Zahoření kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zahoření kabelů

Příspěvek od BVa »

A to robí kto??
To dělá každý, kdo zastává nebo souhlasí s názorem, že slyšitelné rozdíly mezi kabely jsou jen víra, ne fakt. Zde tedy ty a Jason.
Pozoruhodná "logika". Len sa z toho nejako vytratilo "Popirat vliv napr. stineni, to uz chce sakra velkou davku ignorantstvi."
To je skutočne riadna dávka ignorancie..Potom sa už nedivím ničomu...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

??? Jako malé dítě.

Rozdíly mezi kabely, tedy třeba i mezi stíněným a jiným, nestíněným. Není to tak složité. Ale že zrovna technik bude toto popírat... No co už, taky názor.

Přenechávám prostor....

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Nechápeš, že niečo iné je "Popirat vliv napr. stineni" a iné je popierať počuteľnosť (možnú veľkosť zmeny audio signálu) vplyvu tienenia sieťového kábla na zvuk (teda signál..), ktorý ide napr. zo zosilňovača??? To je taká ad-hoc argumentácia.. Isteže tienenie vplyv má, aj zmerať sa to dá.. Ale tienenie sieťového kábla pri "slušnom" prístroji počuť v slepom teste nebude nikto, vplyvy sú tak hlboko pod prahom... Možno tak na tej "kvalitnej" aparatúre, na ktorú sa často odvolávaš.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Som len ja tu taký podivný, že chcem vedieť či káble ozaj fungujú (ich vplyv na zvuk) u niekoho a zároveň to aj preukázať? Ja ak by som počul rozdiel v nejakom kabli na mojej či inej zostave, tak by so to aj dnes bol ochotný komukoľvek (kto si o to slušne požiada) preukázať a to v akomkoľvek teste.. Však keď to raz počujem, tak nebudem tu krútiť bachorky o niečom inom... Však je to naše spoločne hobby sakra :) čo je na tom divne, alebo zle ci drzé, chcieť podložiť nejaké tvrdenia v nejakom spoločnom záujme? :) Nebyť tej dialky do toho Olomouca, tak aj dnes by som šiel sa po debatovať o tomto a nadobudnut nové skúsenosti :).. Však vo väčšine hobby je to normálna vec, že sa o niečom debatí, dokonca aj stretáva, skúša, porovnáva, overuje, a jeden druhému odovzdáva svoje skúsenosti a to aj osobne a v praxy, .. Prečo tu je s tým taky problém? :).. Nech si každý odpovie radšej sam a po tichu ;-)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

8-)
BVa píše:
11 říj 2018 14:12
Nechápeš, že niečo iné je "Popirat vliv napr. stineni" a iné je popierať počuteľnosť (možnú veľkosť zmeny audio signálu) vplyvu tienenia sieťového kábla na zvuk (teda signál..), ktorý ide napr. zo zosilňovača??? To je taká ad-hoc argumentácia.. Isteže tienenie vplyv má, aj zmerať sa to dá.. Ale tienenie sieťového kábla pri "slušnom" prístroji počuť v slepom teste nebude nikto, vplyvy sú tak hlboko pod prahom... Možno tak na tej "kvalitnej" aparatúre, na ktorú sa často odvolávaš.

http://www.akordytexty.cz/index.php?id_ ... act=detail

Tango bubeníka(Bubenické tango)

Muzika bez kapelníka /Jaromír Vomáčka

G7 F C
1. Nebi buď za to dík, že je ze mne bubeník,
G7 G7 G7 Cdim
svůj život si vyžiji jen v malé partii.

2. Duši jsem bubnu dal, když jsem na něj bubnoval,

že má píseň nesmělá je oduševnělá.

F C
R: Smutné i veselé svoje bum bum rozdávám,
Dmi D7 G
soboty, neděle si probubnovávám.
G G F C
Nebi buď za to dík, že je ze mne bubeník,
G G7 C
co je život bez palic, jsem bubeník a kdo je víc.

3. V paličkách je můj um, bumta, bumta, bumta, bum,

jaký je život bez palic, jsem bubeník a kdo je víc.

R: Smutné i veselé svoje bum bum rozdávám...
8-)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Dufam že to BV neberie ako osobný utok ...píšem dopredu svoje alibi ale trocha som to upravil ....:

..................................................................................................
1. Nebi buď za to dík, že je ze mne technik,

svůj život si žiji jen v malé partii.

2. Duši jsem grafom dal, když jsem na osciloskop pozeral,

že má píseň nesmělá je oduševnělá.

R: Smutné i veselé svoj rozum všetkým dám , aj vám,

soboty, neděle si premeriavam.Cigaretku si dávam.

