Zahoření kabelů
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Zahoření kabelů
p.s. nejak se nam tu prolina zahorovani a slysitelnost zmeny kabelu, ale co uz, stejne je to nekonecne
Myslím, že každý, kto disponuje aspon ako takou inteligenciou, pochopí, čo ide v tejto debate (element)..
Ja asi tuším aky život majú takí ľudia

PavelDosko.. Tusil som, že nájdeš plno dôvodov, ako sa tak "zložitý" test nedá, alebo nechce spraviť.. Takže:
1.počúvať budeš ty, čiže je jedno či zostavu poznám
2. Foťák nehrá ale nahráva video, ktoré môže zdokumentovať test aj zabrániť podvodom a to hlavne z moje strany.. Ten by si mal vítať ty
..
3. To "počúvať koľko chceš" bolo myslene vrámci testu aby si mal voľnosť.. Tiež by si mal len ty vítať
Tak veľa vecí nepochopiť v tak jednoduchom texte

To sa len robíš že? Ja som všetko v dobrej viere chcel. Ty z toho robíš ako vidim zamerne konflikt.. Chápem.. Viem dobre prečo
Ja asi tuším aky život majú takí ľudia

PavelDosko.. Tusil som, že nájdeš plno dôvodov, ako sa tak "zložitý" test nedá, alebo nechce spraviť.. Takže:
1.počúvať budeš ty, čiže je jedno či zostavu poznám
2. Foťák nehrá ale nahráva video, ktoré môže zdokumentovať test aj zabrániť podvodom a to hlavne z moje strany.. Ten by si mal vítať ty

3. To "počúvať koľko chceš" bolo myslene vrámci testu aby si mal voľnosť.. Tiež by si mal len ty vítať

Tak veľa vecí nepochopiť v tak jednoduchom texte

To sa len robíš že? Ja som všetko v dobrej viere chcel. Ty z toho robíš ako vidim zamerne konflikt.. Chápem.. Viem dobre prečo

