Zahoření kabelů
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zahoření kabelů
Oni si neustále protiřečí každým dalším názorem nenazorem. A mistr staré ucho placá páté přes deváté ukazujice, ze tomu nejméně rozumí on sám.
I dvě shodné reprosoustavy stojící vedle sebe, jsou rozeznatelné od sebe v ABX testu, i když mají srovnanou hlasitost a totožný HW, kabely, cokoliv. Hlavní důvody jsou:
- interakce repro a místnosti je jiná a to i při postavení repro vedle sebe,
- odražený zvuk je v obou případech jiný a jinak zabarvuje zvuk.
Některé názory zde jsou opravdu velmi naivní, ale to se dá dohnat
- interakce repro a místnosti je jiná a to i při postavení repro vedle sebe,
- odražený zvuk je v obou případech jiný a jinak zabarvuje zvuk.
Některé názory zde jsou opravdu velmi naivní, ale to se dá dohnat
Pavel Macura Audio
Když bude velká poslechovka a budete hrát na monitory, (raději asi ne v nearfiledu, protože pak se dá lépe lokalizovat).
Navíc, ano, to je kompromis. Ale mým odhadem bude projev různých kabeláží mnohem větší než pár stupňu v takové místnosti, pokud to budou štíhlé monitory.
Mimochodem, to se dá ošetřit tím, že posluchači zavážete oči (nebo znemožníte vidět výměnu i reprosoustavy) a budete přehazovat i bedny, levé s pravými.. I na to jsem už myslel. A budete ho chtít ještě více zmást, aby nespoléhal na pozici zdroje zvuku.
Navíc, ano, to je kompromis. Ale mým odhadem bude projev různých kabeláží mnohem větší než pár stupňu v takové místnosti, pokud to budou štíhlé monitory.
Mimochodem, to se dá ošetřit tím, že posluchači zavážete oči (nebo znemožníte vidět výměnu i reprosoustavy) a budete přehazovat i bedny, levé s pravými.. I na to jsem už myslel. A budete ho chtít ještě více zmást, aby nespoléhal na pozici zdroje zvuku.
Hlavně všecko ručně, ne že budete používat nějaký nezahořený přepínač 
Ta diskuse co a jak je zbytečná. Přepínače nebudou.kychtax píše: ↑15 říj 2018 14:05Když bude velká poslechovka a budete hrát na monitory, (raději asi ne v nearfiledu, protože pak se dá lépe lokalizovat).
"Projevy různých kabeláží" hrajou minimální roli. Když by bedny stály na stejném místě, tak největší rozdíly mezi 2 stejnými bednami dělají odlišné parametry byť stejných měničů. Tolerance elektromechanických vlastností měničů stejného typu jsou větší, než případné změny, způsobené rozdílnou impedancí různých kabelů.
Pavel Macura Audio
PMA, Kychtax + vsetci co maju skusenost s DSP procesormi,
mam moznost vytiahnut 2*2 audio a nakolko to ma 3D priestorovy mikrofon, ponuka to funkciu "virtualneho posunu" repro [a realne to funguje]
cize sa da pomocou DSP dosiahnut, ze obidva pary repro sa budu javit ze hraju z toho isteho miesta.
bolo by treba teda mat 2*rovnaky koncovy stupen.
Otazka je, ze ci vplyv DSP korekcie neprebije vsetky rozdiely co su medzi kablami.
Lebo tam ON/OFF je FAKT pocut.
Skusim sa s tym doma pohrat, ze ci sa daju vypnut vsetky filtre, ale mat len ten posun zapnuty,
ale myslim ze nie, lebo ako PMA napisal, bude tam rozna charakteristika zvuku a odrazov, ktoru to DSP bude korigovat,
aby dosiahol to zdanie posunu.
Dam zajtra vediet kazdopadne. Fakt ma to zaujima
.
mam moznost vytiahnut 2*2 audio a nakolko to ma 3D priestorovy mikrofon, ponuka to funkciu "virtualneho posunu" repro [a realne to funguje]
cize sa da pomocou DSP dosiahnut, ze obidva pary repro sa budu javit ze hraju z toho isteho miesta.
bolo by treba teda mat 2*rovnaky koncovy stupen.
Otazka je, ze ci vplyv DSP korekcie neprebije vsetky rozdiely co su medzi kablami.
Lebo tam ON/OFF je FAKT pocut.
