Vysvetlenie už xxx krát padlo, len tí čo "počujú", nie sú ochotní akceptovať jednoduchú pravdu... Nie je to o sluchu, ale o očakávaní, fantázii a podvedomí. Očakávam zmenu (však je to super kábel a za majlant..), tak ju "počujem" aj keď sa nič reálne na zvuku nezmení. Však každý má skúsenosť, že mu to hrá každýý deň inak (nálada, únava, problémy v práci, zdravie..) a nič sa nezmenilo..Realita sa ukáže pri tých slepých (ABX?) testoch, preto je k nim odpor. Tie najjednoduchšie vysvetlenia bývajú skoro vždy pravdivé. Len treba zahodiť ješitnosť a sebaklamy.kychtax píše: ↑28 lis 2018 07:45...Ale zpátky k zahoření, kdo měl čest s kablem trivista novým a zahořoval jej, se teď zcela jistě usmívá. Je tam změna obrovská. Neumíme-li to vysvětlit, tak to radší popřeme.. Tak by to tu mělo vypadat?
NIkdo z majitelů TV to sem nenapsal. škoda. Možná jsem to jen přehlédl..
Zahoření kabelů
Re: Zahoření kabelů
Přesně tak,ale to málokdo přizná.
Nesmysl. Takový sroll to i s kably a aparáty dokáže a je zvukově zcela jinde. Oprávněně. Tak to asi neslyšíte vy, jako elektrotechnik bez sluchu. Může být?
Zajděte si v březnu na výstavu. On je skoro pravidelně v top5, kde Vy ani nepřijedete. Možná jako divák.. Nechcete přijet vystavovat mimochodem?
Zajděte si v březnu na výstavu. On je skoro pravidelně v top5, kde Vy ani nepřijedete. Možná jako divák.. Nechcete přijet vystavovat mimochodem?
Naposledy upravil(a) kychtax dne 28 lis 2018 10:47, celkem upraveno 3 x.
Nemôže... Som aj bývalý hudobník a počujem dosť dobre. Len nie som iluzionista a audiošaman, nebojím sa pravdy a nemusím oblbovať naivných laikov. Asi tak. Môže byť??Tak to asi neslyšíte vy, jako elektrotechnik bez sluchu. Může být?
Ad top audio
Bol som Prahe vystavovať asi 3x , možno pred 15-18 rokmi. Nestojí to za to, a reakcie niektorých rozčúlených predajcov "snake oil" boli dosť trápne, rovnako "povýstavné "zákulisné intrigy. Ono sa im ťažko obkecávali priame otázky návštevníkov, prečo im to hrá "naprd" a zapatlane, keď to stojí 20x viac ako xxxx naproti nim.
Naposledy upravil(a) BVa dne 28 lis 2018 10:52, celkem upraveno 3 x.
No co by to s kabely neuměl, není tak těžké naučit se prodávat éterickou mlhu a císařovy šaty když se najde ochota za to platit. Stejně tak jako těch mlžně éterických pár wattů v krabičce za bratru 165.000. Něco, co není schopno ukočírovat ani náročnější regálovky, si jiní dají ke sloupům a namlouvají si, že tyhle watty jsou jiné.
Vždyť oni to tak chtěli
Oni velkohubí, stavící éterickou mlhu před realitu a technická data. Ti, kterým se zhasne a neslyší nic. Ani řádově horší průsery... ále to je furt dokola.
Vždyť oni to tak chtěli
Viděl jsem teď nedávno inzerát na Sroll Purity Kapton power. Nový za 7500, použitý prodán téměř okamžitě za 6500. To asi mluví za vše.. 
No, běžel bych pro něj i kdybych neměl co žrát abych mohl mít doma trochu té srolované mlhy, neber to za ty prachy 
A myslím, že to mělo snad i léčit, už to potvrdila lékařská komora?
A myslím, že to mělo snad i léčit, už to potvrdila lékařská komora?
