USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.
Re: USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.
Kocmeister
Tak to jsem tedy měl v průběhu testu pořešené tak, jak píšeš, tedy dovoluji si konstatovat.
Od pračky Accuphase, přes kabeláž Krautwire/Sroll až po slušný zesilovač, převodník a reprobudky.
Tak jedině, že by fakt ty uši, věkem.....ale zas, ta moje holka je mladá ještě, což zase vylučuje hluchotu, krucinál.
Tak to jsem tedy měl v průběhu testu pořešené tak, jak píšeš, tedy dovoluji si konstatovat.
Od pračky Accuphase, přes kabeláž Krautwire/Sroll až po slušný zesilovač, převodník a reprobudky.
Tak jedině, že by fakt ty uši, věkem.....ale zas, ta moje holka je mladá ještě, což zase vylučuje hluchotu, krucinál.
Je to na smiech a plac zaroven. Efekt tych mozno az kilometrov obycajnych kablov, ktore sa pouzivaju pri nahravani hudby by mal pokazit obycajny kabel pouzity pri prehravani? Hifi sa premenilo na modernu formu ezoteriky a hlavny efekt vsetkych tych supervyrobkov je zas len vyrobit placebo efekt, s ktorym "viera hory prenasa".
Zdeno1:rozhodně mám za to že nikdo nebude za takto napsaným názorem hledat nic jiného než co jsi napsal-vyzkoušeno a u sebe na své sestavě rozdíl neslyším....Je to normální zkušenost
-
Jinak se ovšem dost těžko chápe názor kdy majitel sestavy napíše vyzkoušel (v tom lepším případě aspoň vyzkoušel) jsem 2-3 kabely,a nic jsem nezaznamenal takže všeobecně platný závěr je-rozdíly nejsou a všichni co něco slyší mají halucinace popř.jsou emocionálně poblouznění cenovkou,..........copak jsme někdy poslouchali spolu?
Jinak za sebe si myslím že v tomhle bude dost velkou roli hrát kvalita reproduktorů-součástek výhybek,kvalita samotných měničů-a jejich schopnost VŠE zobrazit,tupé líné repro zamaskují hodně,ale to už je o výběru zesu+beden a to je jiná písnička,Slyšel jsem drahé repro s levnými měniči,měření repro dobré-ale spousta toho ve zvuku chybělo....není to tak jednoduché říct že kabely nemají vliv,a vrchol v DAC je CA DaMagic,.......
-
Jinak se ovšem dost těžko chápe názor kdy majitel sestavy napíše vyzkoušel (v tom lepším případě aspoň vyzkoušel) jsem 2-3 kabely,a nic jsem nezaznamenal takže všeobecně platný závěr je-rozdíly nejsou a všichni co něco slyší mají halucinace popř.jsou emocionálně poblouznění cenovkou,..........copak jsme někdy poslouchali spolu?
Jinak za sebe si myslím že v tomhle bude dost velkou roli hrát kvalita reproduktorů-součástek výhybek,kvalita samotných měničů-a jejich schopnost VŠE zobrazit,tupé líné repro zamaskují hodně,ale to už je o výběru zesu+beden a to je jiná písnička,Slyšel jsem drahé repro s levnými měniči,měření repro dobré-ale spousta toho ve zvuku chybělo....není to tak jednoduché říct že kabely nemají vliv,a vrchol v DAC je CA DaMagic,.......
Horizon
Tak jsem to myslel, v mé sestavě, nic pozorovatelného, kvalitní/drahý USB kabel přínosem nebyl.
Ostatní kabely, vliv jednoznačně neodiskutovatelný, prostě vnímám rozdíly.
Tak jsem to myslel, v mé sestavě, nic pozorovatelného, kvalitní/drahý USB kabel přínosem nebyl.
Ostatní kabely, vliv jednoznačně neodiskutovatelný, prostě vnímám rozdíly.
Pred 18 rokmi som kúpil zvukovku vtedy za 800USD (to bol USD za cca 45 Sk!), aj dnes je to veľmi dobrá "štúdiová" zvukovka. A "prehrala" (a "premerala" ) DACy a CD prehrávače aj 10x drahšie. Preto pristupujem k hodnoteniu nie na základe ceny, ale objektívnych vlastností. Tá cená nemá totiž špeciálne v "highende" skoro nič spoločné s reálnou kvalitou. A ak má digitálny dátový kábel vplyv na výsledný analógový signál (zvuk), tak je so zostavou niečo špatne...není to tak jednoduché říct že kabely nemají vliv,a vrchol v DAC je CA DaMagic,.......
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tohle je opět čistokrevná demagogie. Tiskárna po USB kabelu dostává binární data "na souřadnici 'x', 'y' vytlač 'z' kapek ze zásobníku '2'". Dokud jsou tato binární data pro tiskárnu v případném šumu čitelná, příkaz vykoná.BVa píše:Takže skúste ten kábel použiť k tlačiarni. Bude tlačiareň tlačiť lepšie (ostrejšie, farebnejšie..)
U DACu můžou do výstupních analogových obvodů proniknout různá rušení (indukovaná kabelem, ze zdrojového komponentu, ze sítě...) a tím ovlivnit výsledný zvuk. Vzhledem k tomu, že různé USB kabely mají různé elektrické vlastnosti, může být i různá jejich "filtrační" funkce.
Sám na své sestavě rozdíl mezi tkaničkou Hama a tkaničkou Kabelguru neslyším. S dražšíma USB kabelama jsem neexperimentoval, řeším teď hlavně akustiku. Na bižuterii přijde řada později.
Parada, a ako si taku filtracnu funkciu predstavujes?Vzhledem k tomu, že různé USB kabely mají různé elektrické vlastnosti, může být i různá jejich "filtrační" funkce.
Napadlo tu niekoho, ze uz samotny USB prenos je tak rusivy signal, ze ak ho DAC neodfiltruje dobre, tak ani tem DAC dobre hrat nebude?
Filtrovat rusenia z USB ma hlavne DAC. Ak mas deckovy DAC tak ho ziaden kabel nezachrani...
Pod to se podepíši.Myslím že toto je zásadní problém který rozděluje lidi kteří poznají rozdíl a ty kteří ne.Sám jsem si tím prošel.Kocmeister píše: ↑25 kvě 2018 11:03Ono je potřeba mít celou sestavu na nějaký úrovni rozlišení, jinak dojde k maskování. Nemyslim tim nutnost vlastnit nějakej super highend. Neni možný zapojit skvělej úesbé drát a přitom mít jako signálovky nějakej Tasker. Nebo třeba neřešit filtraci sítě a spoustu dalších věcí. Pak se může snáze stát, že neuslyšíte nic.
Možná bych jen dodal že nemalou roli ve výsledku má místnost a její akustika, umístění beden atd...
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
T101
No tak tedy dobře, pokud jsou rozdíly mezi USB kabely tak malé, že potřebuji mít naprosto špičkové vybavení, dokonalou akustiku a navíc pracně hledat rozdíly, postrádá pro mě smysl, zabývat se tímto kabelem, tak tedy o tom je to hifi, aha.
No tak tedy dobře, pokud jsou rozdíly mezi USB kabely tak malé, že potřebuji mít naprosto špičkové vybavení, dokonalou akustiku a navíc pracně hledat rozdíly, postrádá pro mě smysl, zabývat se tímto kabelem, tak tedy o tom je to hifi, aha.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano, spise nez do USB radeji investuj do akustiky 
Zdeno1
Spíš jsem chtěl říct že sestava vliv USB kabelu rozlišuje od nějaké její úrovně.U mne je hifi o tom aby mě hudba z něj bavila a je jedno jestli ji hraji ze sluchátek za pár, nebo z nákladnější sestavy.
Spíš jsem chtěl říct že sestava vliv USB kabelu rozlišuje od nějaké její úrovně.U mne je hifi o tom aby mě hudba z něj bavila a je jedno jestli ji hraji ze sluchátek za pár, nebo z nákladnější sestavy.
Jaky je prevodnik a zdroj signalu? Ja jinak nechapu nutkani resit vymenu USB kabelu. Bud jsem se zvukem spokojeny a neresim ho. Nebo nejsem a pak to prece muze byt cimkoliv. Proc zrovna UsB kabelem?Zdeno1 píše: ↑25 kvě 2018 11:20Kocmeister

