Zahoření kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zahoření kabelů

Příspěvek od Pytel »

Cituji : Protože pokud i tyto přístroje jsou háklivé na kabely, tak balím hifi a jdu chytat ryby.

To so piš , že i tyto aparátky , které mají špičkové měření potřebují kvalitní kabeláž. Před chvílkou jsem s majitelem mluvil ohledně zahoření a divil by ses jak jsme se shodli.

Ale jinak nebal hifi, ani já to nezabalil a chodím na ryby , kde si člověk vyvětrá hlavu a když jako tuto sobotu po 30 minutovém zdolávání vytahneš takovou rybičku, je to nádhera . Kapr puštěn zpět :
8 – kopie.png

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Ty Pytle:-) !

element

Příspěvek od element »

není nic jednoduššího než si pujčit zahořovačku, vzít 2 páry kabelů, jeden zahořet a druhý ne...a uvidíte sami co na to řeknete...nic vic...není nad vlastní zkušenost, místo psaní...

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Člověk neví, ptát se nechce, ale přece jen.

Kalous, proč Ty jsi se registroval na HIFI foru, můžeš to prozradit? Většina hifistů se tady registruje proto, aby mohli diskutovat s kámoči stejného zájmu o HIFI a HUDBě, neb je to pro většinu celoživotní koníček.

Ty jsi tady jeden měsíc, máš 5 příspěvků, většinou mravokárných, pochlebovačných a snažíš se tady působit sociologicky. Proč tak činíš ?
Piš o aparátech, které vlastníš a o hudbě, kterou posloucháš a nedej bože i kupuješ, ale to asi ne - to není dnes v módě. Jinak trollů mají ty dvě HIFI fora v ČR už dostatek.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Pekny kaprik jsem chtel napsat.. ale tohle uz je KAPR. *thumbs up*

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Pytel, na jakej zahořenej kabel jsi kapříka chytil?

Ale gratuluji k úlovku. Do udírny by byl dobrej.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

PMA píše:
09 říj 2018 15:08
Po vyjmutí z pytlíku ještě smrděly tím vnějším plastem. Po zapojení: žádné basy, uječený výšky, říkám si, kabel na hovno. Po cca 20ti hodinách se basy dostavily v obvyklé míře, přednes se uklidnil, ostré výšky zmizely.
Čím to bylo? Ať se tomu říká zahoření nebo ne, já to slyšel a nikdo na světě mi to nevymluví. HOWGH
Ne, vůbec to není téma k hádkám, je to naprosto v pohodě. Tedy pokud můžeš v pohodě strávit jiný názor. Tys to slyšel, nikdo Ti to nebere, ale dokázat to nemůžeš. To je ten malý problém. Slyšené se pak obrátí do naprosté bezbřehosti, je slyšet úplně všechno a posluchač je o tom sám přesvědčen. Je dobré zkusit být trochu kritický i sám k sobě, je to takový odrazový můstek. Další odrazový můstek je nastudovat si práce z oboru psychoakustiky - je to vědní disciplína, nikoliv hanlivý termín. Při různých pokusech před cca 15-ti lety jsem byl taky přesvědčený, že slyším skoro jakoukoliv obvodovou změnu. Vystřízlivěl jsem z toho a nemůžu si vynachválit slepé testy - drží mě na zemi.
S týmto názorom absolútne súhlasím.. Sám som tiež tým prešiel!!! Dnes už vplyv sieťových káblov a v podstate aj evidentný vplyv repro káblov považujem za úsmevný.... Zahorovanie kablov? To už je aj na obdiv.... A čo už je priam šokujúce je, následná reakcia ľudí na takýto názor... Oháňať sa potom tým ako dlho kto je na fóre, alebo ako si to môže niekto dovoliť (svoj názor či skúsenosť) tu napísať atď..k tomu len toľko- že sú aj ľudia, ktorí svoje hifi skúsenosti nabrali počúvaním, skúmaním, osobným rozprávaním , diskutovaním a nemuseli za to chodí na fóra.. A keď sa niekto predsa aj rozhodnem ísť potom na fórum, tak je to jeho vec a nijak to (že tu nieje roky) neznižuje jeho vahu toho čo prezentuje ako svoj názor :)

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Jason,
Můžeš prosím napsat na čem posloucháš hudbu?
Jaké zesilovače, zdroje signálu, reprosoustavy, popiš prosím svůj vývoj, jak často posloucháš a co.
Moc mně zajímá jakou sestavu vlastní člověk s tak vyhraněným názorem na kabely.Víš v hifi, jak říká jeden kamarád "Okázaná platí".
Jinak je to jenom střílení ze tmy.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Pytel,
Mirku gratuluji, ten kapřík je famózní.Dal asi zabrat co?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Honzo. Jason uz to psal v jinym vlakne.
"staručkých tannoyoch m3, integráči denon pma 860 pripadne magnat vector 207"

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Co shoří, neshnije.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Aha, len majiteľ high endu môže niečo o tej problematike vedieť? :).. Popočúval som toho ale dosť ako aj pochodil, potestoval dosť a aj na highendoch, aby som mal z čoho utvoriť si názor.. Zatiaľ ma nik a nič nepresvedčil o tom aby som mal názor iný.. Ak sa niekto hlási, prosím.. :) :)

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Jason : kdykoliv se zastav u mne v Olomouci nejlepe se svymi kabely, otestujeme treba i naslepo :-)

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Si ochotný spraviť slepý test na sieťovy kábel a jednoznačne identifikovať jeho vplyv na zvuk? Akýkoľvek vplyv na akúkoľvek zmenu zvuku?
.. Mne bude stačiť ak rozoznáš hocijakú zmenu vo zvuku na pár eurovej šnúre s medenymi kablami s dostatočným prierezom a nejakou izoláciou, s hociktorým aky si vyberieš :)
Naposledy upravil(a) Jason dne 10 říj 2018 21:13, celkem upraveno 2 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jason:
A proč by tě měl někdo přesvědčovat, že tvá zkušenost neplatí?

Odpovědět