Zahoření kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zahoření kabelů

Příspěvek od Oldear »

Tak pánové,

netřeba tady rozebírat kvalitu té ukázky a technické specifikace, jasně jsem to popsal hned na poprvé, že je to jen YouTube, přes PC a jak někdo poznamenal zní to jako z prdele a to nerozporuji, že to je stejná pasáž také nikde netvrdím, ale je to stejná nahrávka, kde se hudba opakuje a ty pasáše si můžete odkliknou, ale nechcete - chcete se hádat. Ano je to zprasené, ale obě ukázky naprosto stejným způsobem. Šlo o jediné a to, kdo slyší případné rozdíly, nic víc, nic míň. Žádný supertest to samozřejmě není. Kromě mně se vyjádřil pouze irotam a vy ostatní? Pravděpodobně jste to také poslechli snažili se najít rozdíl. Někdo možná našel, někdo ne, ale hlavně se k tomu nikdo veřejně nepostavil. Nechte to plavat. Je to stejné jako podobné ukázky gramofonových zvukovek na YouTube, taky to není žádný přesný dogmatický test, ale pouze ukázka - stejně jako ty pojistky, ale nějaký náhled na rozdílný charakter zvuku to dává.
Mimochodem na tento odkaz jsem narazil náhodou a že se tady zrovna "točily" pojistky, tak jsem to sem dal. Sám doma žádnou pijistkománii nepraktikuji, všude mám originální od výrobce a žádnou změnu nepotřebuji, neboť mi to hraje tak jak si představuji a rozebírat kvůli pojistkám aparaturu Fejs, to bych si ani nedovolil.
Když jste to nechtěli vyzkoušet, tak to ignorujte a jděte si raději poslechnout hudbu, tak jako já. Mravokárné a úštipačné reakce jsou zbytečné.
Ať to hraje všem.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Kocmeister

No mám výbavu - je to moje obživa a tak Tvůj počin můžu, až bude čas někdy prubnout a to bez ohledu na výhrady technokratů. Mám k dospozici profi dig. kameru Canon, profi mikrofon Rode, samozřejmě stativ, případně profi střižnu. Tak uvidím, třeba bych tak pro zábavu prubnul ty diskutované power kabely, jestli v té náhrávce bude nějaká diference a to na "uši" i na grafy.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

merhaut
Ty jdi s těma hráběma už někam do prdele a diskutuj k věci. Jsi zakomplexovanej trapák a brutální troll.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tak ať ti ten mobil pěkně hraje:-)

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Nedráždi ho, říkám Ti Jaromíre, nedráždi ho.

123456789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 123456789 »

Oldear píše:
30 lis 2018 12:09
......Kromě mně se vyjádřil pouze irotam a vy ostatní? Pravděpodobně jste to také poslechli snažili se najít rozdíl. Někdo možná našel, někdo ne, ale hlavně se k tomu nikdo veřejně nepostavil. Nechte to plavat......
Možná by to chtělo napřed lépe přečíst předchozí příspěvky a až potom nějak takhle reagovat.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

123456789
Jo, sorry, Ty píšeš, že rozdíl slyšíš, ale dál to neupřesňuješ. I přes to, že obě nahrávky jsou nekvalitní a přesto slyšíš rozdíl, můžeš specifikovat, která je i přes všechny ty výhrady transparentnější a která pod mírnou "dekou"? První, či druhá - to by se pak vztahovalo na ty pojistky. Dík.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Na pojistky se vztahuje akorát tak deka od Chocholouška.

sekal

Příspěvek od sekal »

Oldear píše:
30 lis 2018 12:09
..že to je stejná pasáž také nikde netvrdím, ale je to stejná nahrávka, kde se hudba opakuje a ty pasáše si můžete odkliknout, ale nechcete - chcete se hádat.
Ty pasáže "odkliknout" a porovnat nemůžeme, protože v té ukázce na YT prostě nejsou. Autor realizoval porovnání jednoduše tak, že pustil song, který před výměnou pojistky zastavil a po provedení úkonu opět pustil skladbu dál. Motivy v té písni se jistě opakují, ale úplně stejné nejsou a pro posouzení takových nuancí, jako je případná změna zvuku po přehození pojistek, je nutné mít k dispozici zcela shodný zvuk. vzorek. To je elementární podmínka pro korektní provedení a validitu takového testu. Nechápu, že takovou trivialitu tady musím vysvětlovat, navíc člověku, který tady již několik měsíců velmi suverénně vystupuje jako velký znalec HiFi a věcí s tím spojených.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

sekal
TVL, nech toho poučování a nehledej blechy, sám jsem to popsal již v prvním příspěvku co je to za nahrávku. Jediné co jsem po Tobě a dalších chtěl, abys to pustil, když se tam vymění ty nápisy - tedy jiné pojistky a laskavě si sdělil, slyším rozdíl, či neslyším rozdíl v té kvalitativní úrovni nahrávky, kterou máme k dispozici. Není potřeba to pitvat, já o žádném kategorickém závěru ve smyslu kvality zvuku nikdy nepsal a pojistky jsou mi navíc zcela ukradené. Proč prostě a jednoduše to buď neignorujete, nebo nepřehrajete a vyjádříte se zda jste rozdíl ve zvuku zaznamenali. Třeba jako irotam, nebo Kocmeister. To je celé, nebo toho chci po některých z Vás moc?
Navíc nejde o kvalitu zvuku jako takového, ale o charakter toho zvuku, který to mění, pokud to tedy jste schopni slyšet.

Já jsem jiné srovnání pojistek nikde nehledal, tohle byla náhoda, ale Ty budeš určitě zkušenější než já, tak někde najdi srovnání podobného typu, ale na stejných pasážích a kvalitněji nahrané a dej to sem. Rád si to poslechnu. Ty tvoje triviální výtky a edukaci si laskavě odpusť. Děkuji.

PS. Že neuvedeš na čem posloucháš no, budiž, ale je velice neslušné neuvést ani jeden kontakt ( SZ, e-mail ) a to už o něčem vypovídá.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Tak lapidárne: ten test je o identifikovaní poldeci vína v kýbli močovky.. A to"víno" je akurát od inej kravy ako ten plný kýbel. Je to celé na hlavu.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Kocmeister píše:
30 lis 2018 08:22
To s tím videem je výborný nápad. Tady ty pojistky sice rozdíl slyšim, ale jak tu bylo zmíněno, jiná část skladeb, možná fixloval apod. Zkrátka pochybnosti. Ale kdybych měl kvalitní externí stereo mikrofon, tak ho hned připojim k zrcadlovce na stativu v místě poslechu a udělám porovnání kabelů. Stejné místo, stejná část skladby, jiný kabel. Když je to slyšet naživo, proč by nemělo být slyšet i na videu? Fakt mě ten nápad nadchnul.
No nerad ti kazim radost, ale nebude to take jednoduche, bohuzial.
Je vysoko pravdepodobne, ze ak by to jednoduche bolo, cely YouTube a stranky Nordostu by boli plne videi PRED/PO vymene kabla/poistky/ceraballu/podlozky pod ceraball/podlozky A a podlozky B. Niekolko pokusov bolo, ale boli odhalene ako podvod.
Kazdemu by bolo vsetko jasne, a desattisice hifistov by si laskyplne vzajomne doporucovali kable a radili si ako ich najepsie zahoriet, namiesto toho, aby si nadavali do samanov a technokratov.

Teoreticky, technicky by to nemusel byt problem, prenajat si kvalitne studio, dat tam kvalitne hifi, pustit primerane testovacie tracky, nahrat vysledok, publikovat ako hi-res nahravku. za 1 den hotovo, kto by chcel mohol by to mat aj ako Dolby Atmos format.
[kto chce ist do toho, moze si aj zajtra za par tisic euro prenajat kludne aj Abbey ROad studios z kompletnou vybavou]
Cize tuto, sa obavam ani profesionalna kamera s externym mikrofonom asi nepomoze, ked desiatky merani vyrazne citlivejsimi metodami zatial nepriniesli ziadne potvrdenie pocitov kabelovych vierozvestcov.

Je tam viacero moznych problemov - casto su zlepsenia opisovane velmi ezotericky [ten nestastny magicky zavoj spadnuty, vzduch chvejuci sa okolo cinelov atd atd], cize veci, ktore je asi komplikovane zmerat. Potom su na druhej strane veci, ,ktore by mali byt jednoducho meratelne - napr. pevnejsie basy, clovek by cakal zmenu priebehu zvukovej krivky v nejakom basovom sole, ale bohuzial nic zatial ....

Existuju samozrejme aj super vysoko specializovane pristroje, ktore dokazu zmerat napr aj vizualne pohyb jednotlivych menicov rychlostou napr. 25.000 za sekundu v mikroskopovom mode, a tam by bol rozdiel vidiet ...... ale, zase nic ....

Cize sme vsetci bohuzial odkazani len na nase usi a pocity, a jedina vseobecne vedecky akceptovana metoda ABX testov, zase nevyhovuje .....

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Co myslíte kluci, nebylo by už lepší se na to vykašlat a radši si něco pěkného poslechnout?

123456789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 123456789 »

Oldear píše:
30 lis 2018 15:00
123456789
Jo, sorry, Ty píšeš, že rozdíl slyšíš, ale dál to neupřesňuješ. I přes to, že obě nahrávky jsou nekvalitní a přesto slyšíš rozdíl, můžeš specifikovat, která je i přes všechny ty výhrady transparentnější a která pod mírnou "dekou"? První, či druhá - to by se pak vztahovalo na ty pojistky. Dík.
Nevztahovalo by se to na ty pojistky. Proč? To už jsem psal.
Zkusím to vysvětlit ještě jinak.
Ty nahrávky jsou nekvalitní a přesto tam rozdíl je, protože jsou to jiné pasáže a přesto, že je to refrén, tak by to dokázal znovu stejně vyprodukovat jenom automat, nebo smyčka. Jestli tady na tom začnete pitvat nějakou průzračnost, mírně pod dekou..., tak je to celé ujeté.
A hlavně - i když je tam teď rozdíl, tak to stoprocentně není těma pojistkama.
Mám docela dobře seřízený Akai 747. Když pustím k porovnání záznam z dobrého CD před páskou a za páskou, a pocitáři nebudou vědět, jestli jsem měnil kabely, pojistky, zesilovače, bedny......, tak někteří s výborným sluchem mohou identifikovat rozdíly a snadno to může dopadnout tak, že "lepší" zvuk s "více detaily, pevnějšími basy, zvonivějšími výškami ...." zvolí ten za páskou.
Už z principu je to samozřejmě blbost, protože "za páskou" tam vždy už může z původní nahrávky jen něco chybět, není možné tam vnést vyšší rozlišení. Že se někomu ten zvuk za páskou bude zdát přesto lepší je docela možné. Můžu s tím manipulovat třeba předmagnetizací tak, že vyrovnám frekvenční charakteristiku pro určité kmitočtové pásmo, kterou jsem původně podělal poslechovým prostorem, nebo bednama.
Za další, když tady začne nějaký tester pocitář v šedesáti letech produkovat nějaké chytrosti o průzračných výškách, rozlišení jemných detailů ...., tak si o tom myslím své. (Častým argumentem jsou padesátileté poslechové zkušenosti. Jo, ale když mu dám do místnosti elektronický plašič na myši, tak bude celý spokojený, dokud domů nepřijde o třicet let mladší manželka a okamžitě ten krám nevyhodí.)

Odpovědět