USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.
Re: USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.
Asi ano, vypadá honosně, vypadá to, že přenáší zvuk.....já jen tak dumal nad dalším využitím a až pak jsem si všiml, že se k tiskárně nehodí, že je to hudební kabel.
Vyrobil jsem si perfektní pětimetrový kabel usb a-b na použí notebook - da převodník
Ty 4 vodíče mají průřez 0,5 mm2 (asi 20 AWG),2 elektrické vodiče jsou extra stíněné hliníkovou folií,mezi nimi a datovými je bavlna,celé je to stíněné znovu hliníkem a hustým měděným opletem.Všechno je OFC měď a kabely jsou postříbřená.Konektory jsem použil
pozlacené.Průměr kabelu je asi 7,5 mm.

Ty 4 vodíče mají průřez 0,5 mm2 (asi 20 AWG),2 elektrické vodiče jsou extra stíněné hliníkovou folií,mezi nimi a datovými je bavlna,celé je to stíněné znovu hliníkem a hustým měděným opletem.Všechno je OFC měď a kabely jsou postříbřená.Konektory jsem použil
pozlacené.Průměr kabelu je asi 7,5 mm.

Fajn kablik. Pěkný počin. 
Dal jsi ty 5V na ten vnitřní stineny pár? Tak jsem to aspoň pochopil.

Dal jsi ty 5V na ten vnitřní stineny pár? Tak jsem to aspoň pochopil.
Jasně,odpovídá tomu i barevnost.
Některé ty drahé iFi kabely mají dokonce 2 kabely data zvlášť ,el.zvlášť spojí de to až v usb-b konektoru
Některé ty drahé iFi kabely mají dokonce 2 kabely data zvlášť ,el.zvlášť spojí de to až v usb-b konektoru
Ja to mam taky pouze odděleně stinenim u svého díy kablu. Ale datový pár mám uvnitř (stribro omotane bavlnkou a ve stineni
). Si myslím že to až tak nehraje roli. Stejne se to potká v konektorku. Spis jak pekne to bude naletovane nebo zprasene. Několik konektoru jsem obětoval, aby to bylo udělané hezky. Jinak AWG20 je dost velký průřez. Někdo tu psal, že v standardu je pro datový pár AWG26.

Myslím,že žádný standart neexistuje,třeba audioquest dělá většinou data 26-28 awg a el.
24-26 AWG.U dlouhého kabelu není větší průřez na škodu (menší odpor).
Jinak tento kabel je pro audio přímo určen,za 5m
jsem dal 8 stovek
24-26 AWG.U dlouhého kabelu není větší průřez na škodu (menší odpor).
Jinak tento kabel je pro audio přímo určen,za 5m
jsem dal 8 stovek

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
USB kabely s oddelenym napajenim pouzivam dlouho (od fy Kabelguru), nyni jsem si ke krabickam iFi poridil iFi Gemini a ve zvuku je to poznat. Konec vykriku.
Ale existuje. Datova priepustnosť("rýchlosť) a limituje ju aj prierez aj dlžka USB káblu. https://en.wikipedia.org/wiki/USB
Napriklad u USB 3.0 je teoreticky 10 X vačšia. Aj HDMI prenos a dalšie prepojenie maju mať minimálne zaručené parametre.

