Zahoření kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zahoření kabelů

Příspěvek od kychtax »

Oldeare budeš to dostavat pod nos, jako svého času pytel odešlý výškáč. Tito lidi se na nic lepšího nezmůžou. Čekají na zavrávorání. A ti největší loozři si přijdou kopat opakovaně.
Všiml sis, jak se všichni srotili? Včetně nestranného PMA. Pro mně to bylo velmi poučné. A nikoliv překvapivé.
No časy se mění a i toto forum. Třeba najdou klid až se to tu "dočistí". Podívej PMA zpátky, boxer (jiri to trefil..).. a tak pomalu vidím zárodky nového fora. A tyto vlákna, ožehavé otázky zapadnou v zapomnění. Nebude kdo by oponoval. Zamyslel se hlasitě nad "horkými" tématy. :)

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

kychtax - to chceš naznačit, že má PMA zájem na tom manipulovat s výsledkem testu? Proč by to dělal. Ze všech slepých testů, které lze na internetu dohledat, je dopředu jasné, jak to dopadne. Slepým testem ještě NIKDY NIKDO neprokázal to, co se například ty snažíš ve svém osobním vláknu tak květnatě popisovat. Divím se, že s tím všichni ztrácíte čas. A že musí zbytečně existovat dvě skupiny, které se tu celé dny navzájem požírají :-) BTW, divím se lidem, co kvůli tomu opouštějí forum. Pokud někde pronesu, že výsledek musí každý poznat z prvního tónu (a že tady takových vláken je), musím logicky očekávat, že se někdo zeptá, zda to umím prokázat. Nebo ne? Co jako chce ta skupina věřících tady dokázat? Že poslechové rozdíly mezi kabeláží existují, jsou zcela jasně identifikovatelné, dokonce po prvním tónu puštěné skladby, ale že tohle všechno neplatí při slepém testu? Já tedy nevím, ale mě to zní skutečně směšně :-)

BTW, nejsem kabeloskeptik, ani technokrat ala BVa (pardon, lepší příklad mě nenapadl). Je mi to ukradený :-) Někdy mám pocit, že rozdíly slyším, někdy mám pocit, že nevím, ani jak se jmenuji :-) Ještě, že nejsem hifista...

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

To chce klid a Slunce v duši :)
Rothaudio

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

kychtax
Jo v poho, to přežiju, jsem staroch a popletl jsem to. Vše vypovídající je na tzv. HIFI foru, že tady ani zkušený a dobře vybavený hifista nemůže napsat na čem poslouchá, protože by jej někteří zdejší zoufalci rozcupovali ve smyslu sebestředného a arogantního snoba, jako se to stalo, když jsem neprozřetelně na foru vyzradil čím případně ekvalizuji a to byl jen jeden aparát z mnoha. Smutné, ale nepřekvapující.
Jo, pravda i někteří odborníci s ČVUT, dříve obdivovaní odborníci, dnes zapšklý staříci s jízlivým výrazivem. Ale to já jsem taky už stařík, pouze o kousek méně dospělejší. Jsem ještě pár let v pracovním procesu a jsem rád, že většinou v Německu.
Je třeba to brát sportovně. Jsou horší věci. Třeba zrovna dnes, když jsem právě psal ten inkriminovaný příspěvek, který jsem ani pak nezkotroloval a rychle odeslal, no to bylo z důvodu, že na vedlejším compu vyjel blue screen, HW problém a bohužel mi klekl disk. Byl to jen odkládací a byly na něm videa ze kšektů, ale bohužel také rodinné video mých vnoučat. A to zamrzí, jestli už jsem něčím přepsal ty karty, tak je to ztraceno.

Nu což ať se daří a svěle to hraje.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Takovej krásnej koníček (hudba) a takový negativní energie. Ble :-)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jo, hudba je krásnej koníček již od mlada a dříve i aktivně, ale tu si vzít nedám. Tady jen "zabíjím" čas, když comp něco počítá a nemůžu jej zatížit něčím náročným, tak tady pindám ve svém čase a za své kačáky, nikoliv za peníze nějakého zaměstnavatele.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

sekal
Uváděl jsi nějaký switch box na přepínání. No něco pobného měl kdysi pan Dvořák v Unhošti a předváděl s tím různé bedny. Bohužel to dost kazilo zvuk a neznám přesný princip, ale domnívám se, že nějaké relé. Teoreticky by to bylo možné - kazilo by to zvuk pro všechny bedny a pro všechny kabely stejně. Pokud by byly stejné bedny a stejně dlouhé ty kabely, tak snad teoreticky ano. Nikdy jsem to neslyšel v nějakém testu, ani o nikom takovém nevím.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Pro mě a další tázající ohledně zahoření. Z první stránky vlákna od Pytla, který zahořuje:
Pytel píše:
21 úno 2015 19:27
Jako technik si to neumím vysvětlit, ani to není měřitelné, ale bohužel je to nepřeslechnutelné, nikomu to nevnucuji.
Takže je to nesmysl. Tečka.