Skusim sa s tym doma pohrat, ze ci sa daju vypnut vsetky filtre, ale mat len ten posun zapnuty,
ale myslim ze nie, lebo ako PMA napisal, bude tam rozna charakteristika zvuku a odrazov, ktoru to DSP bude korigovat,
aby dosiahol to zdanie posunu.
Dam zajtra vediet kazdopadne. Fakt ma to zaujima
-
merhaut
Jen zopakuju, kdo všechno ze zdejších slyšel rozdíl mezi zahořenými nezahořenými anebo jinak rozdílnými power kabely (koncovky, apod.) i při výměně v řádu minut, potažmo prodlevě v řádu dnů a týdnů: lachim, jimmy, lubin, Pytel, tinariwen, element, kychtax, overgrounder, Oldear, NA, PítrsPraha. Jistě by se našli i další.
Tak proč mají někteří problém se slepým testem? Vadí přehazovací minuta pauzy? Předtím, při jásavém popisování rozdílů, nevadila?
Tak proč mají někteří problém se slepým testem? Vadí přehazovací minuta pauzy? Předtím, při jásavém popisování rozdílů, nevadila?
Pane Jardo - přesně .
Já to napsal jinými slovy, ale je nás tu takto myslících víc. Asi to nebude náhoda , ale logika.
Já to napsal jinými slovy, ale je nás tu takto myslících víc. Asi to nebude náhoda , ale logika.
PMA. A když ještě někdy přehodíte bedny i v páru? Tím do jisté míry "znegujete" případné rozdílné parametry beden a měničů. Neboli s tím jasně znesnadníte rozeznávání. Viděl bych to spíše jako výhodu. A věc pro zvýšení důvěryhodnosti testu.
Fidji, jsem rád že Vás to zaujalo a máte zajímavý nápad.
Fidji, jsem rád že Vás to zaujalo a máte zajímavý nápad.
2 PMA
Rád bych se jako nezaujatý profesionál zúčastnil.
Kryxtax
Mlžíš jak stará Půlkrábková. Jediný co je cítit, obava, že jaká je pravda.
Rád bych se jako nezaujatý profesionál zúčastnil.
Kryxtax
Mlžíš jak stará Půlkrábková. Jediný co je cítit, obava, že jaká je pravda.
pane Jaromíre, to je pomníček lidí, které jste otrávili, že už sem nezajdou. Tím bych se nechlubil.Ale u Vás je to jinak. Vám by slušeli v podpisu. Jako kdysi indiáni nosili skalpy u opasku. 
Ale to o pravdě kabel v.kabel nejde ne?
Neboli, když se nakydá dost špíny na oponentura, bude výsledek pravdivější!!!!!!
Neboli, když se nakydá dost špíny na oponentura, bude výsledek pravdivější!!!!!!
Naposledy upravil(a) bryston dne 15 říj 2018 15:15, celkem upraveno 3 x.
Znovu dotaz od sedláka pro více poučené highendisty. Nikdo nereagujete a čuňu držet nemíním.
Já se zeptám jinak. Mohl by mi někdo osvětlit co se tím zahořením změní? Proč se stane zvuk lepším? Nějak se přeskládají atomy a molekuly? Nebo se změní mřížka? Nebo se vyplaví kyslík z drátu? Nebo se odlepí izolace od drátu a ...? Nebo se zvýší či sníží ohmy? Nebo drát dostane duši. Nerýpu, myšleno vážně. Co si o tom kdo myslíte a spíše víte. Prostě co za tím je, že je to poznat. No a je rozdíl ve změně času zahoření u kabelu podle průměru?
Já se zeptám jinak. Mohl by mi někdo osvětlit co se tím zahořením změní? Proč se stane zvuk lepším? Nějak se přeskládají atomy a molekuly? Nebo se změní mřížka? Nebo se vyplaví kyslík z drátu? Nebo se odlepí izolace od drátu a ...? Nebo se zvýší či sníží ohmy? Nebo drát dostane duši. Nerýpu, myšleno vážně. Co si o tom kdo myslíte a spíše víte. Prostě co za tím je, že je to poznat. No a je rozdíl ve změně času zahoření u kabelu podle průměru?
Práznota na Slovanetu vyhnala "měřiče", "prozřelé hifisty" a "bastlíře" zabít nudu jinde. Proč nejdete se svým know-how dělat něco smysluplného?