VHODNÉ KABELY

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
korec
Kontaktovat uživatele:

VHODNÉ KABELY

Příspěvek od korec »

Dobrý den,
žádám všechny čtenáře tohoto fora o radu při výběru vhodných reprokabelů.Jsem vlastníkem beden Dynaudio audience 70 a zesilovače Pioneer VSX-LX50.Doposud mam bedny propojene klasickou dvojlinkou pro obyčejné bedny metr za nejakých 15,-kc.Rád bych se konečně posunul zase o stupínek výš.Pár článků už jsem si přečetl a tak vím,že asi idealním řešením by byly kabely OCOS.Bohužel jsem jich moc nevypátral a když už tak to bylo děsně moc peněz.Stačila by mi délka 2x2m.A finančně kolem 5 000,-kc.Nejlepe se pry nakupují použité třeba z Ebay,ale zkušenosti žádné nemám...
Takže prosím,jesli máte někdo nějaké osobní zkušenosti či rozumný tip,jak nahradit stavající kabely,budu moc vděčný za jakykoliv příspěvek či odkaz na již probíhající či vyřešenou diskuzi.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Re: VHODNÉ KABELY

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Pokud máš možnost zápůjčky kabelů tak začni nejdříve tam.Pokud né tak napiš Paolovi na zápůjčku(oproti záloze) a vyzkoušej.Jinak pátrej a čti zkušenost ostatních členů.A za 5000,-kč si určitě vybereš.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

OCOS je tuším systém připojení, který používá výhradně Dynaudio?

Pokud jsi z Prahy, mohl bych ti nějaký kabel zapůjčit na vyzkoušení.

Odar

Příspěvek od Odar »

korec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korec »

moznost zapujcky kabelu?ja ani nevim ze neco takoveho funguje a rekl bych ze vse bude lepsi nez to co mam.ja si spis myslim ze budu odkazany na dobry tip od nekoho z vas kdo uz ma zkusenosti a vypada to ze budu muset udelat krok do neznama.ale pocitam s tim,zacatky jsou slozite,ale urcite kazdy z vas vi .Piste prosim dal sve nazory at mam z ceho vybirat.Jen doufam,ze nenaletim nejakymu prodejci co se bude chtit zbavit starych kabelu,ktere stoji za prd.protoze se svymi zkusenostmi jsem schopny koupit i mrtvou kozu :D

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Kozu si namluvit nenech! Zustan u osvedcenych znacek. Tady je nekolik tipu:
In Akustik Reference LS 1102, Kimber 8PR, Audioquest Type 4, Wireworld Orbit, Oelbach Rattlesnake (nebo Twin Mix). Cenove jsou vsechny do max. 25,-€ za metr. I kdyz tedy jeste pripocitas nejake ty bananky ap., mel by ses do tech 5.000t v pohode vejit. ;)

korec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korec »

mockrat dekuji za tipy,koukal jsem se na tyto kabely a nasel jsem u Kimber 8PR,ze jsou vyuzivany pro zesilovace pioneer, ted jeste jak by se libyly i tem mim bednam.Zajimalo by me jestli by se nasel nekdo se stejnou kombinaci znacky zesilovace a beden jako mam ja a jake prave on pouziva kabely a jak je spokojeny.a jeste jednoducha otazka,vyplati se kvalitnimi kabely propojit i stredovy reproduktor??
v mem pripade to je Dynaudio audience 120C.
diky za odpovedi

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Dobre kabely jsou dobre hlavne proto, ze jsou neutralni a zvuk jednotlivych komponentu neovlivnuji, nebo jen nepatrne. Dobry kabel se tedy v podstate da pouzit mezi jakekoliv komponenty. Proto myslim, ze proti tomu co mas ted, rozhodne zmenu a hlavne posun uslysis. (Uslysis konecne, jak hraje tvuj zesilovac a tve repro. :D )
P.S.: Ty Kimbery ma kamarad mezi koncem T+A a B&W Nautilus 805 a je spokojen. ;)

Odpovědět