Dokonca aj DAC prevodníky.

Kdo chce skuša aj rozne káble a bud vplyv USB káblu poučuje alebo nie.
Naposledy upravil(a) jimmi dne 25 kvě 2018 13:31, celkem upraveno 1 x.
Zásadní problém hlavně je, že všichni všechno slyší, dokud to vidí.
Sám jsem si tím také prošel - viz mé ódy na přínos signálových pomlázek od Martina I..
Jakmile se zkouší skutečně naslepo, bez vizuální nápovědy, najednou rozdíly záhadně zmizí.
Opakovaně vyzkoušeno a potvrzeno několika slepými testy u mě doma i u kolegů, na jejich vymazlených sestavách a jejich nahrávkách.
Hrozně mě pak bavilo poslouchat výmluvy typu - dnes mám zrovna špatný den, jsem utahaný z práce / ty mě znervózňuješ, v Tvé přítomnosti se nemohu soustředit / vyzařuješ negativní energii, která ruší aparaturu. Fakt, i toto už mi jeden kolega řekl

Čest výjimkám, kteří vyzkoušeli, nepoznali a byli schopni to přiznat. Ale bylo jich hodně málo. Mnohem více se se mnou do té doby na téma hifi nebaví. Od té doby mám mmj. zákaz vstupu do některých hifistudií (po testu, při kterém majitel nebyl schopen rozeznat Krautovy super drahé anakondy od základních tkaniček)...
A mají vlastně pravdu - není nic horšího, než vzít malému dítěti jeho hračku, nebo víru v Ježíška