No , ľudská blbosť je nekonečná,povedal pán Werich.. Ale bojovať proti nej sa musí. 
123456789,
Poslechový prostor jsem nezmiňoval jelikož to malé procento posluchačstva, kteří mají to štěstí, že mají vlastní poslechovku si to vyřeší k obrazu svému.Ostatní, kteří bydlí v činžovních či panelových domech a poslechový prostor mají v obýváku, tak s tím nic dělat nemohou a akustické podmínky jsou protkány kompromisy.Nicméně běžně zařízeny obývák s kobercem, čalouněnou sedací soupravou, otevřenými policemi či knihovnou, poskytuji akustické podmínky, které jsou skousnutelné.
Co se týče komponentnů, tak jak píšeš, dovolím si nesouhlasit.
Řadíš zesilovač v důležitosti až za reproboxy.Můžeš mít ty nejlepší bedny, a když budou zapojeny na zesilovač, který je slabý, zkresluje,bude mít podivné chování, tak ty bedničky zadusíš a budou hrát chcíple.
Nadřazenost komponentnů jeden před druhým, to není hifistické, to vede jenom k tomu, že budeš do nekonečna měnit komponenty.
Sestava musí být komponentově sladěná, žádný článek sestavy nesmí vyčnívat.Aby jsi se k takové sestavě dopracoval,ale chce mít hifistické zkušenosti, které jsou bohužel nepřenosné.Podotýkam ještě, že pořizovací náklady v tomto vůbec nehrají hlavní roli.
Včera jsem Tě žádal, zda by jsi popsal svůj vývoj, Ty jsi vůbec nezareagoval.Činím tudíž znovu a prosím od prvního mono kazeťáku až po současnost.
Poslechový prostor jsem nezmiňoval jelikož to malé procento posluchačstva, kteří mají to štěstí, že mají vlastní poslechovku si to vyřeší k obrazu svému.Ostatní, kteří bydlí v činžovních či panelových domech a poslechový prostor mají v obýváku, tak s tím nic dělat nemohou a akustické podmínky jsou protkány kompromisy.Nicméně běžně zařízeny obývák s kobercem, čalouněnou sedací soupravou, otevřenými policemi či knihovnou, poskytuji akustické podmínky, které jsou skousnutelné.
Co se týče komponentnů, tak jak píšeš, dovolím si nesouhlasit.
Řadíš zesilovač v důležitosti až za reproboxy.Můžeš mít ty nejlepší bedny, a když budou zapojeny na zesilovač, který je slabý, zkresluje,bude mít podivné chování, tak ty bedničky zadusíš a budou hrát chcíple.
Nadřazenost komponentnů jeden před druhým, to není hifistické, to vede jenom k tomu, že budeš do nekonečna měnit komponenty.
Sestava musí být komponentově sladěná, žádný článek sestavy nesmí vyčnívat.Aby jsi se k takové sestavě dopracoval,ale chce mít hifistické zkušenosti, které jsou bohužel nepřenosné.Podotýkam ještě, že pořizovací náklady v tomto vůbec nehrají hlavní roli.
Včera jsem Tě žádal, zda by jsi popsal svůj vývoj, Ty jsi vůbec nezareagoval.Činím tudíž znovu a prosím od prvního mono kazeťáku až po současnost.
Teď mi jeden pán říkal v telefonu, že on řadí na první místo zesilovač. Rozptyl názorů je velký. Klonil bych se k tomu co píšeš Honzo. Zes i bedny i zdroj rovnocenně. S akustikou.
Kabeláž bohužel jako ekvivalent, když ji vezmu jako celek. Jeden kabel samozřejmě úměrně počtu kablů v sestavě. A těch špatných "bottleneck" míst. Je rozhodně x sestav, možná většina, kde ani kabel za 200tis nic/moc neudělá a nezmění. Jejich majitelé jsou často pak skeptici. Čili, pokud to zkoušet,půjčit si a vyměnit všechny (nebo ty hlavní). Pak si dělat názor, jestli došlo ke změně.
