Zahoření kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Zahoření kabelů

Příspěvek od jimmi »

123456789 píše:
29 lis 2018 00:20
......Je dosť možné že tie doma vyrobené káble repro a asi aj prepojovacie a sieťové čo používaš nemaju dostatočnu kvalitu ("čistotu vodiča" a iné technické zaležitosti ) a brzdia ten zvuk aby dosiahol jemnosť a rozlíšenie. ;)
Stačí jeden nekvalitný alebo nevhodne použitý.

Je docela možné, že třeba ty napájecí síťové kabely co jsem vyrobil nemají dostatečnou kvalitu (čistotu vodiče a jiné technické záležitosti) a brzdí zvuk. Ty napájecí šňůry jsou cca 1,5m dlouhé a jsou minimálně stejně kvalitní, nebo lepší než to co vede z elektrárny ke mně do zásuvky. Co mám tedy dělat s těma drátama od generátoru ke mně do zásuvky ?
Už som to písal :

Kvalitná lišta alebo kvalitný Filter a do neho zo steny kvalitná sieťová šnura je základ. Ešte lepšie ak je ku HIFI aj samostaný privodný kábel.Ak je možnosť može sa použiť aj poistkový odpojovač a aj lepšia kvalitnejšia poistka. ;)

Alebo použi sieťovu pračku.

A ak si náročný a elektrika čo je bežná v sieti Ti nestačí možeš si sám vyrábať ju cez ten generátor alebo namontuj si solárne panely. 8-) Ak máš na pozemku potok čo tam tečie a má dostatočný prietok kludne aj vodnu elektráren je možné postaviť alebo ak dostatočne fučí vietor veternu. ;)
Naposledy upravil(a) jimmi dne 29 lis 2018 10:02, celkem upraveno 1 x.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tak to dopadá, když jouda mudruje o elektrice.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Jimmi: Solární panely používají měniče a to spínaný ... to by nedělalo dobrotu. Spíš synchronní motor a generátor, to by bylo košer :-)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Možeš si tam dať akumulatory a z nich potom napajať. Mal som taký zosilnovač kde predzosilnovač v nom bol napajaný z accu. 8-)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Elektrarna a rozvody .. to uz tu dlouho nebylo.
Sam pan cisilko psal ze dulezite jsou dobre zasuvky a ja doplnil i konektory..
Vcera na to prisla rec u jednoho meho telefonatu. A nazor fundovany, ze kabel, zastrcky i aparatek tvori spolu celek, ktery se nejak projevuje. Vetsinou ruzne. Coz mi dava smysl. Chce to vic nadhledu, pani technici.
Mmchd muzu taky dostat gazi za to ze tu rozjizdim discus? Jake jsou podminky? :lol:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ano, hloupost zdejších elektrojoudů v kombinaci s jejich nevědomostí a zatvrzelostí spolu tvoří celek, který se nějak projevuje. Například slovním průjmem.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Nad rámec samostatného elektrickeho privodu ( generator a tie vodné a veterné elektrarne a solarne panely samozrejme je trocha už velký nadštandard a bežný posluchač to nepotrebuje ) je to už myslené ako recesia a usmevné ale použitelné.
Generator na benzín a naftu sa ale bežne využiva tam kde nemáš možnosť pevneho elektrického privodu a aj na mobilné ozvučovacie akcie. 8-)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

merhaut píše:
29 lis 2018 09:36
Tak to dopadá, když jouda mudruje o elektrice.
Pravda. Mohl by tedy někdo ze zde přítomných ne-joudů nám joudům vysvětlit princip, jakým dochází k šíření energie přes rozvodnou síť?
A u té příležitosti alespoň naznačit, proč nemá smysl řešit rozvod v nejbližším okolí přístroje, když předtím je energie vedena kilometry obyčejného rozvodu?

Opravdu by mne nějaké laicky pojaté vysvětlení zajímalo. Děkuji.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Energie se šíří pohybem elektronů:-)
Rozvod v nejbližším okolí audio přístrojů má smysl řešit tak, aby odpovídal normám, byl patřičně dimenzovaný a pro klid v duši byl třebas i vedený jako samostatný, se svým vlastním jističem - samozřejmě realizován odbornou firmou. Vše nad tento základní rámec má smysl řešit pouze v případě potíží, a opět ve spolupráci s odbornou firmou a na základě měření, ne magických pocitů.
Naposledy upravil(a) merhaut dne 29 lis 2018 11:35, celkem upraveno 1 x.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Úplne stačí si uvedomiť, že v sieti sú vždy okrem "užitočnej" čistej energie aj rušenia (nachytané zo vzduchu a z vyžarovania pripojených spotrebičov) a niektoré prístroje sú na to citlivé viac, iné menej (rušenia "prelezú" cez špatne konštruovaný napájací zdroj alebo sa po zemi dostanú na vstup (ak je špatne riešená vnútorná konštrukcia z hľadiska vedenia signálovej zeme)a tam kontaminujú užitočný signál.
Čím viac je skutočne počuť vplyv práčky, filtra, tienenej sieťovej šnúry atď. ako vyčistenie "pozadia" a "ticho medzi notami", tým je ten prístroj (zostava) z hľadiska rušení menej odolný, teda je to známka nekvality, nie naopak. Najlepšie je riešiť konkrétny (najcitlivejší, najmenej odolný )prístroj jeho úpravou , pridaním filtra alebo aj výmenou, čo je niekedy najúčinnejšie riešenie. Ale vždy na základe nejakých meraní, aby sa určila cesta rušenia a jeho zdroja a riešenie malo nejaký význam a bolo efektívne, nie ako "odrušovacie" magické smerové poistky v ceste striedavého prúdu, čo je blbosť na n-tú..
A úplne na začiatku dať skontrolovať stav sieťového rozvodu v byte, dome (prechodové odpory na svorkovniciach, v inštalačných krabiciach, opálené kontakty ..).

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Energie se šíří pohybem elektronů:-)
@merhaut: Mám si to představit tak, že ony hmotné elektrony beží rychlostí světla z elektrárny ke mně do zásuvky?

123456789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 123456789 »

Zjednodušeně - ano.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@BVa: Děkuji za odpověď. Nicméně není to odpověď na položenou otázku.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

123456789 píše:
29 lis 2018 11:33
Zjednodušeně - ano.
@123456789: Promiň, já u tebe nikdy nevím, zda si dělaš legraci anebo ne. Tomu jako fakt věříš?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Je tam aj konkrétna odpoveď na otázku. Niekedy je najefektívnejšia výmena blbého (extrémne citlivého na všetky rušenia) prístroja a nič iné nemá zmysel robiť, pretože problém zmizne. Ale to treba najprv objektívne (nie šamanskými tanečkami ;) ) zistiť .
Mám si to představit tak, že ony hmotné elektrony beží rychlostí světla z elektrárny ke mně do zásuvky
Chcem veriť, že otázka nie je myslená vážne, inak *headbang* ..
Naposledy upravil(a) BVa dne 29 lis 2018 11:40, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět