Avishai Cohen

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Avishai Cohen

Příspěvek od Mark Levinson »

Musím se podělit o tohoto vynikajícího jazzového basistu. Poslední dobou poslouchám jen tohoto chlápka původem z Izraele, ale žijící v USA. Z Audioshow ve Varšavě jsem si přivezl dvě desky, obě jsou vynikající. Vřele doporučuji k poslechu. *palec*

Continuo (2006)
Obrázek

At home (2005)
Obrázek

Uživatelský avatar
Zappadaddy
Příspěvky: 1630
Registrován: 17 dub 2008 16:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Zappadaddy »

Uz se tesim az si to u tebe poslechnu,neznam to.

Peer
Příspěvky: 2633
Registrován: 17 dub 2008 14:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Peer »

Avishai Cohen - Gently Disturbed
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
A to teď blbě slyším... :D
Obrázek

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Mark Levinson »

Peere na tuhle desku netrpělivě čekám :lol: (Avishai Cohen - Gently Disturbed), je vynikající. Slyšel jsem vypálek a nemohu se toho nabažit.
Dzyane myslím, že se To to bude líbit. Opravdu pěkný jazzík ve svěžím rytmu, žádné šmidlání.

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Mark Levinson »

Tak je to tady. Tento týden mi dorazila deska Avishai Cohen Trio-Gently disturbed. Je to jejich nejnovější deska z roku 2008 a je naprosto úžasná. Mám od nich ještě desku Continuo (2006) a At home (2005) i tyto jsou výborné, ale poslední deska se mi zdá nejlepší. Je to jazzík ve stylu Esbjorn Svenson Trio, ale trochu živější, všem doporučuji k poslechu.
Peere dík, je to pro mne naprostá bomba *palec*
Obrázek

DaF
Příspěvky: 20
Registrován: 23 dub 2008 12:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od DaF »

Doporučuji si poslechnout si Cohen Avishai - Shaot Regishot (2008).
Je to sice zpívané, ale kupodivu mě to taky velice baví.

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Mark Levinson »

DaF píše:Doporučuji si poslechnout si Cohen Avishai - Shaot Regishot (2008).
Je to sice zpívané, ale kupodivu mě to taky velice baví.
Dafe to neznám, to je nějaký živý koncert? To vydali v roce 2008 dvě desky nebo jak to je?
Peere Ty to máš? Jsem samý :?:

DaF
Příspěvky: 20
Registrován: 23 dub 2008 12:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od DaF »

Nee, normálně studiovka - koukni na net, dá se to stáhnout přes rapid buĎ jako mp3 i flac.
Ale jsou to takové izraelské lidovky, či popovky, nebo co. Jsem byl hrozně překvapený, jak mě to baví poslouchat.
Je to melodické s prvky východní hudby.
Těžko se to popisuje, nic podobného jsem neslyšel.
Prostě takový Avishai se zpěvem, myslím dokocne, že to nazpíval přímo on.

Uživatelský avatar
Pavel Diok
Příspěvky: 175
Registrován: 16 říj 2008 22:37
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Pavel Diok »

Levinsne, mám to, tak se stav, můžu ti to pustit nebo půjčit.
Hifi Studio Panský dvůr

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Mark Levinson »

Myslím, že to bude něco pro Peera.
Co říkáš Peere?

Uživatelský avatar
Pavel Diok
Příspěvky: 175
Registrován: 16 říj 2008 22:37
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Pavel Diok »

Je to opravdu rozdílná muzika je to zpívané, ale pěkné, ale nevím jestli to každého zaujme. Tak vypadá obal.
Obrázek
Hifi Studio Panský dvůr

Peer
Příspěvky: 2633
Registrován: 17 dub 2008 14:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Peer »

Jo, to mě zajímá. Rigo, kde jsi to sehnal?

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Mark Levinson »

Rigo píše:Je to opravdu rozdílná muzika je to zpívané, ale pěkné, ale nevím jestli to každého zaujme. Tak vypadá obal.
Obrázek
Rigo a desku "Colors" od Avishai Cohen náhodou nemáš? Je to deska z roku 2000, ale je velmi dobře hodnocená. Docela by mne zajímala.

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Mark Levinson »

Peere,
tu desku "Colours" náhodou nemáš? Ta je na allmusic velmi dobře hodnocená. Řekl bych, že podle hodnocení by měla být nejlepší, tak mne to dost zajímá, protože ty desky co mám jsou vynikající.

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Avishai Cohen

Příspěvek od Mark Levinson »

Ahoj Pipisi,
jsem rád, že se Ti Avishai Cohen líbí. Je to skvělý jazz. Představ si, že měli na jaře koncert v Praze. Bohužel jsem se to dozvěděl pozdě a navíc se to křížilo s výstavou High end Praha 2009.
Velká škoda, ale snad ještě bude příležitost na ně zajít *sunglases*.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: progsociety a 1 host