Zahoření kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zahoření kabelů

Příspěvek od Jason »

Ja si myslím, že "prostoru" bolo dosť pre druhú stranu!!! ( viď ponuky na adekvátne poskúšania, testovania !! . Skôr nebola vôľa na druhej strane a človek by si tak povedal, že "prečo"?..sám som ale zvedavý na ten článok... Snáď len fakty tam odznejú!!!

krejcio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krejcio »

Pokud někdo nezná, přikládám video zabývající se testováním signálových vodičů pomocí tzv. "null testeru" (video je orig. bez titulků). Je uveden princip zařízení, měření, použité kabely a pak nějaké to vyhodnocení. Hezký den

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

*offtopic*
V tomto příspěvku mi nejde o to, abych se jakkoli vyjádřil k problematice kabelů či jejich zahořování, jen k "duchu" onoho videa.

Vědecká metoda odvozuje důsledky z výchozích předpokladů. A když se ukáže, že důsledky nejsou v souladu s výchozími předpoklady, pak je na místě jako jednu z možností připustit i to, že výchozí předpoklady neplatí, jinými slovy připustit, že výchozí předpoklady nejsou nutně fakta. Tohle video mi opět připomnělo, jak často se na toto zapomíná.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Přesně tak, nejde o vyhodnocení toho, jak kabely přenáší signál, ale halucinací v hlavách zlatoušců :-D

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

mýlíš se s těmi kabely. *sunglases*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Hele Honzo, mýlí nemýlí. Jen má prostě se svým aparátem a svýma ušima takovouhle zkušenost. Je pro něj stejně reálná, jako tvá nebo má zkušenost, že když v sestavách vyměníme stávající kabely za nestíněné tkaničky z Datartu, rozdíl ve zvuku je obrovský.

Ve vlákně o DAB píše, že je spokojený se zvukem s datovým tokem 90 kb/s.....

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

RedBaron píše:
22 led 2019 15:42
Přesně tak, nejde o vyhodnocení toho, jak kabely přenáší signál, ale halucinací v hlavách zlatoušců :-D
@Redbaron: Nejspíše to myslíš jako výsměch, ale v tomto případě jsi to trefil: Důležitá je nakonec opravdu jen ta "halucinace v hlavě". A jestli mi pomáhá k té "halucinaci" vědomí, že mám pořádný kabel, pak je to pro mne stejně smysluplné jako třeba pro někoho jiného vědomí, jak úžasně na kabelu ušetřil.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

To video je skutočne zábavné...Je to jednoduchý diferenčný test, kde sa vyhodnocuje rozdielny vplyv dvoch káblov na amplitúdu a fázu prenášaných signálov( pretože odpor, kapacita a indukčnosť žiadnych káblov nebudú nikdy presne rrovnaké). Ten "vyseparovaný" rozdielový signál sa potom xxx krát zosilní a to má údajne dokázat počuteľné rozdiely medzi káblami. :D.
Vtip je v tom že takto nikto nikdy nepočúva, vždy je prítomný aj pôvodný signál v plnej úrovni, ktorý tie prípadné rozdiely o stotiny dB a pár stupňov fázového posuvu spoľahlivo zamaskuje. Je to jasné oblbovanie laikov (pozrite si komentár pod tým videom..) a krásny dôkaz, že rozdiely sa dajú zmerať, ale počuť preto nebudú. ;)

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

FS píše:
22 led 2019 16:03
RedBaron píše:
22 led 2019 15:42
@Redbaron: Nejspíše to myslíš jako výsměch, ale v tomto případě jsi to trefil: Důležitá je nakonec opravdu jen ta "halucinace v hlavě". A jestli mi pomáhá k té "halucinaci" vědomí, že mám pořádný kabel, pak je to pro mne stejně smysluplné jako třeba pro někoho jiného vědomí, jak úžasně na kabelu ušetřil.
Je to přesně tak, jak píše FS *thumbs up* .

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

To video už jsem dával a pán tam mluví o rozdílech v desetitisicinach, na prahu toho, kde i nejkvalitnější přístroje už mají jen šum. Asi jako když nás zlatoušci ze strojovny lodního motoru přesvědčují o tom, že na vzdáleném břehu jasně slyšeli pěnkavu zazpívat vysoké É a dokonce i ví, který poddruh pěnkavy to byl. Že v tom motoru najednou zachrastilo a z 12 válců dva přestaly zapalovat a výrazně poklesly otáčky, to zůstane bez povšimnutí...

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

A vo co vlastně de :shock: Jako že vadí,když se mi zdá nějaký kabel lepší než jiný,protože to je jako halucinace a tím pádem nejsem hoden poslechu,který mě pak baví

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Tak to myslím je všem úplně jedno a klidně poslouchej "kabely" ve své spokojenosti dál. Problém začíná, když někteří poskytují nezkušeným tazatelum "cenné" rady jak vyřešit problém ve zvuku nesmyslem se zahořenim, pojistkou, dřevem, kabelem a pod. :roll:

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Tak to jsem rád,že jsi mi poslech přes zahorene kabely,drivka a podložky posvetil,hned se cítím lip ;) Problém podle mě nastává ve chvíli,kdy kabelovysmivaci a vseznali všeho od klávesnice začnou psát své měřením podložené pravdy a potom někdo místo poslechu aparátu na nesmyslne zahorenych kabelech,podlozenych drivkem s otocenou pojistkou,čumí na zhoreny DAC v absolutním tichu

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Jjoooo,... "Nevyzpytatelné bývají cesty Páně"
A teď vážně, v tomto případě (💥DAC) jsi podstatu problému dle mého nepochopil.

Odpovědět