Tady po Praze za někým dojedu s kably, klidně i skeptikem a můžeme to vyzkoušet. Pro mně to bude užitečné taky, vyzkouším si už hotový reprokabel v jíné sestavě.
Kabeláž bohužel jako ekvivalent, když ji vezmu jako celek. Jeden kabel samozřejmě úměrně počtu kablů v sestavě. A těch špatných "bottleneck" míst. Je rozhodně x sestav, možná většina, kde ani kabel za 200tis nic/moc neudělá a nezmění. Jejich majitelé jsou často pak skeptici. Čili, pokud to zkoušet,půjčit si a vyměnit všechny (nebo ty hlavní). Pak si dělat názor, jestli došlo ke změně.
Tady po Praze za někým dojedu s kably, klidně i skeptikem a můžeme to vyzkoušet. Pro mně to bude užitečné taky, vyzkouším si už hotový reprokabel v jíné sestavě.
Žádat můžeš třeba o vydání nového pasu. O tyhle věci je obvykle lepší poprosit.
Zareagoval jsem, ale ty jsi to možná nečetl. Psal jsem na čem momentálně doma poslouchám hudbu.
Tak ještě k tomu vývoji. První mono kazeťák si nějak nepamatuji, ale myslím, že jsem ho nikdy ani neměl. Pamatuji si kotoučák Teslu B400, potom nějakého Revoxe (77?), gramo a bedny ze stavebnic hifiklubu, několik beden jsem postavil na reproduktorech ARN 8604/08, ARV, ARZ a asi troje větší sloupy na něčem od Visatonu a postupně lepších reproduktorech jak šel vývoj s dobou. Gramo jsem postupně vyměnil za dvanáctistovku Technics a nakonec za Transrotor ZET 3. U kotoučáku jsem skončil na Akai 747, když jsem pár typů vystřídal. Kazeťáky si všechny předchozí nepamatuji, v současnosti mám v provozu Technicse RS-BX 747, Sony KA 7S a Dragona. Reprobedny vypisovat nebudu, bylo jich hodně jak komerčních, tak vlastní výroby. Jedny co jsem dělal jsem si nechal (respektive přesunul ke kamarádovi kam chodím na snooker), Doma mám Monitor Audio Platinum a Gold a kombinaci Final Soud s Velodyne DD 15+.
Připojený je k tomu Accuphase E560, DP78, T1000, Naim Unitty Atom a pár podružných čudlíků.
Kabely mám něco vlastní výroby, něco Audioquest ......
Určitě by některé z Vás zajímal reprokabel. Je to vlastní výroba s přivedeným stejnosměrným polarizačním napětím pro dokonalé uspořádání dlouhých krystalů superčisté mědi v závislosti na rušivých elektromagnetických polích, sluneční aktivitě, zohledňuje to fázi Měsíce a jeho vzájemnou polohu proti Zemi ... a mnoho dalších fyzikálních jevů. Na původních stojanech Final Audia 1000i jsou instalované speciální žulové desky (tvar přesně té elipsy původního hliníkového základu) tloušťka 11,48mm, z podobných důvodů a přesného navázání kmitočtového pásma na Velodyne s odstraněním parazitních rezonancí......
Technické podrobnosti, včetně všech požadovaných parametrů a foto mohu v případě zájmu dodat.
Je samozřejmě fajn mít zesilovač, který umí s bednami cvičit jaksepatří, ovšem pokud to není knechtl integrovaný v kotoučáku od Tesly s 2x2W na kanál z roku cvaj aby to úplně pokazil, tak se i přes svou relativně důležitou funkci musí smířit s pěkným čtvrtým místem v důležitosti až za nahrávkou, bednami a akustickým prostorem ve kterém se reprodukuje