PavelDosko odpověděl tak, jak bych se vyjádřil i já.
Dlouhodobější (co je dostatečně "dlouhodobé" zase záleží na mentální připravenosti v dané chvíli - rozhodně to však není přepínání mezi skladbami tak, jak je zvykem u ABX testů, kde se operuje de mého názoru nesmyslně krátkodobou pamětí.. ale to je jiná diskuse) spokojenost s poslechem a pak vnímaný či nevnímaný přechod po změně v systému je pro mne rozhodující. Zdůrazňuji "pro mne", nikomu tento způsob nenutím a zásadně se snažím vyhýbat obecně platným závěrům, potažmo někomu je někomu nutit jako jedinou pravdu.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jason : mozna jsi nepochopil me pozvani ... stane se, vstricnosti jsem projevil vic nez dost
uprimne - cloveka s tvym chovanim doma uz nechci, nezlob se
uprimne - cloveka s tvym chovanim doma uz nechci, nezlob se
Naposledy upravil(a) PavelDosko dne 12 říj 2018 14:13, celkem upraveno 1 x.
BVa
Nadřazenost jedné skupiny vůči druhé není šťastné, působí to demagogicky.
Navíc argumenty, jaké máš Ty, odvolávající se na měření, druhá strana bude argumentovat poslechem a tak to půjde pořád dokola, jako už to spoustu času chodí, že?
Já osobně věřím na vliv kabelů, navíc jsem i podložkář a milovník vinylů, nicméně rád si přečtu Tvoje příspěvky, zdají se mně zajímavé a humorné prvky, které občas do diskuse vnášíš jsou mně blízké.
Nevraživost v koníčku, který máme všichni rádi není dobrá a nikomu nic dobrého nepřinese bez ohledu na to, má li argumenty podložené, nebo sází pouze na dojem.
Ať si každý poslouchá co je libo.
Nadřazenost jedné skupiny vůči druhé není šťastné, působí to demagogicky.
Navíc argumenty, jaké máš Ty, odvolávající se na měření, druhá strana bude argumentovat poslechem a tak to půjde pořád dokola, jako už to spoustu času chodí, že?
Já osobně věřím na vliv kabelů, navíc jsem i podložkář a milovník vinylů, nicméně rád si přečtu Tvoje příspěvky, zdají se mně zajímavé a humorné prvky, které občas do diskuse vnášíš jsou mně blízké.
Nevraživost v koníčku, který máme všichni rádi není dobrá a nikomu nic dobrého nepřinese bez ohledu na to, má li argumenty podložené, nebo sází pouze na dojem.
Ať si každý poslouchá co je libo.
2 Pavel Dosko
Ale tú spokojnosť z vlastnej zostavy vám (ani nikomu inému) nikto neupiera, len nehlásajte (nie Vy konkrétne), že máte zostavu "na konci cesty" a niekto iný len "na polceste", a preto máte právo tvrdiť, že zahorenie káblov zmení zvuk a ten druhý musí držať hubu... Vlastniť niečo neznamená tomu (ako to reálne funguje) aj rozumieť, aj keď máte z vlastníctva radosť a niektorí vyložene potrebujú sa pochváliť... Ale to nie je zvuk, je to radosť a z nej vyplývajúce (nereálne) subjektívne pocity.. A keď ste (nielen vy) spokojní, prečo neustále dookola riešite káble, podložky , zahorovátka a iné snake oil "udělátka"?? To nevyzerá ako spokojnosť. Skôr ako vnútorná neistota a pochybnosti.
Ale tú spokojnosť z vlastnej zostavy vám (ani nikomu inému) nikto neupiera, len nehlásajte (nie Vy konkrétne), že máte zostavu "na konci cesty" a niekto iný len "na polceste", a preto máte právo tvrdiť, že zahorenie káblov zmení zvuk a ten druhý musí držať hubu... Vlastniť niečo neznamená tomu (ako to reálne funguje) aj rozumieť, aj keď máte z vlastníctva radosť a niektorí vyložene potrebujú sa pochváliť... Ale to nie je zvuk, je to radosť a z nej vyplývajúce (nereálne) subjektívne pocity.. A keď ste (nielen vy) spokojní, prečo neustále dookola riešite káble, podložky , zahorovátka a iné snake oil "udělátka"?? To nevyzerá ako spokojnosť. Skôr ako vnútorná neistota a pochybnosti.
Naposledy upravil(a) BVa dne 12 říj 2018 14:27, celkem upraveno 1 x.
BVaudio, výroba a predaj
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
pane Bunto, ja jsem o zahorovani kabelu vubec nic nepsal ... cele to bylo o porovnani ktere zminil Jason a vidite jak me pozvani dopadlo... clovek se docka i za vstricne gesto napadani a podsouvani ...
k tem udelatkum na zahoreni jsem psal jinde - ma-li to nejaky vliv, dosahne se toho i prostym hranim, nic vic, nic min
k tem udelatkum na zahoreni jsem psal jinde - ma-li to nejaky vliv, dosahne se toho i prostym hranim, nic vic, nic min
většíná lidí jako je BVa, PMA, Jason, PavelDosko a jemu podobní, jsou lide bez praktických zkušeností s aparaturou na úrovni DATart.
Nemají přehled, nikde nebyli, nic neslyšeli..potom píši rádoby odborně, ale jsou povrchní a píši sračky.... a tak to tu je...
Nemají přehled, nikde nebyli, nic neslyšeli..potom píši rádoby odborně, ale jsou povrchní a píši sračky.... a tak to tu je...
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
element : urcite ?
Pane, to je argument na úrovni. Od laskavého pocitáře

Máme tu někde moderátora? Nebo se tu posuzuje selektivně? Tomu bych u tak objektivního fóra, jako je toto, opravdu nevěřil.