Hifiroomu a Slovanetu(a iným foram ) buď za to dík, že je ze mne technik,

co je život bez grafu, jsem merač a kdo je víc.

3. V meraniach je můj um, bumta, bumta, bumta, bum,

jaký je život bez grafov, jsem merač a kdo je víc.

R:Smutné i veselé svoj názor všetkým dám , aj vám,

soboty, neděle si premeriavam.Cigaretku si dávam.( to už neplatí- už nefajčím dávnejšie)
a pohmkávam.
Naposledy upravil(a) jimmi dne 11 říj 2018 14:43, celkem upraveno 2 x.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 jimmi
Vtipné, asi ako 5 ročné decko.. Úmerne mentálnemu veku (alebo skorej demencii?) ;) Dúfam, že to neberieš ako osobný útok.. Zabudol si ešte preklad nejakého reklamného textu cez translator. A potom tú rozprávku o poistkách.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Kam inam zatiahnuť debatu, ak je treba argumenty.. Neochota, sranda, urážanie, či iným smerom? A pritom by to bolo tak jednoduché.. Samozrejme ak by bolo čo...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Jedno z mála vláken na slovanetu, kde jsou zajímavé informace - o stínění.
Folie a Cu oplet = 100% pokrytí. Taky beru jako minimum. A i tam to chlapi potvrzují. Ten p.Karel je profesí technik, co jsem pochopil v jiným vlákně.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=24877

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

BVa píše:
11 říj 2018 10:31
Jejich vyjádření je ve smyslu, pokud někdo tvrdí, že je slyšet, že má jeden kabel nejvíce výšek, tak ať to prokáže v AB-X testu.
To môže tvrdiť len ten , kto nevie (alebo nechce, vyberte si ,čo je horšie..) pochopiť o čom je ABX. Ten má len preukázať schopnosť r o z l í š i ť A od B s nejakou spoľahlivosťou. Potom je možné hovoriť o skutočných rozdieloch. Inak sú to len rozdielne halucinácie ;) . A napríklad takéto tvrdenie, "že má jeden kabel nejvíce výšek" sa dá overiť meraním za 1 minútu ako absolútny nezmysel. Lenže slovo "meranie" je pre tých, čo "počujú" niečo ako sprosté slovo alebo nadávka, ešte presnejšie rúhanie sa ich viere...
Rozdílné halucinace to být nemohou, protože to všech šest lidí nezávisle vnímalo stejně. Jaká tam je pravděpodobnost náhody?
Těch šest účastníků spolehlivě rozlišilo ne jen A od B, ale popsali i rozdíly mezi třemi vzorky a v podstatě shodně.
Musel bych být naprostý ignorat a zaslepenec, kdybych se rozhodl tyto průkazné závěry ignorovat jen proto, že to nikdo v tuto chvíli neumí změřit a technicky vysvětlit, protože co není možné dnes bude možné za rok nebo za deset. Nejsem tak zabědnělý abych smetl pod stůl výsledky které nějaké další metody v současnosti používané nepotvrzují.
Je to o víře v měřákové náboženství. Nemůže existovat nic co doposud věda neobjevila, a co objevila a popsala popsala dokonale.
Noble Audio - výroba a prodej

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Mám pocit, že Český klub skeptiků, Sisyfos, by mohl přijmout nominaci některých zdejších kabeloúžasňáků na uchazeče o zlatého bludného balvana. Nebo radši rhodiového, samozřejmě zahořeného. Zeptám se.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Merhaute,
nevadí Ti, že přední člen spolku Sisyfos je bývalý předseda České astronomické společnosti pan Jiří Grygar? On je totiž zároveň věřící katolík.
Podle měřítek tohoto spolku by ten balvan zasloužil v první řadě on.
Vůbec je zvláštní žít v ateistické společnosti prahnoucí po důkazech a zároveň mít v ústavě zanesené jako základní lidské právo mít svou víru.
Rozpory a zvláštnosti protkávají všechno lidské dění, nejen hifi fóra.
Noble Audio - výroba a prodej

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

NA... Tak týmto je to pomenované a ja už asi ani nemám čo dodať..

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jason
Už nebavíš a " nemít čo dodať " si mal už před 29 příspěvky a 369 smajlíky. Jsi kabeloskeptik a tím je to dané. Nikdy nic neuslyšíš, nikdy Tě nikdo nic neprokáže - tak proč tady krafat pořád dokola to isté, žé. Poslouchej hudbu na čem co máš a hlavně se snaž poslouchat vlastním sluchovým orgánem a né tím sdíleným, jak jsi psal včera. Děkuji za vstřícnost.

Odpovědět