Zahoření kabelů
Re: Zahoření kabelů
Jen se vždy ptám, zda jsou všechny názory všech debatéru na forech podloženy praktickou zkušenosti?
Lachim , ja si myslím , že áno. Každý si tým musel prejsť. Každý chcel ešte dodať tej svojéj zostave,
šperk dokonalosti. Ale vždy to budú len subjektívne pocity.
Od člena , ako je Pytel , ktorý , ako sám hovorí , kompletuje káble už niekolko desiatok rokov , je to iné.
Lachim , ja si myslím , že áno. Každý si tým musel prejsť. Každý chcel ešte dodať tej svojéj zostave,
šperk dokonalosti. Ale vždy to budú len subjektívne pocity.
Od člena , ako je Pytel , ktorý , ako sám hovorí , kompletuje káble už niekolko desiatok rokov , je to iné.
bertram
já jsem naopak přesvědčený, že mnohé nejsou podložené.
a tímto nechci vyvolat nějaký bouřlivý ohlas, prosím!

protože zkoušet něco tak marginálního jako je vliv kabelů, nožiček nebo snad typu materiálu polic pod sestavou vyžaduje mnohé:
- čas + peníze
- testovat na zvukově velmi neutrální sestavě, která je maximálně vyvážená
( již toto je velmi diskutabilní pojem, že?)
- min. 3 hifisty + majitele sestavy s velkou poslechovou zkušeností na neutrální, vyvážené sestavě
- jeden test opakovat min. 2 x s časovým odstupem.
atd.
zažil jsem pár letitých skeptiků, kteří u sebe doma "rozdíl A x B" neslyší a na zcela jiné, zcela jinak hrající sestavě
debatovaný rozdíl slyšeli okamžitě.
nebo je výsledek A x B zcela opačný.
( též jsem zažil )
add. téma tohoto vlákna.
jelikož mám 2 zcela shodné, stíněné napájecí kabely, které jsme s pytlem vyrobili ze stříbrné metráže, není problém např. u pytla
udělat test zahořeného x nezahořený.
nebo někam s těmito kabely přijet.
např.:
1 kabel pytel rozebere, konce vláken lehce seškrábně a osadí párem zcela nových konektorů ( alias nový kabel)
2. kus necháme v původním stavu.
a testovat ve slepém testu.
vypadá to jednoduše, že?
stačí jen přemoci lenost a zažité "praxe".

já jsem naopak přesvědčený, že mnohé nejsou podložené.
a tímto nechci vyvolat nějaký bouřlivý ohlas, prosím!

protože zkoušet něco tak marginálního jako je vliv kabelů, nožiček nebo snad typu materiálu polic pod sestavou vyžaduje mnohé:
- čas + peníze
- testovat na zvukově velmi neutrální sestavě, která je maximálně vyvážená
( již toto je velmi diskutabilní pojem, že?)
- min. 3 hifisty + majitele sestavy s velkou poslechovou zkušeností na neutrální, vyvážené sestavě
- jeden test opakovat min. 2 x s časovým odstupem.
atd.
zažil jsem pár letitých skeptiků, kteří u sebe doma "rozdíl A x B" neslyší a na zcela jiné, zcela jinak hrající sestavě
debatovaný rozdíl slyšeli okamžitě.
nebo je výsledek A x B zcela opačný.
( též jsem zažil )
add. téma tohoto vlákna.
jelikož mám 2 zcela shodné, stíněné napájecí kabely, které jsme s pytlem vyrobili ze stříbrné metráže, není problém např. u pytla
udělat test zahořeného x nezahořený.
nebo někam s těmito kabely přijet.
např.:
1 kabel pytel rozebere, konce vláken lehce seškrábně a osadí párem zcela nových konektorů ( alias nový kabel)
2. kus necháme v původním stavu.
a testovat ve slepém testu.
vypadá to jednoduše, že?
stačí jen přemoci lenost a zažité "praxe".

