke Kimber Ks3035(za což jim budu do smrti vděčný). *thumbs up*

sekal

Příspěvek od sekal »

MAR :
Já bych Zappadaddyho "highendový růst" jako příklad hodný následování zde moc neuváděl.. Tento "vzestup" ho stál neskutečné peníze, které bych já, a jistě i mnozí další, do HiFi nikdy neinvestoval(i).. A to mám k dispozici rel. slušně "vykrmené prasátko" a nejsem nijak limitován rodinou apod.. Jsem ale, podobně jako Guliver, realista a vím, co nás (ČR) čeká a nemine. Tím mám na mysli hosp. recesi se všemi důsledky z toho vyplývajícími.. A věřte, že to bude velmi, velmi tvrdé...

tomasz70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomasz70 »

Proč do studii nééé. Pokud má kamarády zkušené hifíky tak je to také dobrá volba, ale jestli je to stejný elév jen s lepší teslou tak ho bude přesvědčovat, že není třeba vyhazovat peníze, a že mu postačí co má on. Já mluvil o solidních studiích a myslím , že se jich pár najde a na našem nebo i jiném fóru by dostal jistě dobré tipy. Také jsem slyšel první dobrý zvuk na výstavě a poté ve studiu. ano měl jsem stejně zapálené hifi kamarády, ale měli podobně hluboko do kapsy jako já a podle toho měli i aparáty. Mohli jsme jen debatovat jak by to hrálo na přístrojích z katalogů, které jsme sehnali na burze nebo z NDR.V té době vznikly první studia tady u mne v Ostravě jako Tykon, Armstrong nebo pánský dvůr a až tady jsme si konečně ty vysněné mašiny mohli poslechnout. Dnes už je to trochu jiné a spousta lidí má již dosti kvalitní věci, ale třeba u nás v práci , když řeknu o kabelu a je jedno jakém za 10tis tak si se mne dělají měsíc prdel.. :D :D :D

MAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAR »

sekal píše:MAR :
Já bych Zappadaddyho "highendový růst" jako příklad hodný následování zde moc neuváděl.. Tento "vzestup" ho stál neskutečné peníze, které bych já, a jistě i mnozí další, do HiFi nikdy neinvestoval(i)..
To je věc jak moc tomu kdo propadne a kolik na to kdo má, JAK MOC SI ZACHOVÁ ZDRAVÝ ROZUM i když v připadě koníčku či už zavislosti je to težké. Někteří i vykrádají herny, aby ty prachy naházeli zachvíli zpátky do stroje.
Jen jsem si jen všimnul ze Zappadaddy je i vstřícný a spoustu lidí u něj poslouchalo a mohlo získat skušenosti.
Já se s ním neznám, aby někdo nenabyl dojmu že vychvaluji kamarády.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Tomasz70,ale jo,určitě se některá dobrá studia v Čechách najdou např. Pánský dvůr,jen nelze úplně věřit prodejcům,protože jim jde hlavně o peníze, ne o spokojenost zákazníka.
Sekal.Této investice nelituji a jsem v sedmém nebi,když si pustím hudbu.Já bych zase neinvestoval do super drahého auta,a jěště k tomu na splátky.Jde o každého prioritu.Neříkej mi,že si schováváš peníze na případnou drtivou krizi.Pokud opravdu nastane,peníze ti budou stejně k ničemu,nebudou mít totiž žádnou hodnotu.Takže každý at zváží sám co s penězi.Mar určitě nenavrhoval,aby začínající hifisté utráceli hned 100 tisíce,je to na každém z nich jakou cestou půjdou.Ale děkuji,že to s nimi myslíš vážně a chceš jim pomoci od utrácení za špatné hifi=drahé hifi. ;)

sekal

Příspěvek od sekal »

Zappadaddy :
O bezpečnost resp. rentabilitu mého kapitálu nemusíš mít starost.. Je diverzifikován v rámci možností s co nejvyšším výnosem a současně s rel. malým rizikem.. V bance mám deponovánu jen jistou část, jako asi každý rozumný investor..

V každém případě bych jen za zesilovač nedal více než 500 000,- Kč ani náhodou a zhruba polovinu(+-) za bedny, jako ty.. A věř, že bych si to klidně mohl dovolit.. Respektuji samozřejmě, že je to tvoje věc, nicméně by se tento postup zde neměl vydávat za ten jediný správný k nalezení onoho vysněného hifist. zvuk. "grálu"...

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Diskusia bola doteraz celkom fajn, nekazte to prosím. Každý vie najlepšie čo je pre neho dobré, ja to plne rešpektujem. Nikdo sa tu podľa mňa nerobí ani múdrejší ani nadradenejší, to je len nedokonalosť komunikácie na fórach.

sekal

Příspěvek od sekal »

Nemyslím si, že bych něco "kazil" a respektuji, že je svaté právo každého investovat své peníze, kamkoliv chce.. Jen si myslím, že by nebylo dobré, aby se zde (nenápadně) vytvářela názorová unifikace, že dražší = (vždy) lepší.. Není to pravda...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Respektuji tvůj názor. *thumbs up* Opozice bude vždy,at chci nebo ne. *thumbs up*
Nemyslím si, že bych něco "kazil" a respektuji, že je svaté právo každého investovat své peníze, kamkoliv chce.. Jen si myslím, že by nebylo dobré, aby se zde (nenápadně) vytvářela názorová unifikace, že dražší = (vždy) lepší.. Není to pravda...[/quote] Anebo koupě levnějšího hifi je vždy dobré.Sám jsem se přesvědčil,že šetřit na špatném místě se nevyplácí a tak na mě nechtěj abych šetřil na hudbě,která pro mne znamená mnoho.Hudba pomáhá léčit,hudba jsou emoce,a tak je jedno za kolik peněz se k těm emocím dostaneš.Každý at posoudí sám,na co má,kolik do toho chce vrazit a kolik peněz do toho musí vložit aby se emoce dostavily.
sekal píše:Zappadaddy :
O bezpečnost resp. rentabilitu mého kapitálu nemusíš mít starost.. Je diverzifikován v rámci možností s co nejvyšším výnosem a současně s rel. malým rizikem.. V bance mám deponovánu jen jistou část, jako asi každý rozumný investor..

V každém případě bych jen za zesilovač nedal více než 500 000,- Kč ani náhodou a zhruba polovinu(+-) za bedny, jako ty.. A věř, že bych si to klidně mohl dovolit.. Respektuji samozřejmě, že je to tvoje věc, nicméně by se tento postup zde neměl vydávat za ten jediný správný k nalezení onoho vysněného hifist. zvuk. "grálu"...
Není nutné psát,kolik peněz do toho prostě nedáš,a kolik peněz jsem do toho (tvoje špekulace)vložil já!

boxer

Příspěvek od boxer »

Neznám zatím hifistickýho človíčka,který by na první ránu koupil kompletní celou sestavu za nějakých cca xyz (dosaď dle svého sumu) Kč a pak s ní byl spokojen až do smrti.

Každá činnost človíčka se vyvíjí. Ani auto, foťák či PC si nepořídí hned top a pak už nic.

Kolotočem koupě a PRODEJE si projde každý,kdo se nějakým podobným koníčkem zabývá. Je to i logické. Vyvíjí se a tím se zvedají jeho nároky. U hifi je to navíc dané tím,že se vyvíjí jeho hudební "zrání" (tedy většinou) a tím se zvyšují nároky na co nejnej poslech. Jak správně píše Michal,hudba je o emocích. A tyto emoce si každý z nás chceme podávat na dobře naplněném talíři,ale i na hezkém a kvalitním.
Ano,párek v rohlíku zasytí,ale to je tak vše,pokud se z něj neudělá blbě. Ale že bych na tom chtěl žít?

A jestli ten talířek s emocemi je za X nebo Y peněz je jen každýho věc. Opatrnosti však je potřeba,aby se kolotoč neotáčel stále rychleji a místo konečné fáze emočního prožitku nezbylo jen chození od bufetu k bufetu a za podobný výsledek(párek), neplatil hifista podstatně více a přitom to nebyl jen furt ten samej párek,ale jen a pouze na hezčím talířku.

No a pak jsou tací,kteří vykřikují že si zajdou na husu kdykoliv chtějí do intergrandesuperrestaurace,ale nakonec si dají maximálně karbenátek, a ještě ubezpečují okolí,jak vlastně všechny převezli.

Odpovědět