USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.

Příspěvek od FS »

davidhighend píše:A kdyz jsem ti jiz drive napsal, ze rozdil ( krome ceny ) mezi USB Belkin a Audioquest Carbon, ktere vlastnim, rovna se NULA, kde je Tva reakce Jimmi??
@davidhighend: Pokud nejsi s Audioquest Carbon spokojený a máš ho v délce kolem 1 metru (USB A -> USB B, případně USB A -> micro USB), tak já jej rád koupím. Nabízím 800,- korun (za to si koupíš Belkiny, i ty dražší, aspoň 2-3).

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Za 800.-Kč říkáš. To bys k němu přišel moc levně. A belkin už mám, k čemu mi budou další dva.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

No, ty bys měl místo "NULY" 800 korun, a já bych si mohl Carbon porovnat s Nordost a JCAT. K ničemu jinému jej totiž taky nepotřebuji :)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

FS píše:No, ty bys měl místo "NULY" 800 korun, a já bych si mohl Carbon porovnat s Nordost a JCAT. K ničemu jinému jej totiž taky nepotřebuji :)
a už keby si ich mal, mohol by si aspoň pre dobro tohto fóra, tohto vlákna a nás, prispievateľov, urobiť ich meranie cez digitálny rekordér a navždy pochovať týchto 100+ príspevkov plných hašterenia sa objektívnym výsledkom.

Trashwatcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trashwatcher »

PítrsPraha píše:Protože beru v potaz nejen obsah sdělení, ale i jeho formu. Dohromady totiž tvoří celkový obrázek. A mesiášství mi bylo vždycky vzdáleno.
Nehledě na fakt, že za výroky typu "Většina diskutujících se shodla na tom, že je to (diskuse o kabelech) opět (po kolikáté již) VOODOO píčovina." žádný rozum není...
Není na místě hovořit o mesiášství. Nic takového nemám v úmyslu ani já, ani ostatní, kteří říkají to, co já ... Co kdyby ses zamyslel na tím, proč to všechno ? Co když mně i ostatní trochu štve, že server, jehož témata v principu zajímají
kdejakého uživatele a chodí se pro rady, má na českém i slovenském internetu příšernou pověst ? Není to škoda ? Ať se tu prezentují kvalitní technologie a výrobky, ale na seriózním základu. Ale pro to je potřeba něco udělat. A když už vám někdo vysvětluje parametry a jejich vliv na funkci, nabízí různá měření a testy a vy se k tomu postavíte zády s komentářem: "My to nepotřebujeme, my nechceme nic měřit, my přece slyšíme ..."

Co si v tu chvíli o Vás lidi pomyslí, to je vám fuk ? Každý gramotný člověk má potřebu investovat smysluplně a zdůvodněně. Argumentace články na stránkách výrobce nikoho nepřesvědčí. Každý ví, jak tento business funguje.

Co Ti není jasné, když se tu dotyčnému uživateli "jimmi" několikráte nejen mnou opakovalo, že jde o nesmysly, absurdity a voodoo, že to pak shrnu takto do jedné věty? Ta věta zastřešovala vše, co do té doby bylo řečeno.
Tak ji v tom kontextu zkus pochopit. A zkus taky uplatnit měřítka na mne kladená i na něho a "obsah" jeho dětinských příspěvků o ničem a to ještě nehovořím o formě ... jazyk atd. Měř všem jedním metrem.

A navíc:
Pořád byste se tady měli všichni při psaní příspěvků snažit, aby to mělo hlavu a patu, formu (jak správně požaduješ) a abyste tudíž nevypadali minimálně jako šarlatáni. Po celou dobu jsem tu psal slušnou formou,
vybíral slova a lidem vysvětloval různé věci. Dneska mne ta debilita už vytočila, tak jsem se trošku nechal unést, no ... Takže pokud jsi inteligentní člověk, za kterého jsem Tě považoval, se nad tím vším,
co říkám, zkus V KLIDU zamyslet. Neříkám to jen já. Kolegů se stejným názorem, co se v této technice vyznají, protože s ní jako já pracují celý život, je tu dost. Nebo nás pošlete do prdele všechny ?
To už by byla slepá arogance ...

Bylo to slušně napsáno ?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@LawIAR: Takovou věc zajistit neumím, ale pokud je zde někdo z Ostravska, kdo má potřebné zařízení, může mne kontaktovat přes SZ - samotného by mne zajímalo, zda je to měřitelné. Podstata našeho hobby je však subjektivní a žádné měření pravděpodobně nic nezmění na názoru jednoho či druhého tábora (zastánců či odpůrců vlivu digitálních, silových a jiných kabelů).

slimy

Příspěvek od slimy »

Trashwatcher píše:
Co Ti není jasné, když se tu dotyčnému uživateli "jimmi" několikráte nejen mnou opakovalo, že jde o nesmysly, absurdity a voodoo, že to pak shrnu takto do jedné věty? Ta věta zastřešovala vše, co do té doby bylo řečeno.
Haw, domluvil jsem....

Jsi normalni? Precti si to po sobe a zamysli se.

O debilite se tady uz nekolikrat psalo.. Kdo jsi, co jsi, ze lidi tady takhle titulujes?
To, ze nekdo nechce prijmout tvoji JEDINOU - A PRES NI JEDE VLAK - PRAVDU neznamena, ze si muzes tohle dovolovat.
Inteligentni clovek si rad vyslechne obe strany a usudek a rozhodnuti si udela sam.

