USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.

Příspěvek od jimmi »

PavelDosko píše:
30 říj 2018 07:23
jimmi : a co to vlastne mas za DAC ?
CD prehrávač TRV-CD5SE

http://www.britishaudio.sk/triode/trv-c ... 25376704b1

,,,,,

Mal som aj NAD M51 aj CUSTOMWORKS DAC 1 USB.

A stále hladám čo kupiť ( aj tá podpora MQA ma zaujíma) a zatial moje typy na DAC su:

TEAC NT-505 https://www.teac-audio.eu/en/products/n ... 49454.html

M2TECH YOUNG MKIII https://lnx.m2tech.biz/products/rockstars/young-mkiii/

.........................

bez podpory MQA

ADI-2-DAC http://www.rme-audio.de/products/adi_2-dac.php
alebo
ADI-2 Pro FS Black Edition

popripade počkám u RME čo budu ponukať na jar. 8-)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

FS píše:
30 říj 2018 08:01
hřebík píše:
29 říj 2018 22:38
.. kdyby to někoho zajímalo: V samotném PC PCie karta JCAT USB Femto napájená nedřív baterií, teď iFi iPowerem (překvapivě opravdu lepší než baterie, přinesl ztišení zvukového smetí na vysokých poslechových hladinách, viz dál) .. pak Ifi Micro iUSB3...
@hřebík: Mne by to tedy zajímalo. Také mám JCAT USB Femto, napájení ze zdroje hd-plex,.. a také mi to z CD mechaniky hraje lépe. Uvažoval jsem, zda by Ifi Micro iUSB3 mohlo pomoct. A pokud ano, zda má smysl jej kombinovat s JCAT anebo zda by mohl nahradit JCAT?
Moje domněnka je, že špičkový CD přehrávač jako ten Tvůj má lepší resamplery/algoritmy než běžné SW PC přehrávače. Zkoušel jsi HQPlayer?
Moje zkušenost je, že je mnohem lepší než foobar a lepší než ostatní SW přehrávače. Když jsem hrál z CD transportu, ten byl do určité doby lepší. S HQP a dalšími změnami se počítač trhnul a je podstatně lepší než koax výstup v mým transportu.
Není to jen o USB, kablíku a krabičkách kolem. SW přehrávač je možná nejpodstatnější z toho všeho. Aspoň teda v mém vnímání.
Taky si myslím, že ten Chord by měl mít vyřešené USB rozhraní výborně,j ak tu padlo.
A ještě postřeh, ten spočívá v tom, že jsem opatrný na hodně krabiček za sebou. Mám zkušenost s idefenderem, který sice vyhlazoval a ubíral šum, ale v jiné sestavě už zas trochu házel deku. Tzn. za mně ..spíš tam toho mít méně a lépe vyřešeného.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Ako prehrávač mám JRiver Media Center 20 for Windows

ale uvažujem o https://audirvana.com/audirvana-plus-for-windows-10/

Stojí 64€ https://audirvana.com/buy-windows/ čo sa vpohode dá zaplatiť. 8-)

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Kychtaxi a pužíváš rozhraní ASIO,jak doporučuje
RME,nebo jedeš ve WDM ?

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

kychtax píše:
30 říj 2018 10:07
FS píše:
30 říj 2018 08:01
hřebík píše:
29 říj 2018 22:38
.. kdyby to někoho zajímalo: V samotném PC PCie karta JCAT USB Femto napájená nedřív baterií, teď iFi iPowerem (překvapivě opravdu lepší než baterie, přinesl ztišení zvukového smetí na vysokých poslechových hladinách, viz dál) .. pak Ifi Micro iUSB3...
@hřebík: Mne by to tedy zajímalo. Také mám JCAT USB Femto, napájení ze zdroje hd-plex,.. a také mi to z CD mechaniky hraje lépe. Uvažoval jsem, zda by Ifi Micro iUSB3 mohlo pomoct. A pokud ano, zda má smysl jej kombinovat s JCAT anebo zda by mohl nahradit JCAT?
Moje domněnka je, že špičkový CD přehrávač jako ten Tvůj má lepší resamplery/algoritmy než běžné SW PC přehrávače. Zkoušel jsi HQPlayer?
Moje zkušenost je, že je mnohem lepší než foobar a lepší než ostatní SW přehrávače. Když jsem hrál z CD transportu, ten byl do určité doby lepší. S HQP a dalšími změnami se počítač trhnul a je podstatně lepší než koax výstup v mým transportu.
Není to jen o USB, kablíku a krabičkách kolem. SW přehrávač je možná nejpodstatnější z toho všeho. Aspoň teda v mém vnímání.
Taky si myslím, že ten Chord by měl mít vyřešené USB rozhraní výborně,j ak tu padlo.
A ještě postřeh, ten spočívá v tom, že jsem opatrný na hodně krabiček za sebou. Mám zkušenost s idefenderem, který sice vyhlazoval a ubíral šum, ale v jiné sestavě už zas trochu házel deku. Tzn. za mně ..spíš tam toho mít méně a lépe vyřešeného.
Ad Chord: Moje zkušenosti jasně ukazují, že integrované USB lze vylepšit předřazením USB filtrace atd. A nejsem s touto zkušenosti osamocený.

