WBT 0144 x WBT Nextgen 0110 cu

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Peer
Kontaktovat uživatele:

WBT 0144 x WBT Nextgen 0110 cu

Příspěvek od Peer »

Včerá proběhl test kvality RCA konektorů a jejich vliv na výsledný zvuk.
Měli jsme k dispozici dva stejně dlouhé kabely Oyaide, jedny zakončené klasickými kvalitními RCA konektory WBT 0144 a druhé zakončené WBT Nextgen 0110 Cu, které jsou jednou tak drahé.
Oba typy konektorů jsou výborně provedené a na vysoké úrovni.
Obrázek
WBT 0144
Obrázek
WBT Nextgen 0110 Cu

Odkaz na firmu WBT
http://www.wbt.de/index.php?id=27
Dovoz do ČR
http://www.serviselektro.cz/wbt/index.php

Tyto kabely jsme zapojovali mezi můj phono zesilovač Diablo od Trichord Reserche
a zesilovač Vincent SV 238.
Kabel Oyaide mě po všech stránkách vyhovuje a tak jsem pátral po co nejkvalinějších konektorech, které by propojily můj analog.
Přehrávali jsme LP desky Kari Bremnes - Norwegian Mood a Lucia, McLaughlin, Meola - Saturday Night In San Francisco. A postupně pak další tituly.
Byli jsme zvědaví, jestli vůbec bude slyšet nějaký rozdíl mezi těmito kvalitními konektory.
No a byl.
WBT Nextgen je opravdu i slyšitelně lepší. Projevuje se v tom určitě patentovaná technologie a nové materiály, z kterých je Nextgen vyráběný. Pro přesné info se můžete podívat na net.
Hudba přenášená pomocí kabelů s koncovkami Nextgen je prostorovější, klidnější a zaostřenější. Zvuk strun kytarových virtuosů měl nádherné dozvuky...
Po přehození zpět na kabely s klasickými WBT konektory se ztratilo nějaké kouzlo reprodukce LP desek... Nicméně i tyto konektory jsou na vysoké úrovni a strčí do kapsy spostu konektorů, které jsou na trhu.
To jsou poznatky na kterých jsme se zhodli všichni zúčastnění.
Opět podotýkám, že na různých aparaturách se to může chovat různě. Toto propojení bylo vyzkoušeno na CD přehrávači a zesilovači jedné lacinější značky a rozdíl nebyl žádný.
WBT Nextgen jsou výborná volba pro propojení komponentů, které umí analyticky reprodukovat nahrávky.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: WBT 0144 x WBT Nextgen 0110 cu

Příspěvek od Peer »

Ještě bližší info o konektorech Nextgen:
http://www.wbtusa.com/pdf/0110.pdf

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Tak to je zajímavé poznání, protože WBT 0144 je jeden z nejlepších konektorů a přesto ho Nextgen 0110 cu dokázal takto převálcovat. Tak je vidět, že soudruzi z NDR nikde neudělali chybu :lol: .
Kolik stojí pár WBT Nextgen 0110 cu?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Nějakých 930,- Kč za kus. Cena vyšší ale už mají u mě doma pevné místo...
Ale neřekl bych, že ho převálcoval. Na lacinější (méně analytické) sestavě rozdíl nebyl
poznat.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Peer
Při ceně 930,-Kč/kus asi moc nebude určen na levné kabeláže a tím pádem ani na laciné hifi sestavy.
Uznávám, že "převálcovat" je silné slovo, ale byl slyšitelně lepší. To jsem měl na mysli ;) .

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Přesně tak! :)

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Jo a ta nahrávka je Friady night in San Francisco, nikoliv Saturday. I když kdo si má pamatovat jestli 5. prosinec 1980 byl pátek nebo sobota že :D
Jinak rozdíl opravdu byl, pro mě ale asi méně znatelný jak pro zbytek osazenstva. Nicméně měl jsem pocit trochu výraznější basové složky a pak ty dozvuky strun španělek že :)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Pátek jak sobota, hlavně když se paří a druhý den se nemusí do práce :D
Ano a ty dozvuky strun se mi hrozně líbily...

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Pánové, Vaše uši Vám mohu jen závidět. Slyším leccos, ale rozdíly mezi 2 druhy konektorů v top price kategorii, to je tedy něco! :o

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Svensound: ono jde spíše o to,že na střední aparatuře toho není moc slyšet. Teprve až ve vyšší kategorii se odhalují chyby v komponentech,důležitá je také akustika místnosti.
Podle mě WBT dost zaspalo a teď to dohání Nextgen technologií,za ty peníze si myslím se dají pořídit konektory od jiných značek. Navíc cinchové kabely nejsou tak kvalitní jako XLR.
Rothaudio

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to paolo:
XLR je ale něco úplně jiného než RCA. U XLR kabelu jsem spokojený s konektory Neutrik a nemíním s tím nic jiného dělat. ;)
to svensound:
uši mě závidět nemusíš. Nejsem nejmladší a už asi neslyším nejlíp.
Také jsem nečekal změnu. A byla tam...
to Rowing:
podle popisu to vypadá na obrovské změny ale máš pravdu, že tak obrovské to nebylo. Nicméně slyšet to bylo a bylo to k lepšímu... Což jsme nečekali, ne? ;)

Odpovědět