Nechápu proč autor příspěvku jej nazval zahořování.Pasovalo by rozehrávání nebo přizpůsobení.Zahořování byl proces ,kdy se při manufakturní výrobě ověřovala spolehlivost výrobku.Dělo se tak určitou dobu za ztížených podmínek.Vyšší napájecí napětí,zvýšená teplota.Výrobek,který obstál ve zkoušce byl odeslán k prodeji.Čili zkouška výdrže,kvality pájení,montáže,která se odehrávala ručně,jako i výroba většiny součástek a byla silně ovlivněna lidským faktorem.
Lachim ,
snažím sa byť hodne svieži , ale takýto borec nie som. Dokážem rozoznať zmenu kábla na koncáku a aj na
DAC , ale rozoznať kábel , ktorým 100 hodín tiekol el. prud a káblom , ktorý sa práve odmotal s kotúča , nedokážem.
Ja Vám nezávidím , ja Vás lutujem.
Len tak mimo , dnes som si prehodil repro káble opačným smerom. Osvietenie som nezažil , akurát som sa narobil , aby
som kábel sformoval do smeru. Je to velký a tvrdý kábel a ja som hodne lenivý.Teší ma , že aspoň spoznám manželku
podla kroku. Už tridsať rokov je rovnaký.
snažím sa byť hodne svieži , ale takýto borec nie som. Dokážem rozoznať zmenu kábla na koncáku a aj na
DAC , ale rozoznať kábel , ktorým 100 hodín tiekol el. prud a káblom , ktorý sa práve odmotal s kotúča , nedokážem.
Ja Vám nezávidím , ja Vás lutujem.
Len tak mimo , dnes som si prehodil repro káble opačným smerom. Osvietenie som nezažil , akurát som sa narobil , aby
som kábel sformoval do smeru. Je to velký a tvrdý kábel a ja som hodne lenivý.Teší ma , že aspoň spoznám manželku
podla kroku. Už tridsať rokov je rovnaký.
Mozno netreba otacat reproduktorovy kabel, ale samotne bedne, aby to tam tieklo inaksim sposobom 

