Umístění fáze u kabelu

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění fáze u kabelu

Příspěvek od jimmi »

Pristroj je bez elektrického prudu a nekukazuje to jednoznačne. Vyskušaj.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Existují i bezdotykové zkoušečky -- ( kdo se bojí něco někam strkat )

Nerozumím prosím dotazu : Pristroj je bez elektrického prudu a nekukazuje to jednoznačne. Vyskušaj.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Vyskušaj na pristroji-komponente to viackrát zmerať.Co sa meralo tou starou bežnou čo maju ludia doma kábel odmeriaš ked je v sieti 230V kde je fáza jednoznačne ale pristroj ked meriaš už nezistíš ked tam nemáš napatie v nom.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Pánové, díky moc za objasnění! Takže vpravo, jdu to vše přezkoušet a přezapojovat.
jimmi píše:Vyskušaj na pristroji-komponente to viackrát zmerať.Co sa meralo tou starou bežnou čo maju ludia doma kábel odmeriaš ked je v sieti 230V kde je fáza jednoznačne ale pristroj ked meriaš už nezistíš ked tam nemáš napatie v nom.
Jestli to chápu dobře, tak tento přístroj zjistí, jaké je zapojení uvnitř komponentu? Tedy to, co doporučoval NA = proměřit "pro jistotu", popř. jak řeší "fox" pohledem? Pokud ano, bylo by to docela šikovné, protože rozmontovat a měřit nemám v plánu. Navíc by to pomohlo vyřešit správné zapojení u těch komponentů, které se zapojují obyčejnou vidlicí.
Zde jsem našel nějaké video - co znamená ten druhý kabel?

[youtube]luHzKeiST_g[/youtube]

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pytel... zkusil jsem to u tuneru a na obě strany stejně, cca 19V. Takže smůla :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Pytel:
Pro nás neněmecky mluvící a elektricky nevzdělané: lze tohle měření použít pro jakýkoliv vstup/výstup zesilovače/přehrávače/DACu...?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Jarda69 píše:Pytel... zkusil jsem to u tuneru a na obě strany stejně, cca 19V. Takže smůla :)
Tunes není zapojen na prostou samostatnou anténu bez zesilovače, ale na anténu s napájením, nebo na společný antenní rozvod v bytovém domě - je to tak?
Noble Audio - výroba a prodej

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jedu na 40cm drátu strčeného do konektoru.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Zabiny...každopádně díky za otevření téma. Rozebral jsem zesilovač, rozpojil odpory mezi kostrou a zemí a měřil. Bylo to cca 30V proti 140V. Jasně, že ta horší varianta. Přehodil jsem přívodní dráty do trafa a mám lepší pocit ;)
(do zesilovače mám třídrátový přívod)
A všem díky za informace *palec*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

a jakej to má u střídaviny provozní význam ? používané trojáky do zásuvky přehazují fázi s nulákem známá to
skutečnost a nevadí

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

NA píše:Takže pokud nejsi schopen rozebrat přístroje a kouknout do nich, ale ještě lépe změřit velikost potenciálu mezi signálovou a napájecí zemí při obou variantách kabelu aby sis pro každý přístroj vybral správné zapojení (naměřené menší napětí)
Ok, z videa co postnul Pytel je mi to jasné a nebude to tak složité změřit, jak se mi zdálo. Ale není mi jasné, kde získám signálovou zem u koncového zesilovače? Nerad bych kvůli měření něco odpálil...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pokud máš vstup RCA (cinch) tak je to venkovní kovová část.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Iný zvuk je ked je všetko sfazované správne a iný zvuk je ked máš fázu čo i len v 1.nom v pristroji(v šnure ) naopak.
Ale to je pre niektorých nepochopitelné tak nech si to každý sám vyskuša ako aj ostatné veci. Poistky,rozne podložky pod prístroje a káble atd. :roll: 8-)

Odpovědět