Test síťových kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
MAR
Kontaktovat uživatele:

Test síťových kabelů

Příspěvek od MAR »

S podzimem je již čas něco napsat. Na jaře jsem vyšel ze zde uveřejněného testu Vincent, Oyade,VDH, myslím že od Zappadaddyho.
Na test jsem tedy půjčil toto:
Vincent Premium Power
Oyade Tunami GPX
Farutech FP-Alpha-3(metráž+FI-E50)
http://www.2i.cz/4d9d85af7c

U prvních dvou jsem zjistil viceméně totéž co kolegové, přičemž u Oyade se mně zdálo, že dost zvýrazňuje výšky.
Furutech byl zcela odlišný, více prostoru, klidné temné pozadí, ale jakoby opak Oyade na úkor výšek.
Na podruhé jsem Furutech otestoval s Kimber PowerKord 14.
Furutech se zdál jako největší přínos. Hrál prostorově a dobře rozlišoval nástroje, ale ty výšky. Vhodný k ostrym sestavám asi. Ale jak to tak u nás fandů chodí, bylo tu to ale.
A tak jsem zapůjčil novinku Acrolink 7N-P4020III s Furutechem FP-Alpha 3.
Acrolink- možná lepší prostor než Furutech, výborný bas, čisté výšky, dynamický jako Oyade. Připomínal mi nejvíc Kimber, jenže ten nehrál prostorově.
Koupil jsem tedy KÁBEL od fa. ACROLINK již podruhé, čož mně překvapilo jak hýři tou kvalitou v tom Japonsku, když je to jejich základní řada. :lol: (První byl repro S 1400MkIII a to je na jiný test).
Takže TIP na zajmavou značku a hlavně jejích metráž.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Re: Test síťových kabelů

Příspěvek od sostakovic »

Slepý test byl?

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Právě mám na celnici napájecí kabel HarmonixX-DC2:
http://www.qualityhifi.nl/Producenten/Harmonix.html
Podle testů a ohlasů na netu by to měl být skvělý kabel a kvalitativně zřejmě úplně jiná liga než např.VDH nebo Oyaide, takže jsem moc zvědavý. :P
Výbornou zkušenost mám i s napájecím kabelem Yarbo GY- 8000 - čistý, hladký, dynamický a nezabarvený zvuk s krásným prostorem. Velmi kvalitní kabel za skvělou cenu *thumbs up*
http://www.ebay.com/itm/Yarbo-Audiophil ... 1c1cea148c

MAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAR »

Zajmavé,
Určitě je těch zajmavých produktů víc.
Já jsem to až tak neřešil, ač to tak dle příspěvku může vypadat. Určitě bych nekoupil něco jen tak bez odskoušení doma a pokud přínos není dost slyšitelný. Jen koukám podle tvých přízpěvků že si taky z Ostravska nebo okolí Steve a že musíš být VELKÝ FANDA do kabelizace. *2thumbsup* Možná jsem měl pujčit i něco z Crystal cable od Valdy?

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

To MAR: No, kdo ještě Crystal cable, tyto nádherné skvosty, neslyšel v akci, jakoby nežil :lol: Takže máš ještě co dohánět, tedy pokud to s kabeláží myslíš seriózně a vážně. A až je do Havířova pojedeš na vlastní uši otestovat, tak si vem zrovna s sebou dost peněz. Jsou skvělé. *thumbs up*

MAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAR »

Ale tož samozřejmně slyšel u Valdy, ale netestoval doma. U repro. mně to nějak neoslovilo, záleží na sestavě,preferencích atd. o ceně už ani nehovořím. *taktone* Ale dobré věci bývají zpravidla dražší. Možná vezmu Acrolink a stavim se ho porovnat alespon do studia (stříbro vs. měd). Po těch co jsem otestoval mně spíš ale připadalo že se (napajecí) chovou jako filtr. Když se za kterykoli znich připojí obyčejný drát tak tam vše zůstane, jen se trochu utlumí jejich kouzelné vlastnosti. :lol: Proto asi ty debaty o koncovkách atd. Podle mne by spíš mohlo jít o čistotu at už jakehokoli materialu než kosmické krouceni.
Ale kdo ví *jupi*

vitek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitek »

MAR píše:S podzimem je již čas něco napsat. Na jaře jsem vyšel ze zde uveřejněného testu Vincent, Oyade,VDH, myslím že od Zappadaddyho.
Na test jsem tedy půjčil toto:
Vincent Premium Power
Oyade Tunami GPX tu
Farutech FP-Alpha-3(metráž+FI-E50)
Taky jsem testoval a porovnával. Nakonec volba padla na Furutech FP-Alpha - každému se hodí k aparatuře něco jiného. Pak jsem udělal velkou chybu, že jsem si půjčil originál Furutech Powerflux. Děly se věci...Čtrnáct dní jsem z toho nespal. Kdo nechce mít problém ať ho radši nezkouší....Už spím dobře.

MAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAR »

Tak to věřím. Powerflux je uplně jiný kabel a stiněný oproti metráži. Vzhledem k ceně jsem si ho jen prohlídl (nemám na to aní sestavu).Alpha je taky TOP zvuk z metráže. Sám jsem váhal dlouho. Rozhodující je určitě jak ti sedne do sestavy.

vitek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitek »

MAR píše:Tak to věřím. Powerflux je uplně jiný kabel a stiněný oproti metráži. Vzhledem k ceně jsem si ho jen prohlídl (nemám na to aní sestavu).Alpha je taky TOP zvuk z metráže. Sám jsem váhal dlouho. Rozhodující je určitě jak ti sedne do sestavy.
Pokud jsi byl schopen, při testech těch tří kabelů, slyšet rozdíly, tak máš sestavu dostatečně citlivou a Powerflux by ji posunul ještě dál. Výhoda je, že když už takový kabel koupíš, tak ho máš na furt. Můžeš vyměnit komponenty, ale kabel ti zůstane.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Je to sranda jak velké rozdíly jsou s různýma napájecíma kabelama, a má to vyzkoušeno již mnoho lidí na to aby se někdo nebláhový pokusil to zpochybňovat. Přemýšlím ale k jak nákladnému komponentu a sestavě se vyplatí ( je adekvátní)investice do jednoho síťového kabelu 30-40.000,-KČ.
Noble Audio - výroba a prodej

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

To NA : To je dobrá otázka, taky jsem si ji položil a říkám si, všeho s mírou. I když si musíme uvědomit, že napájecí kabel v sestavě opravdu hraje stejnou roli jako jakýkoli jiný. Gabi van der Kley (Crystal Cable) dokonce recenzentovi svých produktů závěrem testu odpovídá:
Cables are strange components. You cannot do without — they influence your complete system. Power cables are the most important — even if you would not think so. Power cables are the first component in your system, filtering distortion in the first place. We are very proud of this review, stating the quality and the influence of our power cables.
Gabi van der Kley

To jsou mi ale věci! Kdo by to před pár lety řekl, že. Ale asi nebude daleko od pravdy. Osobně si myslím, že kvalitní napájecí kabeláž + kvalitní filtrace sítě je ZÁKLAD!!! Tímto by se mělo začínat! Teprve potom můžu porovnávat a hodnotit přínos jakékoliv kabeláže signálové a repro....
Osobně jsem se rozhodl zase jednou zariskovat a experimentovat, a objednat Harmonix X-DC2 (viz můj první příspěvek).
Cena 300USD je obrovská výzva a ještě se dá unést. Bohužel kabel stále ještě leží na celnici, protože v tomto státě nemůže jít nic jednoduše a nákup ze zahraničí nám zřejmě musí pořádně "osladit". Jakmile kabel budu mít, budu samozřejmě o jeho přínosu neprodleně informovat. Porovnávat budu s VDHul Mainstream (Génie Mains) na CD přehrávači. Jsem moc zvědavý, rozdíl by měl být jasně zřejmý.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Je reálne, že sa tu niekedy dočkáme i testu napájacich káblov i s meraním na osciloskope?

Vtedy by bolo i vidieť ako ten kábel ovplyvňuje vlnovku sietového napätia.
A výsledok by mohol byť prezentovaný v nejakej tabuľke, napr.:
1) pekný sínus - slabé výšky
2) schody - ostré výšky
3) bordel v sieti - temné pozadie

Spôsob ako sa bežne káble testujú je ako porovnávanie palivových filtrov do motora, bez toho aby niekoho zaujímalo aké palivo sa používa.

Napríklad niektoré transformátory u niekoho hučia a pri skúšaní inde sú ticho. Je dosť možné, že ideálny napájací kabel bude na oboch miestach iný.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Steve : také mě prošel rukou X-DC2, mám vyfocen vnitřek a geometrií -- jsem zvědav jak ti bude hrát, jenom pozor na zapojení ( dotyčný kabel měl obráceně fázy ). Tento kabel se hodí k silným spotřebičům, nebo jako hlavní přívod do pračky .

Yarbo -- za skvělou cenu ano ,ale zvýrazňuje bas.

MAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAR »

Plně souhlasím s příspěvkem NA. Cílem článku bylo upozornit na značku ACROLINK,která patří ke světové kabelové špičce, přičemž základní kabel (cena/výkon) za cca 8tis.,nebo totožná metráž za 1,5tis./m si může koupit každý. *palec*
V sousedním Polsku je hodně Highend fanatiků a Acrolink je tam protřásaný všemi směry.Jen je třeba si uvědomit kam se budem ubírat. (PL)Jestli poslouchat v paneláku s rozvody z pol.min. století na regalovkách a strojich z garážových výprodejů z USA a k nim špičková kabeláž dražsí než celá sestava, nebo jako chlapíci s této zemně s koncákama z x tis. dolarů ke kterým dávaji metráž Furutech Alpha,Acrolink 4030,Neotech a obyč.koncovky Furutech. Myslím že v prvé řadě hrají bedny, zes. a pááák až. Ale vše je o preferencích.
A abych zareagoval i na Vitkův odkaz.Kábel by mi sice zůstal, ale abych se výrazněji posunul dál, musel bych vyměnit všechny komponenty za nové, alespon 3x dražsí a to nějaký čas zabere a v té době již zvukově super kábel bude zase jiný.

vitek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitek »

MAR píše: A abych zareagoval i na Vitkův odkaz.Kábel by mi sice zůstal, ale abych se výrazněji posunul dál, musel bych vyměnit všechny komponenty za nové, alespon 3x dražsí a to nějaký čas zabere a v té době již zvukově super kábel bude zase jiný.
Škoda, že jsi Powerflux nevyzkoušel, hrálo by ti to jak na 3x dražší sestavě...

Odpovědět