P.S. Kabely samozrejme mohou "byt slyset", i kdyz ty ani tvi erudovani kolegove to neumite zmerit. *klanimse*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

FS píše: Podstata našeho hobby je však subjektivní a žádné měření pravděpodobně nic nezmění na názoru jednoho či druhého tábora (zastánců či odpůrců vlivu digitálních, silových a jiných kabelů).
Asi je to tak.

Ja meracie zariadenie nemám a nemám potrebu ho kupovať a merať parametre.Nechápem tu potrebu presviečať ludí aby si to pred posluchom museli dať merať a podla toho potom kupovať.Na to su skušobne a rozne certifikačné ustavy.Ked merať tak pre svoj dorý pocit napríklad jednoduchu funkčnosť zapojenia poprípade spolahlivosť komponentu ak mám tu potrebu.
Mne stačí rozny kábel prakticky vyskušať porovnať z iným u známich ale hlavne u mna doma na svojom hifi aparáte a podstaný je zvukový prínos na zvuk.
Nie vždy ten drahší sadne zvukovo čo som zistil aj pri porovnaní drahého 500€ kábla oproti 99€ nakoniec ostal ten za 8€.Aj ked aj to už je minulosť a kupil som si nakoniec PAD.A aj bez merania a vyskušania a som spokojný.Niekedy treba aj riskovať a nevyskušané vyskušať.

Každého osobné pocity a naladenie si zvukovu na svoje ucho su u každého človeka jedinečné.Nedaju sa jednoznačne zaškatulkovať ani podla merania a nedaju sa jednoznačne ani zmerať. 8-)
Možno to meranie vyvoláva pocit ako u iného posluch prijemnej hudby. :)

boxer

Příspěvek od boxer »

Jimmi.
Stále kvoká, stále kvoká.

Trashwatcher
Pochopils už konečně, že zde není místo pro lidi, kteří se snaží přistupovat k věcem kolem sebe, ( včetně hifi) se selským rozumem a brát věci dle daných zákonů, které vymysleli, dokázali a potvrdili( již dávno) setsakra chytrý myslitelé ? A celosvětově uznávaní ?
Že na prvním místě je pouze a jen "já to tak slyším a nekecejte mi do toho" .

Tak jim to tak nechme a zkusme (aspoň jednou), si založit vlákno, proč to je tak a ne jinak.
Aspoň jednou. AŤ tam napíše každý ,podobně postižený soudruh, své litanie a uvidíme, jak nás tam nechají "ti druzí" dlouho o samotě.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

A vývoj ide dalej.

Ten problém aký kábel USB 2.0 je lepší bude čoskoro minulosť:

Zmizol 3,5 mm audio port, z nových MacBookov zmizli často využívané porty či iné drobnosti. Pozrite sa, čo všetko Apple vymazal.USB port, HDMI,Čítačku SD kariet,unikátny MagSafe- nabíjací konektor, Tlačidlo Esc.

Apple si hovorí, že je pokrokovou spoločnosťou, no zrušiť toto všetko a nahradiť to dockom, ktorý budete buď musieť nosiť so sebou neustále, alebo si ich kúpiť niekoľko (domov, do práce, na internát…)?

http://techbox.dennikn.sk/co-vsetko-app ... acbookoch/

Nová doba!

Trashwatcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trashwatcher »

boxer píše:Jimmi.
Stále kvoká, stále kvoká.

Trashwatcher
Pochopils už konečně, že zde není místo pro lidi, kteří se snaží přistupovat k věcem kolem sebe, ( včetně hifi) se selským rozumem a brát věci dle daných zákonů, které vymysleli, dokázali a potvrdili( již dávno) setsakra chytrý myslitelé ? A celosvětově uznávaní ?
Že na prvním místě je pouze a jen "já to tak slyším a nekecejte mi do toho" .

Tak jim to tak nechme a zkusme (aspoň jednou), si založit vlákno, proč to je tak a ne jinak.
Aspoň jednou. AŤ tam napíše každý ,podobně postižený soudruh, své litanie a uvidíme, jak nás tam nechají "ti druzí" dlouho o samotě.
To vím už dávno. Jen jsem doufal, že to s úrovní dotyčných není až tak tragické ... ale máš samozřejmě pravdu.
Pěkný den.

boxer

Příspěvek od boxer »

Dnes jsem asi poprvé, využil svůj Esoteric jako DAC.
Ne jako vůbec, ale přes USB.
Jaké bylo překvapení, když jsem USB kabel po první skladbě otočil. Jasné výšky, ticho mezi notami, prostě něco neuvěřitelného.Nechápu.
Jsem šťasten.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

boxer píše:Dnes jsem asi poprvé, využil svůj Esoteric jako DAC.
Ne jako vůbec, ale přes USB.
Jaké bylo překvapení, když jsem USB kabel po první skladbě otočil. Jasné výšky, ticho mezi notami, prostě něco neuvěřitelného.Nechápu.
Jsem šťasten.
Kuzelník? :roll:
USB kábel 2.0. A-B.
Je to možné cez redukcie.
Ak si ich použil degradoval si prepojenie, každý spoj a prechod naviac tiež ovplyvnuje zvuk.
Ak si nepoužil redukcie ako si to dokázal ?

Opačne zapojiť konektor B do A a A do B. :roll:

slimy

Příspěvek od slimy »

To vis technik, poradil si.. *hura*

Ani nevi, jak to vypada, ale hlavne, ze je to pi...vina.

boxer

Příspěvek od boxer »

Napsal mi velký guru, moderátor, že mám psát o hifi. Tak jsem se snažil něco sesmolit,bohužel, vypadl ze mně tento blábol.

Holt neumím lhát.

Odpovědět