FS píše: ↑30 říj 2018 08:01
hřebík píše: ↑29 říj 2018 22:38
.. kdyby to někoho zajímalo: V samotném PC PCie karta JCAT USB Femto napájená nedřív baterií, teď iFi iPowerem (překvapivě opravdu lepší než baterie, přinesl ztišení zvukového smetí na vysokých poslechových hladinách, viz dál) .. pak Ifi Micro iUSB3...
@hřebík: Mne by to tedy zajímalo. Také mám JCAT USB Femto, napájení ze zdroje hd-plex,.. a také mi to z CD mechaniky hraje lépe. Uvažoval jsem, zda by Ifi Micro iUSB3 mohlo pomoct. A pokud ano, zda má smysl jej kombinovat s JCAT anebo zda by mohl nahradit JCAT?
Moje domněnka je, že špičkový CD přehrávač jako ten Tvůj má lepší resamplery/algoritmy než běžné SW PC přehrávače. Zkoušel jsi HQPlayer?
Moje zkušenost je, že je mnohem lepší než foobar a lepší než ostatní SW přehrávače. Když jsem hrál z CD transportu, ten byl do určité doby lepší. S HQP a dalšími změnami se počítač trhnul a je podstatně lepší než koax výstup v mým transportu.
Není to jen o USB, kablíku a krabičkách kolem. SW přehrávač je možná nejpodstatnější z toho všeho. Aspoň teda v mém vnímání.
Taky si myslím, že ten Chord by měl mít vyřešené USB rozhraní výborně,j ak tu padlo.
A ještě postřeh, ten spočívá v tom, že jsem opatrný na hodně krabiček za sebou. Mám zkušenost s idefenderem, který sice vyhlazoval a ubíral šum, ale v jiné sestavě už zas trochu házel deku. Tzn. za mně ..spíš tam toho mít méně a lépe vyřešeného.