Preo sa už používa aj 3.1 a HDMI 2.1 https://www.hdmi.org/
Naposledy upravil(a) jimmi dne 25 říj 2018 14:38, celkem upraveno 1 x.
Kabel hodně hezký...
5 m jsem na audio nikdy nezkušel, i když tu mám kvalitnější 5metrový Belkin, který jsem dostal k nějaké USB krabičce. Hodně lidí před touto délkou už trochu varuje. Ze zkušenosti vím, že nejzákladnější mizerné USB kabely se mohou projevit negativně ve zvuku... Vyhovující parametry a stínění jsou důležité. A mmch - doporučuju dřív než USB kabely řešit jiné USB věci. Teď jsem pořídil iFi micro iUSB3 a konečně můžu říct, že mi USB z PC hraje min. stejně dobře/možná i líp než optika z různých zdrojů, a to už jsem různých USB pomocníků včetně spousty USB kabelů vyzkoušel docela dost...
5 m jsem na audio nikdy nezkušel, i když tu mám kvalitnější 5metrový Belkin, který jsem dostal k nějaké USB krabičce. Hodně lidí před touto délkou už trochu varuje. Ze zkušenosti vím, že nejzákladnější mizerné USB kabely se mohou projevit negativně ve zvuku... Vyhovující parametry a stínění jsou důležité. A mmch - doporučuju dřív než USB kabely řešit jiné USB věci. Teď jsem pořídil iFi micro iUSB3 a konečně můžu říct, že mi USB z PC hraje min. stejně dobře/možná i líp než optika z různých zdrojů, a to už jsem různých USB pomocníků včetně spousty USB kabelů vyzkoušel docela dost...
Naposledy upravil(a) hřebík dne 25 říj 2018 14:43, celkem upraveno 8 x.
Dnes mi konečně dorazil dlouho očekávaný Audioquest Diamond, průměr 4mm
, tak uvidíme, resp. uslyšíme, vyzkoušíme 

Nechaj ho rozohrať až potom popiš ako zvuk sa zmenil.
Aký si tam mal doteraz?
jimmi: Furutech GT2
koudelka: Furutech GT2 podle mě není špatný, mám ho taky, v sestavě hned za AQ Coffee (mezi nimi teď iFi Micro iUSB3). Sice pořád zvažuju, že i ten GT2 vyměním za Coffee, ale už asi zbytečnost.
---------------------------------------------------------------
Jinak k diskusi o délkách/standardech USB kabelů, 5 m je asi na hraně, pak se doporučují aktivní opakovače apod. Z wiki odkazu výš:
- The USB 1.1 standard specifies that a standard cable can have a maximum length of 5 meters (16 ft 5 in) with devices operating at full speed (12 Mbit/s), and a maximum length of 3 meters (9 ft 10 in) with devices operating at low speed (1.5 Mbit/s).[66]
- USB 2.0 provides for a maximum cable length of 5 meters (16 ft 5 in) for devices running at high speed (480 Mbit/s).[66]
- The USB 3.0 standard does not directly specify a maximum cable length, requiring only that all cables meet an electrical specification: for copper cabling with AWG 26 wires the maximum practical length is 3 meters (9 ft 10 in).[67]
A další info s dalšími odkazy třeba tady: http://www.yourcablestore.com/USB-Cable ... _42-1.html
Samotné USB specifikace zde:
https://www.usb.org/documents?search=&t ... #usb20spec
---------------------------------------------------------------
Jinak k diskusi o délkách/standardech USB kabelů, 5 m je asi na hraně, pak se doporučují aktivní opakovače apod. Z wiki odkazu výš:
- The USB 1.1 standard specifies that a standard cable can have a maximum length of 5 meters (16 ft 5 in) with devices operating at full speed (12 Mbit/s), and a maximum length of 3 meters (9 ft 10 in) with devices operating at low speed (1.5 Mbit/s).[66]
- USB 2.0 provides for a maximum cable length of 5 meters (16 ft 5 in) for devices running at high speed (480 Mbit/s).[66]
- The USB 3.0 standard does not directly specify a maximum cable length, requiring only that all cables meet an electrical specification: for copper cabling with AWG 26 wires the maximum practical length is 3 meters (9 ft 10 in).[67]
A další info s dalšími odkazy třeba tady: http://www.yourcablestore.com/USB-Cable ... _42-1.html
Samotné USB specifikace zde:
https://www.usb.org/documents?search=&t ... #usb20spec
Naposledy upravil(a) hřebík dne 25 říj 2018 22:13, celkem upraveno 1 x.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
hřebík : zkus tam to iFi Gemini ...
Samozřejmě je důležité,aby USB kabel byl dražší,než vlastní DAC