USB kabely - mají vliv

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: USB kabely - mají vliv

Příspěvek od sonofstars »

Mě se to prostě líbí a nebo nelíbí. A nejhezčí z nich byl stejně Audioquest a stejně nevyhrál :) :) :)
A já mu táááák fandil :) :)

Je to jen můj subjektivní pocit a na tátově aparatuře. Poslechněte sami a u sebe a pak se rozhodněte.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

kychtax píše:U mne to funguje tak, ze kdyz se mi libi a dostatecne hodne na nej koukam, tak po nejake dobe zacne vsechno hrat nejak lip. Naopak hloupa cerna buzirka ve mne vzdy vyvola po nejake dobe neklid a musi pryc *klanimse*
pěkný a výstižný popis psychoakustiky *thumbs up*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Odar píše:Pytel --> Ak chces vynasat nejake sudy o rychlosti a vplyve kabla, tak to vraz do normalneho pocitaca, alebo notebooku a s oboma kablami tam pusti CrystalDiskMark.
Tak jak, bylo to s tím AQ rychlejší? Jaké byly rychlosti? Nejlépe screenshot.Timhle programem se testuje rychlost v celém světě, výsledky jsou relevantní.
Pokud nešlo jen o pocit, tak šlo asi o nějakou nekompatibilitu, špatný kontakt v cílovém zařízení zvyšující chybovost přenosu a pod. Ještě jsem neviděl špatný USB3 kabel, a mám jich větší množství. Špatných USB2 je spousta.
Taky může jít o kompatibilitu filesystému na disku se schopnostmi daného zařízení v kombinaci s vadným kabelem, např. Linux má velmi špatný driver pro NTFS - nechutně pomalý a žere spoustu CPU, což ovlivňuje běh i paralelně běžícího sw, proto Paragon prodává pro Linux vlastní driver který je 100x rychlejší. Spousta věcí to může ovlivňovat ale 15-20 cm USB3 kabely bych až tak neobviňoval.

Tak jsem koukal - Streambox má USB2 vstup, tudíž tipuji nekvalitní USB2 konektor ve stream boxu který si nerozumí s některými USB3 kabely. V tom případě by mohlo mít vliv i pohnutí s kabelem. No a ten Streambox nejspíše jede pod nějakou verzí Linuxu...není na disku NTFS?

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Chápu, že rozum nám zejména v této době říká, že co je měřitelné, je kontrolovatelné a co má pozitivní čísla a grafy, pak musí být kvalitní a dobré.
Na druhou stranu Volkswagen a jistě i ostatní automobilky nám ukázaly příklad, že i výstupy z měření jsou nám mnohdy na nic. :lol:

Osobně dávám přednost vlastnímu poznání. Líbí se mi to vs. nelíbí se mi to.
Vidím, slyším, cítím, je mi to příjemné či nepříjemné by měly být hlavní charakteristická kritéria pro subjektivní hodnocení - kabely nevyjímaje.

No a když už to nakonec je super úžasné a absolutně vymazlené pro moji osobu v mé aparatuře, pak to ještě přeci jen neznamená, že u souseda to bude hrát stejně (tam se mi to vůbec nemusí líbit) a taky, že se to
bude panu sousedovi zdát stejně vhodné či nevhodné jako mě.

Nic není objektivní pravda a všechno je možné. Hodně poslouchejte a jistě najdete optimální variantu. *2thumbsup*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

sonofstars píše:Vidím, slyším, cítím, je mi to příjemné či nepříjemné
V případě testů, kdy víš, který komponent/kabel je zapojený, spíš jednoznačně platí, že slyšíš, co chceš slyšet. Tzn. pokud nebyl tvůj poslechový test uspořádaný striktně jako ABX, jsou výsledky obrazem tvých představ, ne čistého sluchového vjemu.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Tak ten StreamBox DS+ má 2x USB 2.0 - compatible with USB 3.0 devices (24/192, type A), supports flash & hard disc drives (FAT16 & FAT32)

SE zvukem a rychlosti načtení externího HD jsem plně spokojen a jako kulisa při práci mi to plně vyhovuje, na soustředěný poslech jsou přeci placky , LP a pásek.

A nikdy jsem neposlouchal grafy a měření, zvuk je přeci o něčem jiném.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

No ale řeč tady byla o rychlosti načtení disku, že s jiným kabelem se disk načetl rychleji, navíc u plotnového disku, kde rychlost závisí především na rychlosti přesunu hlaviček.
Dobře, objektivní testy vyřadíme. Jaké byly časy rychlosti načtení disku se starým a novým kabelem? Jaký byl rozdíl v % nebo vteřinách? Mohl bys to zopakovat a změřit?
Nebo to byl jen pocit že je to rychlejší? Lidská mysl je ošidná a dovede klamat ve všech směrech, ani čas neběží subjektivně lineárně.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

V sobotu vezmu stopky a udělám test dodaná tkanička origo verzus Audioquest, abych vymítil ten pocit.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Konečně představen "State-of-Art" USB kabel Nordost Valhalla 2 za směšných 3.500,-USD :lol:

http://www.enjoythemusic.com/CES_2017/P ... _Cable.htm

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

To je cena jak za km

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

...přesto si jej mnoho věřících koupí... Už jen kvůli logu na tom kabelu.... *2thumbsup*

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

skutočne by ma zaujímalo, aký vplyv má na prenos nulok a jednotiek postriebrenie kábla. :roll:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jednou to ve svojí recenzi nějakého USB kabelu vysvětlil technik Březina. Kabel měl část vodičů měděných a část stříbrných - prý pro lepší podání středů a výšek...

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

PítrsPraha píše:Jednou to ve svojí recenzi nějakého USB kabelu vysvětlil technik Březina. Kabel měl část vodičů měděných a část stříbrných - prý pro lepší podání středů a výšek...
*2thumbsup* tohle opravdu pobavilo, díky za zpříjemnění dne :D

Jinak opravdu musím potvrdit, že mezi základními USB kabely jsem narazil na překvapivě dost "šmejdů". Po zakoupení Super apod. některé problémy vymizely.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Co jsem zatím viděl, tak mělo dost kabelů smotané 4 dráty ve společném stínění. Možná by pomohlo dát napájecí zvlášť. Pokud to následnému zařízení vadí.

Odpovědět