Chris Rea

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Chris Rea

Příspěvek od Aleska »

Připadal jsem si jako dědeček co měnil až vyměnil, když jsem až z Belgie dostal nabídku vyměnit svoji ucelenou diskografii The Doors, která čítala všechna jejich studiová alba, live nahrávky a kompilace za diskografii
Chris Rea
Obrázek
Dlouho jsem se nerozmýšlel, protože The Doors skutečně nebyla moje brána vnímání, neb inklinuji k blues, blues-rocku, garage-rocku a mojí "hvězdnou elitou" jsou spíše velikáni typu Alvin Lee, David Gilmour, Eric Clapton, Gary Moore, Jeff Beck, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Tom Fogerty či Van Morrison (ať je beru abecedně), stejně mnohé vynechávám.
Pro mne bezesporu Chris Rea mezi ně patří, byť reakce našich hudebních kritiků na jeho vystoupení v Čechách jsou přinejmenším rozporuplné. Kladně bylo hodnoceno jeho vystoupení v roce 2002 v Šumperku, rozporuplně v roce 2008 v Praze, dle hodnocení letošního vystoupení 1. února 2010 by si od něj posluchač kůrku nevzal.
Já ale nejsem kritik, mně se jeho vystoupení v Kongresové hale líbilo snad proto, že ze zásady nesrovnávám živé koncerty se studiovou nahrávkou, protože obojí je jiné a neporovnatelné, snad jen live nahrávka se někdy srovnat se studiovou dá, ale jen skutečně někdy (a vždy dostane o nějaký ten *thumbs down* méně). Takže jsem poslal a v poklidu čekal věcí příštích.

Dnes zazvonil pošťák, v ruce tlustý dopis, měkký na omak, převzetí jsem stvrdil podpisem a děkoval bohu, že nemusím po 16 hodině na poštu, jak je u mne tradicí. Obálku jsem rozdělával ihned, protože na první pohled a omak v ní nic nebylo, ale nakonec jsem přece jen našel - SanDisk Extreme CompactFlash 32GB kartu, plnou diskografie Chris Rea, počínajíc jeho debutovým albem Obrázek (klikni na obrázek)
po live nahrávky, komplet Blue Guitars z roku 2005 Obrázek
až po poslední studiovku z roku 2009 a to Still So Far To Go- Best of Chris Rea z minulého roku.
Obrázek (klikni na obrázek)
Celkem 51 alb, některá po vícero CD, vše ve FLACu a jak jsem napřeskáčku vyzkoušel, ve špičkové kvalitě. Mimochodem, Chris Rea (ač na našem fóru skoro neznámý) má své FAN stránky i v češtině a skutečně vynikající !

Odpovědět