Umístění fáze u kabelu

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
jimmi
Příspěvky: 629
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od jimmi » 06 led 2017 09:28

Pristroj je bez elektrického prudu a nekukazuje to jednoznačne. Vyskušaj.

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1108
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od Pytel » 06 led 2017 09:30

Existují i bezdotykové zkoušečky -- ( kdo se bojí něco někam strkat )

Nerozumím prosím dotazu : Pristroj je bez elektrického prudu a nekukazuje to jednoznačne. Vyskušaj.

jimmi
Příspěvky: 629
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od jimmi » 06 led 2017 09:36

Vyskušaj na pristroji-komponente to viackrát zmerať.Co sa meralo tou starou bežnou čo maju ludia doma kábel odmeriaš ked je v sieti 230V kde je fáza jednoznačne ale pristroj ked meriaš už nezistíš ked tam nemáš napatie v nom.

zabiny007
Příspěvky: 1271
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od zabiny007 » 06 led 2017 09:50

Pánové, díky moc za objasnění! Takže vpravo, jdu to vše přezkoušet a přezapojovat.
jimmi píše:Vyskušaj na pristroji-komponente to viackrát zmerať.Co sa meralo tou starou bežnou čo maju ludia doma kábel odmeriaš ked je v sieti 230V kde je fáza jednoznačne ale pristroj ked meriaš už nezistíš ked tam nemáš napatie v nom.
Jestli to chápu dobře, tak tento přístroj zjistí, jaké je zapojení uvnitř komponentu? Tedy to, co doporučoval NA = proměřit "pro jistotu", popř. jak řeší "fox" pohledem? Pokud ano, bylo by to docela šikovné, protože rozmontovat a měřit nemám v plánu. Navíc by to pomohlo vyřešit správné zapojení u těch komponentů, které se zapojují obyčejnou vidlicí.
Zde jsem našel nějaké video - co znamená ten druhý kabel?

[youtube]luHzKeiST_g[/youtube]


Jarda69
Příspěvky: 1264
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od Jarda69 » 06 led 2017 10:33

Pytel... zkusil jsem to u tuneru a na obě strany stejně, cca 19V. Takže smůla :)

PítrsPraha
Příspěvky: 2171
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od PítrsPraha » 06 led 2017 10:37

Pytel:
Pro nás neněmecky mluvící a elektricky nevzdělané: lze tohle měření použít pro jakýkoliv vstup/výstup zesilovače/přehrávače/DACu...?

Uživatelský avatar
NA
Příspěvky: 1165
Registrován: 11 čer 2008 12:29
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od NA » 06 led 2017 11:00

Jarda69 píše:Pytel... zkusil jsem to u tuneru a na obě strany stejně, cca 19V. Takže smůla :)
Tunes není zapojen na prostou samostatnou anténu bez zesilovače, ale na anténu s napájením, nebo na společný antenní rozvod v bytovém domě - je to tak?

Jarda69
Příspěvky: 1264
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od Jarda69 » 06 led 2017 11:25

Jedu na 40cm drátu strčeného do konektoru.

Jarda69
Příspěvky: 1264
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od Jarda69 » 06 led 2017 11:28

Zabiny...každopádně díky za otevření téma. Rozebral jsem zesilovač, rozpojil odpory mezi kostrou a zemí a měřil. Bylo to cca 30V proti 140V. Jasně, že ta horší varianta. Přehodil jsem přívodní dráty do trafa a mám lepší pocit ;)
(do zesilovače mám třídrátový přívod)
A všem díky za informace *palec*

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 3305
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od lechos » 06 led 2017 12:49

a jakej to má u střídaviny provozní význam ? používané trojáky do zásuvky přehazují fázi s nulákem známá to
skutečnost a nevadí

zabiny007
Příspěvky: 1271
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od zabiny007 » 06 led 2017 12:50

NA píše:Takže pokud nejsi schopen rozebrat přístroje a kouknout do nich, ale ještě lépe změřit velikost potenciálu mezi signálovou a napájecí zemí při obou variantách kabelu aby sis pro každý přístroj vybral správné zapojení (naměřené menší napětí)
Ok, z videa co postnul Pytel je mi to jasné a nebude to tak složité změřit, jak se mi zdálo. Ale není mi jasné, kde získám signálovou zem u koncového zesilovače? Nerad bych kvůli měření něco odpálil...

Jarda69
Příspěvky: 1264
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od Jarda69 » 06 led 2017 12:53

Pokud máš vstup RCA (cinch) tak je to venkovní kovová část.

jimmi
Příspěvky: 629
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od jimmi » 06 led 2017 13:50

Iný zvuk je ked je všetko sfazované správne a iný zvuk je ked máš fázu čo i len v 1.nom v pristroji(v šnure ) naopak.
Ale to je pre niektorých nepochopitelné tak nech si to každý sám vyskuša ako aj ostatné veci. Poistky,rozne podložky pod prístroje a káble atd. :roll: 8-)


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti