Zahoření kabelů
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Zahoření kabelů
tak, sitova pracka ci oddelovaci trafo je cesta
Jimmy,
vykuchal som s odlozenych koncakov 2 modre poistky [take P a ako kriz a f v stvorci], co sa mi zda, ze mi niekto ci daroval, alebo som to zadarmo dostal od nejakeho predajcu.
Kde by si cakal najvacsi efekt? Asi v koncakoch?
P.S. moze byt ze poistky proste v aparate nebudu? Mam polo-aktivne bedne a ako pozeram, tak pozeram, nikde ich nevidim ....
a ani na mojich aktivnych monitoroch ....
Nemáš to tam Furutech ? https://www.amazon.co.uk/Furutech-TF-2A ... B001AN0YE8
Poistky bývaju aj vo vnutri prístrojov. Nedá sa jednoznačme povedať kde budu mať najvačší vplyv.
Nie vždy tá najdrahšia je najlepšia. To je na dlhu debatu a už som to popísal o tom dosť.
Su aj pružinové poistky pri ich výmene náhrada za iné HIGH END ové nebude vždy prinosom. Tam su 2 firmy ake sa možu použiť ako náhrada aspon čo mám ja vyskušané. Napríklad od SR tu Blue je tam zbytočné do takého pristroja dávať ked je pružinková.Ale ako náhrada za "obyčaju" tá BLUE pridá dynamiku," bassy stredy a výšky" ,prečistí sa hlasový prejav a zmenšia sa jedovaté sykavky a teda zlepší sa zrozumitelnosť na hlase a nástrojoch.Odstrani sa "deka" zahmlenie v nahrávke.
Každá poistka iný typ a výrobca ale inak "formuje farbu" zvuku.
Poistky bývaju aj vo vnutri prístrojov. Nedá sa jednoznačme povedať kde budu mať najvačší vplyv.
Nie vždy tá najdrahšia je najlepšia. To je na dlhu debatu a už som to popísal o tom dosť.
Su aj pružinové poistky pri ich výmene náhrada za iné HIGH END ové nebude vždy prinosom. Tam su 2 firmy ake sa možu použiť ako náhrada aspon čo mám ja vyskušané. Napríklad od SR tu Blue je tam zbytočné do takého pristroja dávať ked je pružinková.Ale ako náhrada za "obyčaju" tá BLUE pridá dynamiku," bassy stredy a výšky" ,prečistí sa hlasový prejav a zmenšia sa jedovaté sykavky a teda zlepší sa zrozumitelnosť na hlase a nástrojoch.Odstrani sa "deka" zahmlenie v nahrávke.
Každá poistka iný typ a výrobca ale inak "formuje farbu" zvuku.
Ja mam vyzkousenou jinou barvu zvuku s jinym sit.konektorem do KZ. Zrovna ze vcera. Neni to na dlouhou debatu. Staci odpojit a zapojit. Je to jasne po nekolika taktech.. 
Prohodil jsem Rh Furutech za Rh Richbay. V dany moment a na tom jednom miste se mi vic libi RB. Trochu se zmenila proporce basu. Ubylo ho. Zvuk je zabarveny min. Tj k neutralu. Zatimco Fur vic do vrelejsiho zvuku. S vic basem a lepsim detailem. Furutech se hodi vic do ostrejsich sestav. Napr. ke srollum. BTW Richbay byl zvukove vyborny konektor. Skoda ze uz se neprodavaji.
Prohodil jsem Rh Furutech za Rh Richbay. V dany moment a na tom jednom miste se mi vic libi RB. Trochu se zmenila proporce basu. Ubylo ho. Zvuk je zabarveny min. Tj k neutralu. Zatimco Fur vic do vrelejsiho zvuku. S vic basem a lepsim detailem. Furutech se hodi vic do ostrejsich sestav. Napr. ke srollum. BTW Richbay byl zvukove vyborny konektor. Skoda ze uz se neprodavaji.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 29 lis 2018 13:33, celkem upraveno 6 x.