Řešení USB cesty se mi vyplatilo i u dalších DACů, byť pokaždé jinak. V současné době nepozoruji žádné artefakty či negativní vlivy z přefiltrování. Naopak: Dosud můj nejlepší zvuk přes USB ve všech ohledech. Zkoušel jsem různé přehrávače a všude to samé. Považuji tedy stávající USB cestu ve své sestavě za dořešenou: Nevím, co dál v USB zlepšovat. V budoucnu možná případně vyzkouším nějaký linární zdroj k iFi Micro iUSB a JCATu, ale nemám dojem, že je to potřeba. Nyní již jiné priority.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ten test s puštěním tiché pasáže max nahlas (jestli budou slyšet zvukové "artefakty" z PC) si zkusím. Zajímavý tip.
zatím jsem nijaké pazvuky nepostřehl. Kdysi jsem celkem slyšitelně zaznamenával různé zvukové nebo grafické karty, jak se to vzájemně rušilo a povídalo si mezi sebou.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Zkus nepouštět vůbec nic. Tak to dělám já. Donedávna se z PC i přesto ozývalo něco přes sluchátka, když jsem nastavil hlasitost sluchátkáče vysoko, nyní úplné ticho i na max. Případně zkus pustit něco náročnějšího na výkon, ale bez zvuku, aby se ukázalo, zda PC při vyšší zátěži negeneruje něco, co se projeví jako zvukové artefakty ve zvukové sestavě. Všechny takové zvuky u mě v podstatě nebyly slyšitelné na běžných poslechových úrovních, jen na vysokých hladinách, na kterých neposlouchám, ale přesto je výsledný zvuk nyní čistší i při běžné hlasitosti...

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

jimmi píše:
30 říj 2018 10:23

Audirvana Plus pre Windows 10 stojí 76,80,-€ s DPH ;)

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Pokud ti z nějakého důvodu vadí JRiver, zkus nejdřív foobar2000...

Na Jriver jsem totiž přešel před lety z foobaru a používal už nevím jakou verzi, koupil jsem jich víc po sobě. Pak mi Jriver něčím začal vadit, vyzkoušel jsem tedy i další softy, jednou znovu i foobar, u kterého jsem opět zůstal. Evidentně se všechny ty softy vyvíjí a v každou chvíli je v něčem lepší nějaký jiný... A často to taky mmch není softwarem samotným, ale nainstalovanými ovladači (WASAPI apod.) a komponentami (třeba konkrétním resamplerem, pokud někdo používá).
Naposledy upravil(a) hřebík dne 01 lis 2018 12:26, celkem upraveno 2 x.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

:? Tak sorry to bolo asi bez DPH.Ved je to tam uvedené. 8-)

https://audirvana.com/buy-windows/

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Začal mi po výměně základní desky v PC blbnout zvuk. Zapojené je to přes USB. Jiný USB kabel jsem zkoušel.
Projevuje se to tak, že při přehrávání se zvuk po několika sekundách zasekne a zastaví. Někdy i s určitým doprovodným pazvukem. Když jsem hlasitost snížil v desktopu na úroveň cca 75%, přestane to dělat. DAC mám RME ADI2 Pro. Desku v PC jsem vyměnil bez přeinstalace OS.
Zkoušel jsem vypínat periferie, odendávat disky atd. Změnit "line level" v DAC.. Nic z toho nepomohlo. Přeinstalovávat OS nechci. I když nevylučuji, že by to mohlo být výměnou desky a nastavením OS na ni (že tam např.hapruje nějaký ovladač/nastavení..)
Má někdo radu? Tip, čím by to mohlo být? Dík.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

jimmi píše:
30 říj 2018 10:23

Inspirován tímto přípěvkem jsem si dnes nainstaloval trial verzi (15 denní) Audirvany. Audirvana pro mne nepřináší žádné zlepšení.
Mám koupenou licenci Jriver, ale nepoužívám jej. Hudbu pouštím z Linuxu přes mpd.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Měl jsem možnost porovnat MacBook s Audirvanou proti NUC s linux/MPD na DACu MSB The Analog DAC. NUC byl celkem zřetelně lepší což uznal i majitel MacBooku a MSB.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

A mmch, někdo se ptal: Co jsem poslední dobou zkoušel v PC pciE kartu JCAT Femto x bez JCATu, pak iFi Micro USB3.0... Tak iFi má v mé sestavě jednoznačně mnohem větší přínos. Pročištění ve všem pásmech, např. odevšad vylezou skutečné detaily, spousta věcí, co jsem považoval za chyby v nahrávkách, byla evidentně negativně ovlivněna při USB přenosu do DACu. Je to dost slyšet úplně všude, třeba i v komprimovaných videích z youtube.. Rozdíl mezi vyhovujícími stíněnými kabely a přehrávači (třeba foobar x Jriver) je proti tomu skoro prkotina.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Kychtaxi,zkus si nainstalovat rozhraní ASIO,to obejde celé Windows a posílá data rovnou do přehrávače.Myslím,žeASIO si s Foobarem rozumí.

Odpovědět