Tak dojmologie to jistě bude ... koneckonců to je smysl věci, abych měl z poslechu dobrý dojem. A že to neumím fyzikálně vysvětlit mne až tak netrápí. BVa tady kdysi psal něco v tom smyslu, že slyším hrát tu cenovku na kabelu (používám Nordost). Můj názor je ten, že pokud opravdu slyším hrát tu cenovku, pak to byly dobře utracené peníze
Ale teď vážně. Vem si, jak je to individuální. Nemáš problém připustit, že analogové kabely mají vliv na zvuk, ale u digitálních a napájecích to považuješ za popírání vědeckých poznatků. A že tady byly diskuse o tom, jak není slyšet vliv propojovacích ani repro kabelů. A jistě, taky se zmiňovala věda a dojmologie - ono totiž i u těch korektně udělaných analogových kabelů jsou naměřené rozdíly takové, že nemůžou být slyšet (tedy údajně, já slyším tu cenovku).
Takže nakonec je to o tom, že každý z nás má tu hranici, kdy je ochoten připustit, že cosi (ne)má vliv na výsledný zvuk systému, danou jen vlastní zkušeností. Tohle fórum by mělo být o sdílení zkušeností s HiFi. A bude mít úplně jinou hodnotu, když napíšes, co všechno jsi zkoušel zapojit, jak to hrálo pořád stejně a tudíž na základě toho usuzuješ, že napájecí a digitální kabely u tebe vliv na zvuk nemají.