Bertame.
Když nechceš pochopit psaný text, tak na mne, prosím ,nereaguj.
Reaguješ stejně jako Aretax, který si ani nepřečetl co píšu a hned vyrukuješ s vidlemi proti mně. Nemyslím si, že by byla příčina našich nedorozuměních ve dvou jiných jazycích.
Zkusím ti to napsat. ALE JEN JEDNOU. A nikoliv proto, že bych se považoval za Kinga, ale protože vůbec nerozumím tvému útoku.
Mirek, Pytel, je člověk, který opravdu dělá a montuje kabely, které krom toho, že jsou funkční, jsou udělané bytelně, ze skvělých komponentů, cenově (dostupné, výhodné, skvělé...lze doložit cokoliv) zaplatitelné, mají vše co mají mít, navíc vypadají skvěle. Nic však nebrání tomu, abychom na věc jejich vlivu měli mírně odlišné názory, někdy až rozporuplné. To nám nebrání se o hifi a jiných věcech bavit otevřeně a přátelsky.
Proč ti to píšu? No protože to, co jsi tam předtím postnul o těch monokrystalech, bylo z mé strany tenkrát ironické šťouchnutí, které vycházelo z marketingových plků výrobců a tradované mezi hifisty.
Takže za nikoho nebojuji. Každý má svůj rozum, a pokud si do své sestavy za 25 000 Kč dá kabel za 250 000 Kč , je jeho problém.
Pokud jsi pochopil, co jsem tím chtěl říct, ok. Pokud ne. Nevadí. Ale nereaguj.
Děkuji.
Když nechceš pochopit psaný text, tak na mne, prosím ,nereaguj.
Reaguješ stejně jako Aretax, který si ani nepřečetl co píšu a hned vyrukuješ s vidlemi proti mně. Nemyslím si, že by byla příčina našich nedorozuměních ve dvou jiných jazycích.
Zkusím ti to napsat. ALE JEN JEDNOU. A nikoliv proto, že bych se považoval za Kinga, ale protože vůbec nerozumím tvému útoku.
Mirek, Pytel, je člověk, který opravdu dělá a montuje kabely, které krom toho, že jsou funkční, jsou udělané bytelně, ze skvělých komponentů, cenově (dostupné, výhodné, skvělé...lze doložit cokoliv) zaplatitelné, mají vše co mají mít, navíc vypadají skvěle. Nic však nebrání tomu, abychom na věc jejich vlivu měli mírně odlišné názory, někdy až rozporuplné. To nám nebrání se o hifi a jiných věcech bavit otevřeně a přátelsky.
Proč ti to píšu? No protože to, co jsi tam předtím postnul o těch monokrystalech, bylo z mé strany tenkrát ironické šťouchnutí, které vycházelo z marketingových plků výrobců a tradované mezi hifisty.
Takže za nikoho nebojuji. Každý má svůj rozum, a pokud si do své sestavy za 25 000 Kč dá kabel za 250 000 Kč , je jeho problém.
Pokud jsi pochopil, co jsem tím chtěl říct, ok. Pokud ne. Nevadí. Ale nereaguj.
Děkuji.
Boxer,
všetko čo je proti Tvojmu názoru , berieš ako útok proti Tebe. Prirovnávať ma k Aretaxovi , to nemyslíš ani zo srandy.
Určite si to napísal v slabéj chvilke , ktorú si v téj chvíli mal.
Ty podpichuješ stále , ako si to aj povedal , ale ako náhle podpichne niekto Teba , berieš to osobne.
To sme už úplne mimo a pytel s tým nemá už nič spoločné. Naozaj ma hnevá , že sa to zvrlto na osobné
útoky.Ja nemusím nič zvýrazňovať ani písať len raz. To robia len autokrati.
všetko čo je proti Tvojmu názoru , berieš ako útok proti Tebe. Prirovnávať ma k Aretaxovi , to nemyslíš ani zo srandy.
Určite si to napísal v slabéj chvilke , ktorú si v téj chvíli mal.
Ty podpichuješ stále , ako si to aj povedal , ale ako náhle podpichne niekto Teba , berieš to osobne.
To sme už úplne mimo a pytel s tým nemá už nič spoločné. Naozaj ma hnevá , že sa to zvrlto na osobné
útoky.Ja nemusím nič zvýrazňovať ani písať len raz. To robia len autokrati.
Jek už tady psal myslím Boxer, téma kabely je únavné. Proto navrhuji založit nové téma Kabely, do kterého by přispívali jen ti, kteří na kabely věří.
Myslím, že by bylo zajímavé přečíst pocity a co všechno je možné slyšet, od hifistů, když je nikdo nebude napadat a popustí uzdu svojí fantazii.
Myslím, že by bylo zajímavé přečíst pocity a co všechno je možné slyšet, od hifistů, když je nikdo nebude napadat a popustí uzdu svojí fantazii.
Davidhighend: Cti, pak pouzivej bonmoty.
Woofer: To je jiste pravda, nicmene v hifi terminologii se ten termin takhle pouziva. V hifi se zahoruje kde, co
.

k tématu zahořování kabelů, včetně ukázek
http://www.grapheine.com/bombaytv/graph ... 3251d.html
http://www.grapheine.com/bombaytv/graph ... 3251d.html
cough
masakr
překlad jsi dělal sám? 
masakr

Mirku, to byla odvaha založit takové vlákno...
Nicméně, já mám podobné zkušenosti jako ty!

Nicméně, já mám podobné zkušenosti jako ty!
odvaha nebo reklama ?Peer píše:Mirku, to byla odvaha založit takové vlákno...![]()

Aby sa ludia vadili a forum bolo zaujímavé. Tiež ma to ako 1.vé napadlo ( tému sledujem od začiatku a určite nie sám... ) , preto som nič k tomu doteraz nepísal.bh69 píše:odvaha nebo reklama ?Peer píše:Mirku, to byla odvaha založit takové vlákno...![]()
Ja rozdiel v roznych kábloch pri výmene doma moc počujem a každý si tu skusenosť ak chce a može vyskušať tiež.Určite aj to je to na kvalitnom aparáte aj u iných poslucháčov počuť,dlhodobo rozohraný kábel a nový kábel.
Nikomu nič nevnucujem ani nikoho nepresviedčam.