Zahoření kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zahoření kabelů

Příspěvek od Jason »

Kvôli tebe ešte budem.. Ty za to proste stojíš :D.
Takže
1. Kabeloskeptik som z nejakého dôvodu. Ak rozumieš písanému slovu mal by si to aj už vedieť prečo...
2.kde som napísal, že mi nik nikdy nič nepreukáže? Pokiaľ viem, tak už dosť dlho tu točím o tom, že rád nechám kohokoľvek mi to preukázať, keď ja tu vlastnosť nemám :)..veľmi veľka drzosť to chcieť ozaj :)..
3. Rozoberať počet smajlíkov niečijej komunikácii je pre mňa počin, hodný tak 15 ročného dieťaťa a aj to takého, ktoré je urazene a ukrivdené za to, že mu niekto povedal, že jeho hračka nefunguje ako si myslí. :) už som zažil kadečo na fórach, ale toto ešte nie. Bez urážky :)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ano, i zapálený věřící kabelík má Ústavou zaručena práva. Nikdo mu je přeci nebere.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Hele, Jasone, dovedeš pochopit, že spousta lidí narvala spoustu peněz do drahých kabelů a to proto, že k tomu měli nějaký důvod? Myslíš, že by lidi utráceli peníze jen tak bezdůvodně? Někdo slyšel a koupil, jiný si myslel, že slyšel - a taky koupil. A někdo třeba neslyšel, ale chtěl doma mít právě ten kabel. Je to každého věc a pokud ty hledáš zájemce z ranku "myslel že slyšel" nebo jen "chtěl", byť o tom třeba ani neví, těžko bude chtít svůj dojem/poznatek/víru/důvěru nechat rozbít pro pravdu boží Jasonovu. Každý doma máme kabely jaké si přejeme nebo můžeme mít - v rámci každého možností, ale podobné volání po důkazech a rozbití obecně oblíbených "omylů" zpravidla vycházejí právě od kabeloskeptiků. Já tu třeba napsal svůj názor a nemíním o něm diskutovat - i když jsme na diskusním fóru. A víš proč? Protože to nemá cenu. A proč jsem tedy psal? Inu proto, aby si každý udělal obrázek sám. Nikomu nic nevnucuji, drahé a předražené kabely neslyším, přesto znám spoustu lidí, kteří ano a já jejich názoru věřím a respektuji jej. Nikdy jsem neměl ani v nejmenším potřebu cokoli komukoli dokazovat. Proto tato debata nikam nevede a nikdy neskončí. Tvoji svébytnou touhu po nalezení pravdy a jediné univerzální definici vlivu kabelů na zvuk - pokud je ti 18 let, chápu, ono to přejde, v každém jiném případě je to vrtoch a potřeba prudit za každou cenu. Anebo je to úplně něco jiného... v každém případě, tvá věc. Tak jako je naše věc naše kabely.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jason
Už naposledy. Ty ani nejsi schopný pochopit psaný text.

"" kde som napísal, že mi nik nikdy nič nepreukáže? "" No protože to nikdy Ty ani většina kabeloskeptiků NEPŘIZNÁ, ikdyby ten rozdíl byl slyšitelný a obrovský. Tyto postoje jsou dané Vašim dogmatem a přesto nejede vlak. A smajlíky? Třeba lopatička a píseček mně je to úplně FUCK.

BTW: Mně zatím funguje vše jak má, umím si to pořešit a Tebe "chlapče" mám zcela v paži. Svými kydy tady votravuješ většinu skutečných HIFISTů, což Ty zjevně nejsi.

HOWG !

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Z metráže nachystám dva páry identických reprokabelů. Na jeden pár budeme ve studiu nějaké ty desítky hodin hulit muziku. Kabely očísluju 1 až 4. Komukoliv je půjčím a on na oplátku při odeslání zpět napíše, které dva jsou a které nejsou zahořené. Kdo se hlásí jako první?

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Overgrounder... Ďalší čo buď nečíta, alebo nerozumie čo píšem.. Možno jazyková bariéra :)...
Oldear.. Som ochotný slepý test zdokumentovať, ako aj jeho výsledok a v prípade preukázania toho, že niekto rozozná vplyv kablu na zvuk, to verejne uznať. . Na toto mi ale iste budeš chcieť napísať, že na to nik nieje zvedavý.. Ale prečo.. že? :) .... Riadne cítiť z tvojich príspevkov ako to máš v paži :D..som zvedavý, koľké tvoje bude "už naposledy" :D. Kto je skutočný hifista inak? Kto počuje káble, resp. ich vplyv na zvuk? Pre mňa to je človek, ktorý sa zaujíma o verný zvuk, a za mňa aj človek, ktorý nemá problém svoje obhájiť, akokoľvek
a dôveryhodne..
merhaut.. To je podľa mňa zaujímavé, ale zas.. to sa asi nedá oklamať.. S týmto tu neuspejes.. :D
Naposledy upravil(a) Jason dne 11 říj 2018 18:55, celkem upraveno 2 x.

sekal

Příspěvek od sekal »

kychtax píše:
11 říj 2018 15:03
Jedno z mála vláken na slovanetu, kde jsou zajímavé informace - o stínění. Folie a Cu oplet = 100% pokrytí. Taky beru jako minimum. A i tam to chlapi potvrzují. Ten p.Karel je profesí technik, co jsem pochopil v jiným vlákně. http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=24877
Chlapi, (tedy lidé z oboru), tam potvrzují jen vliv stínění na omezení průniku elektrostat. rušení, což tady nikdo nezpochybňuje. O vlivu na zvuk, ve smyslu zde diskutovaném, tam nepadlo ani slovo. A pokud bys Karlu Stoudovi, kterého tak trochu znám, začal vykládat něco o nutnosti zahořování kabelů, poslal by tě nemilosrdně do p*dele. Slovem pacienti tam označuje lidi přesně jako jsi ty a tobě podobní.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Merhaute,
myslíš, že do toho někdo půjde, do testu zrovna od Tebe?
Myslím, že není třeba psát co by u toho hrozilo, jsi silně předpojatý, a jde tu hodně o ego.
U mého testu mi šlo o zjištění jestli se dají mé subjektivní závěry objektivizovat navíc za podmínek jiných přístrojů a jiných uší. Byla v tom upřímná touha o poznání, ne o potvrzení si pravdy za každou cenu. Nic bych jakýmkoli švindlem nezískal.

Jasone,
nevyjádřil jsi se k mnou předloženém důkazu v podobě onoho testu, ani jsi nevyužil nabídku na zaslání výsledků. Je vidět, oč Ti tedy jde.
Noble Audio - výroba a prodej

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

NA.. nepostrehol som žiadnu ponuku.... Aka konkrétne je? Dúfam, že niečo dôveryhodné, čo človeka presvedčí :).. Lebo porovnania typu " on počul" som už zažil a po osobnom stretnutí "on nepočul" :)
Naposledy upravil(a) Jason dne 11 říj 2018 17:52, celkem upraveno 1 x.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

merhaut píše: . . . Na jeden pár budeme ve studiu nějaké ty desítky hodin hulit muziku. . . . . Kdo se hlásí jako první?
Já se hlásím, ale jen na těch několik desítek hodin hulení muziky ;) Proviant beru sebou (soudek 12°Krakonoš + pár kilo uzeného vepřového ramínka). Svá CD nenabízím, to u tebe není potřeba, že. To ostatní je mi šumák .

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2NA
Je to o víře v měřákové náboženství. Nemůže existovat nic co doposud věda neobjevila, a co objevila a popsala popsala dokonale.
To je , slušne povedané, blbosť. To , čo stále tvrdím a čo nechcete (neviete?) pochopiť je to, že nemôžu existovať zmeny zvuku, ktoré je (údajne) počuť, bez zmeny signálu, ktorý je zdrojom (nositeľom) toho zvuku. A že "výrazné" subjektívne rozdiely zvuku, ktoré údajne sú počuť, záhadne zmiznú (stratí sa zázračná schopnosť ich vnímať..), ak sa vnímanie obmedzí výlučne na sluch. To je všetko, a myslite si čo chcete.
A vieru a slobodu vyznania sem neťahajte , tú nikto nikomu neberie. Ale viera ( v hocičo, nielen v zmysle náboženstva) nie je ďaľší a zázračný zmyslový orgán, ale zdroj rigoróznych, nemenných predpokladov a dogiem, ktoré sa nemajú skúmať a spochybňovať, lebo sú údajne nepochopiteľné. Pár audiošamanov s nádejou na bezprácny zisk začalo túto vieru hlásať niekedy v 70. rokoch a majú dosť naivných veriacich. Obávam sa ale, že je to iba preto, že je pre mnohých jednoduchšie a pohodlnejšie veriť, než učiť sa a rozmýšlať. A práve vy "veriaci" beriete iným právo používať zdravý rozum a objektívnu skutočnosť ako zdroj poznania a pokroku.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

