USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.

Příspěvek od comboy »

Díky za tipy, u těch Číňanů jsem nenašel samotné konektory USB, jen kabely

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

Chtěl bych zkrátit USB kabel Supra, mez NUC a DAC mi stačí tak 30 cm. Udělal jsem to již dřív s kabelem od Kabelguru s tím, že jsem nezapojil +5V vodič. Rozdíl ve zvuku byl hned znát (pozitivně). Mám teď plonkový Supra kabel, který je pro mne příliš dlouhý (1m), ale jeho konstrukce, tloušťka, průřez mi připadá dost solidní na to, abych jím zaměnil základní kabel Kabelguru (včetně nezapojení +5V). Co vy na to? Nedegraduju tím zvuk kabelu?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Daj si napríklad u Srolla vyrobiť na zakazku 2.0 USB kábel ( a umiestnenie konektorov ako Ti vyhovuje ) ale aspon 0,5m dlhý lebo je dosť tvrdý ked ho ohneš ale drží svoj tvar a budeš spokojný. Skušal som ho doma a 2ja známi ho maju.
Pomer kvalita-cena je vynikajuci. 8-)

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

kychtax píše:
20 zář 2019 08:23
Nedelal bych to.
Proč?

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Protože zjistíš, že to hraje stejně. *2thumbsup* Ty obrovské skoky mám za sebou. :lol:

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

To by mě spíš potěšilo :D, jen chci za sestavou minimalizovat změť kabelů... Když to jde... A zároveň nezapojit +5V, to má u mě pozitivní vliv

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

No s USB kabelama je docela sranda. Hlavně nezobecňovat jeden test! V jiném testu ze stejné stránky byl nějaký vliv USB kabelu opravdu naměřen, jestli jsem to dobře pochopil:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... able.6599/

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

amirm povedal:
Musím povedať, že som trochu v pokušení vzhľadom na sieťový šum, ktorý je v recenziách bolesť v krku. Potom som opäť príliš lacný na to, aby som utratil toľko peňazí za kábel USB. :)

.......................
Čo!!!!!

Testujete všetko toto zariadenie a na to používate jednotku AP s 28 000 $ a 100 USD je príliš veľa na lepší testovací kábel USB?

:D *2thumbsup*

Dobrá otázka.

Mimochodom ten červený USB kábel 2.0 som mal tiež doma. 8-) https://finalviews.com/wireworld-starli ... sb-review/

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Hlavne si pozrite úrovne (-130-150dB) a ako to závisí od typu DAC (izolovaný/neizolovaný vstup).
Ak toto niekto počuje, tak musí počuť keď si niekto na druhom konci mesta prdne, a súčasne mu pritom pod oknami pracuje zbíjačka. Asi tak. ;)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

jimmi
I guess it is good to find things that we think are totally waste of money, actually produce some measurable improvement. For $100, I wouldn't make fun of anyone buying one of these unless they started to say it made things sound better.
Preklad
Myslím, že je dobre hľadať veci, o ktorých si myslíme , že je to totálne vyhodenie peňazí, aj keď ukážu nejaké merateľné zlepšenie. Kvôli 100USD si nebudem robiť srandu z nikoho kto si niečo také kúpi, ale len dovtedy, kým nezačne hovoriť, že to zlepšuje zvuk.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Tak sa toho držte. Lebo tu sa a aj na iných forach o tom že káble menia zvuk nielen hovorí ale aj píše. 8-)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

BVa píše:
06 úno 2020 07:12
jimmi
I guess it is good to find things that we think are totally waste of money, actually produce some measurable improvement. For $100, I wouldn't make fun of anyone buying one of these unless they started to say it made things sound better.
Preklad
Myslím, že je dobre hľadať veci, o ktorých si myslíme , že je to totálne vyhodenie peňazí, aj keď ukážu nejaké merateľné zlepšenie. Kvôli 100USD si nebudem robiť srandu z nikoho kto si niečo také kúpi, ale len dovtedy, kým nezačne hovoriť, že to zlepšuje zvuk.

Pekne si odporuje.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Lenže BVa to ani nenameral a ani nemá zaujem. Jeho hymna je len tá 1.časť vety " že je to totálne vyhodenie peňazí". 8-)

Odpovědět