K dovršení klišovitosti zbývá jen dodat... a i manželka z kuchyně to slyší... 
Ano to sa stalo u známeho. 
Poistky povačšine ale treba kupiť pomalé Slow-Blow Fuse (T) a nie F ako Fast-Blow Fuse.Ak vyložene v pristroji nie su použité tie rýchle tam je ale riziko dávať asi drahu poistku že ju upálite. Niekdo odporuča o hodnotu vyššie použiť. Na hlavnej funkcii v pristroji (ochrana pri skrate či preťažení )by to asi nemalo mať vplyv ale pre klud v duši dávajte skor asi taku hodnotu aká je tam povodná. 
Naposledy upravil(a) jimmi dne 29 lis 2018 13:39, celkem upraveno 1 x.
-
merhaut
„Tak to vím opět naprosto přesně, súdruhu generále. Byl to křižník Potěmkin! A od té doby a na jeho počest súdruzi v Sovětském svazu staví takzvané Potěmkinovy vesnice.“
Pokud mohu mít prosbu, tak se prosím v diskusi držte tématu, alespoň příbuzného. Pokud k tématu nemáte nic, tak držte ....
Tak soudruzi, zkusíme testnout, kdo jaké máte sluchařské schopnosti. Pro lidi s absolutním hudebním sluchem to bude brnkačka.
Není to žádná relevance, jen prosté porovnávání s tím, že pro tentokrát budeme důvěřovat prezentátorovi, že s tím nevergloval. Samozřejmě také záleží na zvukovce a repro u PC.
Je to test dvou pojistek: Audio Magic Beesewax fuse vs Furutech Blue a je to popsáno, kdy která je zapojená. Takže hokus pokus.
Podotýkám, že já tam lehký rozdíl slyším a úmyslně nepopíšu jaký - až později. Ještě sděluji, že já žádné pojistky u svého Hifi zatím vyměněny nemám a důvěřuji výrobci.Tak prosím.
Tak soudruzi, zkusíme testnout, kdo jaké máte sluchařské schopnosti. Pro lidi s absolutním hudebním sluchem to bude brnkačka.
Není to žádná relevance, jen prosté porovnávání s tím, že pro tentokrát budeme důvěřovat prezentátorovi, že s tím nevergloval. Samozřejmě také záleží na zvukovce a repro u PC.
Je to test dvou pojistek: Audio Magic Beesewax fuse vs Furutech Blue a je to popsáno, kdy která je zapojená. Takže hokus pokus.
Podotýkám, že já tam lehký rozdíl slyším a úmyslně nepopíšu jaký - až později. Ještě sděluji, že já žádné pojistky u svého Hifi zatím vyměněny nemám a důvěřuji výrobci.Tak prosím.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 29 lis 2018 13:52, celkem upraveno 1 x.
Kychtax, fakt ti závidím ty uši. Bez jízlivosti a nějakého rýpání. Ale každý máme dobrý některý se smyslů.kychtax píše: ↑29 lis 2018 13:22Ja mam vyzkousenou jinou barvu zvuku s jinym sit.konektorem do KZ. Zrovna ze vcera. Neni to na dlouhou debatu. Staci odpojit a zapojit. Je to jasne po nekolika taktech..
Tiež bez akéhokoľvek rýpania.. Škoda, že nie je ochota take niečo obdivuhodne ukázať v praxi
Jason ochota dosla. Je ji konecne mnozstvi.. 
Ale treba Irotam.. klidne se zastavte. Uslysite to i vy. Je to v makromeritku. Zadne jemne nuance.
Ale treba Irotam.. klidne se zastavte. Uslysite to i vy. Je to v makromeritku. Zadne jemne nuance.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 29 lis 2018 14:34, celkem upraveno 1 x.
Výborně merhaute, konečně něco k věci...hezká blondýnka s pořádným kabelem !
kabelguru.cz