NA píše:
11 říj 2018 15:14

Rozdílné halucinace to být nemohou, protože to všech šest lidí nezávisle vnímalo stejně. Jaká tam je pravděpodobnost náhody?
Těch šest účastníků spolehlivě rozlišilo ne jen A od B, ale popsali i rozdíly mezi třemi vzorky a v podstatě shodně.
Musel bych být naprostý ignorat a zaslepenec, kdybych se rozhodl tyto průkazné závěry ignorovat jen proto, že to nikdo v tuto chvíli neumí změřit a technicky vysvětlit, protože co není možné dnes bude možné za rok nebo za deset. Nejsem tak zabědnělý abych smetl pod stůl výsledky které nějaké další metody v současnosti používané nepotvrzují.
2NA, ako som pisal uz aj v tomto vlakne, bol som uscastnikom pokusu, z presne opacnym vysledkom, ked niekolko ludi,
pocuvalo tie iste kable na tom istom aparate a opisali ich vplyv na zvuk uplne odlisne.
[a nikto tam nemal ziadnu agendu, bolo to proste len pocuvanie roznych druhov kablov, nikto nikoho o nicom nepotreboval presviedcat].
No a teraz si vyber.

{uprava prispevku} - Nazor na zahorovanie

Ja osobne som nikdy zasadnu zmenu zvuku v case "zahorenie kabla" nepocul.
Ani na Dynaudiach, ani na Wilson W/P ani MartinLoganoch. A ze sa tych kablov u mna istu dobu vystriedalo.

A ked som pocitoval potrebu odstranit problem, alebo posunut zostavu vyssie, neriesil som to vymenou kabla.
A ani sa mi nestalo, ze komponent/repro, ktoreho zvuk mi od zaciatku nesedel, sa "zahorenim" nejako zasadne vylepsil.
Naposledy upravil(a) Fidji99 dne 11 říj 2018 20:15, celkem upraveno 1 x.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Fidji99 : NA nepsal o zahorovani ...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

sekal píše:
11 říj 2018 17:16
kychtax píše:
11 říj 2018 15:03
Jedno z mála vláken na slovanetu, kde jsou zajímavé informace - o stínění. Folie a Cu oplet = 100% pokrytí. Taky beru jako minimum. A i tam to chlapi potvrzují. Ten p.Karel je profesí technik, co jsem pochopil v jiným vlákně. http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=24877
Chlapi, (tedy lidé z oboru), tam potvrzují jen vliv stínění na omezení průniku elektrostat. rušení, což tady nikdo nezpochybňuje. O vlivu na zvuk, ve smyslu zde diskutovaném, tam nepadlo ani slovo. A pokud bys Karlu Stoudovi, kterého tak trochu znám, začal vykládat něco o nutnosti zahořování kabelů, poslal by tě nemilosrdně do p*dele. Slovem pacienti tam označuje lidi přesně jako jsi ty a tobě podobní.
Vis co se rika s "kdyby ryby.. " sekale. Registraci tam mam a presto tam nikoho nepresvedcuji o sve pravde. Pokud sis vsiml. (Naopak, rad se poucim od fundovaneho) Ale je mile, ze jeden clovek v takto militantnim prostredi ,jakym slovanet je, nevahal a pustil se do vysvetlovani kolem kabelu. Velmi mile.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 11 říj 2018 18:34, celkem upraveno 1 x.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

http://www.policie.cz/clanek/zahoreni-e ... abelu.aspx

Nikdo stále nenapsal, jak se změří správné zahoření kabelu a jaká fyzická změna přitom proběhne.

Odpovědět