Zbytek OT je úsměvný. PMA chce provést profi ABX test a ti pocitáři, slyšící pojistky a podložky se začali bát.

Když si za 5 minut vymění kabel, nejlépe za dražší, tak poznají rozdíl. V ABX po minutě ztrácejí paměť.
Naposledy upravil(a) svartenatt dne 16 říj 2018 00:08, celkem upraveno 1 x.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Oldeare, ty si termín ABX zakaž:-)

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

A oldear stále nechápe, že svorky C není zapotřebí. Oh dear oldear.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Kamarádi hifisti,
Zvedl jsem pomyslnou rukavici, kterou PMA vyzval kolegu Kychtaxe ke slepému testu, ten však z nějakých důvodů nabídku nepřijal, protože měl jinou představu o realizaci než Pavel.Ještě než jsem zvedl "rukavici" jsem se zeptal Honzy, zda do toho půjde, či nikoliv.
Pavlova výzva mně připadá solidní, v současnosti, kdy na fóru jakmile se objeví jakékoli téma o kabelech, tak diskuse je vždy po čase kontroverzní a zachází tak daleko, že vznikají osobní animozity, cože není dobré.Proto si myslím, že není od věci toto zrealizovat a Pavlova přítomnost bude zaručovat vysokou vypovídacíhodnotu.
Pro mně, který věří, že kabely mají na reprodukci vliv bude test přínosem, ať dopadne jakkoliv.To totiž v dané chvíli není až tak důležité.Důležite je stát si za tím co říkám a když je možnost to potvrdit nebo vyvrátit, takovou příležitost přivítat s radostí.
Proto kolego Brystone nikdy z tohoto necuknu, to bych si musel sám nafackovat.
Jsem si vědom i toho, že v případě, že to pro mně nedopadne dobře, někteří si to vychutnají až na dřeň.To mně však je jedno, protože soudný člověk vždy bude kvitovat snahu a vstřícnost a frustrovaný jedinec či jedinci nechť si uleví.
Domluvili jsme se s Pavlem na realizaci testu na druhou půlku listopadu.
Naposledy upravil(a) Dasta dne 16 říj 2018 07:04, celkem upraveno 2 x.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Oldear
... nejsem žádný kabelomaniak, kabely mám sice vyměněné, ale udělal jsem to hned při koupi nové věže, ale hlavně pro to, abych je měl stíněné a tím to také pro mně skončilo. Na druhou stranu jsem zastáncem toho, že vliv na zvuk mají a je to slyšitelné.

Tak jak to je?

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Dasta, díky za iniciativu a nemyslím si, ze by někdo z lidi, kteří si slepým testem sami prošli, měl snahu si tě následně vychutnat. Osobně si myslím, ze pokud se chce člověk někam posunout a mysli to s poslechem vážně, je slepý test jedinou možnosti, jak si uvědomit, co je a co není důležité pro věrnost v reprodukované hudbě. Než jsem si to zkusil sám na sobě, blábolil jsem spoustu nesmyslů tak jako mnoho věrných a věřících tady na fóru.

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

Pánové, pořád píšu, že cukáte někam jinam. Pokud jde o nadpis vlákna, Nejde o kabel jako takový, ale o ZAHOŘENÍ a slyšitelnou změnu.

Žert: *hura*
Zahořel jsem kabel na cirkulu a on ten pilous svíští jaksi jinak, No ale piliny se sypou jaksi jinak. Asi mu udělám směrový a pak ty elektrony budou podávat polena samy. Ještě škoda že nemám zahořovačku od nějaké renomované firmy a šťáva mi jde jen z Dukovan a né z Jaslovských Bohunic. A nebo z Bohnic? :mrgreen:

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Než jsem nechal smazat své vlakno, nabízel jsem u mě na své sestavě porovnání zahořeného repro kabelu MF TriVista a fungl nového ( měl jsem 3 sety v pytlíku na předělání ), a ani jeden z Vás se neozval na test. V minulosti jsem byl účasten hodně testů a dotyčných slyšeli rozdíly, ale nikdy to zde nenapíšou, protože by přišli o své ego.

Vždyt jde pouze o koníček a to by nás mělo sbližovat, pomáhat si radou a zkušenostmi.

Jak mi napsal jeden kamarád :

Nikdo z nás se odsud (ze Země) živý nedostane, takže se k sobě laskavě přestaňte chovat jako k něčemu druhořadému.

Odpovědět