pompo píše: ↑27 říj 2018 10:31
PavelDosko píše: ↑26 říj 2018 07:23
hřebík : pokud to s PC audio myslis vazne, tak nejrozumnejsi cesta je postavit si dedikovane audio pc (nejlepe headless s linearnim zdrojem a bez wifi) kde budes mit moznost povypinat vsechny non audio procesy, jinak se toho spoustu balastu a ruseni nezbavis
2 PavelDosko - v podstatě máte pravdu.
2 all za mě osobně :
výkon sám o sobě ničemu nevadí , ale je tam zbytečný ,ale co vadit může a většinou vadí je rušení zbytečně silných a hlavně méně kvalitních spínaných zdrojů.
Windows to samé taky samo o sobě nevadí ,je to stabilní ale na co omezovat a zakazovat všechny ty srajdy co v tom jsou

Jedině proto že některé z nich na něco potřebuju
Tj. mám třeba PC nejen na hudbu , s tím samo přichází problémy hlučnost vent. rušení zdrojů, ladění sys. kdo se s tím nechce srár ,neumí to nebo chce max. jednoúčelovost a kvalitu tak jde jinou cestou - jak píše PavelDosko. Je to jen o tom jak daleko chceš jít.
Osobně jsem na velké klasické PC nezanevřel (běžný MIDI tower kejs přiznám ,mám rád neomezený výběr v hardware), naopak nemám rád to co je nacpané v NUC nebo note fuck-u , zvládnu to udržet tiché a bez rušení - I-3 jka mi postačuje. U Windows : buď 8,1 hodně laděné (omezené) , nebo na druhám SSD disku Linux s real-time jádrem /Arch-u / - čisté jednoduché řešení téměř bez kazu. To je ale má cesta ,každý ať si volí své a myslí si co chce.
PC audio vážně myslím. Jenže na tom chci kromě hudby pouštět i filmy (typicky třeba Netflix ve 4k... ) a dělat i další věci. Tj. standardně mám připojené 3-4 monitory ve 4K a rád bych alespoň nějaký z toho hodil na 5k... Takže silnější PC a výkonná grafika nezbytnost... Pokud hraje jen hudba na vážný poslech, neběží skoro nic dalšího, větráky nejsou slyšet, většina se jich vypne. To dnes lze v pohodě.... Největší problém je rušení pronikající z PC po USB. Po mnoha peripetiích nicméně snad vyřešeno několika stupněmi, nejvíc pomohlo iFi Micro iUSB3, které ze všech možných USB pomocníků považuju za nejkomplexnější a nejpřínosnější. Po jeho zapojení mi už USB z PC hraje minimálně stejně dobře jako všechny ostatní vstupy DACu zásobované z jiných, nepočítačových zdrojů, takže PC dál neřeším. USB z výkonného stolního PC mi nyní hraje lépe než všechny notebooky napájené baterií a ostatní zdroje... A kdybych náhodou chtěl počítač jen a pouze na digitální hudbu, nepořizoval bych asi počítač

byť jsem o tom roky uvažoval - plánoval a vybíral lineární zdroje a další utimativní PC komponenty, asi bych v tom utopil spoustu peněz. Ale už jsem přestal... Nechci, jsem spokojený a nevěřím, že potřebuju.
Kabely USB: ano, někdy mohou mít vliv a člověka to vždy a znovu překvapí, byť věří spíš na ty jedničky nuly. Znovu jsem zažil tohle léto: Přivezl jsem si DAC na chatu, zapojil sestavu erárním vesnickým "kvalitním" USB 2.0 kabelem (kdysi přibaleným tuším ke zvukovce EMU 0404: stíněný, zabudované ferity od výrobce na koncích..) a dostavilo se vyděšení, že v čistém non-wifi vesnickém prostředí mi to z notebooku vůbec nehraje vůbec tak dobře jako v zašuměné Praze z výkonného PC: Jakoby komprimovaný zvuk, bez prostoru, bez jiskry, takový ten digitální rozbitý hnus, nevím, jak to líp popsat. Tak jsem dodatečně přivezl USB kabel Supra USB 2.0 a problémy zmizely.... Co si o tom myslet? Těžko říct, možná starší USB kabel rozhlodal věk či termiti .... rozhodně zkušenost k nezaplacení, něco na těch kabelech možná bude, ale nehrotil bych to. Asi slušné stínění a vejít se nějak do specifikace? Pro klid jsem si teď na zkoušku objednal iFi Gemini3.0, který deklaruje čtyřnásobní stínění, velmi striktní dodržení 90 Ohmů a další audiofilní "v podstatě asi nezbytnosti", bez kterých bych určitě nemohl žít

Skoro nic si od toho sice neslibuju, ale co víc můžu udělat pro klid, že jsem vyzkoušel už opravdu všechno.
Souhlas, že galvanické oddělení není vždy všespasitelné. Spousta vlastních zkušeností: Párkrát mi její přidání do sestavy před DAC bez galv. oddělení pomohlo, ale někdy nevyřešilo vše. A i DACy se zabudovaným galvanickým oddělením mi vykazují zlepšení po předsazení některých USB serepetiček před DAC (opět iFi Micro USB3 nejvýraznější zlepšení) .... Jak je to možné? Netuším, ale kdybych nezažil na vlastní uši, neuvěřil bych.