Naposledy upravil(a) PMA dne 12 říj 2018 14:26, celkem upraveno 1 x.
@BVa: Jelikož se cítím tím "vy" být osloven i já, tak (pouze) za sebe odpovím: Já se tím bavím.Ale to nie je zvuk, je to radosť a z nej vyplývajúce (nereálne) subjektívne pocity.. A keď ste (nielen vy) spokojní, prečo neustále dookola riešite káble, podložky , zahorovátka a iné snake oil "udělátka"?? To nevyzerá ako spokojnosť. Skôr ako vnútorná neistota a pochybnosti.
Kdyby mi šlo jen o poslech hudby, pak bych se svým systémem byl spokojen již před takovými 10 lety a nic více bych nepotřeboval. Také bych zřejmě nečetl a nepřispíval do tohoto fóra, nýbrž do jiného, které se věnuje hudbě, nikoli hifi.
A proč řeším tyhle ty "voodoo" doplňky? Důvody jsou hned dva - přece jen by tak častá obměna přístrojů mohla být z hlediska rodinného štěstí neudržitelná

PMA. Stačí ignorovať. Tým stratí zrejme poslednych snim komunikujucich ludi.. Nevadi. Zvládneme 

-
- Kontaktovat uživatele:
"Ale to nie je zvuk, je to radosť a z nej vyplývajúce (nereálne) subjektívne pocity.. A keď ste (nielen vy) spokojní, prečo neustále dookola riešite káble, podložky , zahorovátka a iné snake oil "udělátka"?? To nevyzerá ako spokojnosť. Skôr ako vnútorná neistota a pochybnosti."
Je to spíš potřeba s něčím si hrát. Jsme přece velcí kluci s velkými a drahými hračkami.
Ti, kteří něco znají o elektronice, ví jak se drží v ruce páječka a ctí reálnou fyziku si také hrají, staví lampáče, korekčáky, gramofony, hrají si s drátky i uvnitř přístrojů. To těm druhým nelze v žádném případě doporučit, mohlo by to mít fatální následky pro jejich drahé železa a hlavně pro jejich zdraví a životy. ("a čo keby som na tienenie pripojil fázu..." na tuhle perlu tady nikdy nezapomenu)
Bylo proto potřeba až nutnost vymyslet nějaké bezpečné hračky i pro druhou ,možná početnější skupinu . A zabralo to. Takže proto ty ceracimbály, kabelí, rezonátory, antirezonátory... Mají si s čím hrát a jsou neškodní.
Samozřejmě zahořování kabelů je TOTÁLNÍ BLBOST a pokud ji propagují lidé co něco o elektronice vědí, tak je to POKUS O PODVOD s cílem o výdělek za nabízení "zahořovacích služeb" a podobně.
Je to spíš potřeba s něčím si hrát. Jsme přece velcí kluci s velkými a drahými hračkami.
Ti, kteří něco znají o elektronice, ví jak se drží v ruce páječka a ctí reálnou fyziku si také hrají, staví lampáče, korekčáky, gramofony, hrají si s drátky i uvnitř přístrojů. To těm druhým nelze v žádném případě doporučit, mohlo by to mít fatální následky pro jejich drahé železa a hlavně pro jejich zdraví a životy. ("a čo keby som na tienenie pripojil fázu..." na tuhle perlu tady nikdy nezapomenu)
Bylo proto potřeba až nutnost vymyslet nějaké bezpečné hračky i pro druhou ,možná početnější skupinu . A zabralo to. Takže proto ty ceracimbály, kabelí, rezonátory, antirezonátory... Mají si s čím hrát a jsou neškodní.
Samozřejmě zahořování kabelů je TOTÁLNÍ BLBOST a pokud ji propagují lidé co něco o elektronice vědí, tak je to POKUS O PODVOD s cílem o výdělek za nabízení "zahořovacích služeb" a podobně.
PavelDosko. Ešte raz opakujem.. Nechcel som žiadne zložité veci. Poprosil som pekne o to čo by som chcel skúsiť. Ty si z toho spravil neumožnu vec a otočil to na neuctu voci tebe.. Kludne cituj, čo som také neuctive napísal? Jasne že nechceš. Aj keby som bol anjel so svetožiarov nad hlavou nechcel by si u seba niekoho čo by chcel niečo tak preukazatelne ako som chel
.. Vraj "vstricne"
.. A par krát vymenit kabel kus pokusat je uz prejav neprijateľného správania.. Ja už začínam vidiet aki ľudia to veria v pocutelnost uvedených kablov
kazdy z nich ma v sebe velku dávku nechápavosti, naivity a urazlivosti... Na takych sa veru zarába
super