Chyby či nesrovnalosti tiskové a jiné u našich nahrávek
Re: Chyby či nesrovnalosti tiskové a jiné u našich nahrávek
Jo, na dobovém plakátu jistých Black Sabbath Berlín 26.června 1970 vystoupil nějaký Ossie Osbourne, dal by jsem fotku ale předloha je mizerné jakosti a scanner nemám.
1.řadovka Ozzyho - Blizzard Of Ozz. První foto OK. Sestava souhlasí. Druhé foto nechápu. Tommy Aldridge a Rudy Sarzo sem nepatří. Ti se objevili až na živých albech Speak Of The Devil a Tribute.

Na albu Roger Chapmana je klávesák pojmenován jako Johnson a Johnston. Dle mého je obojí špatně a jmenuje Brian Johnstone z kapely Streetwalkers kde mimo jiné dříve působil i bicman Iron Maiden - Nicko McBrain.

No koukněte sami, najednou je z kytaristy Slade Dave Hills, jmenoval se Hill...navíc nehrál na basu jak je uvedeno.

Už jsem na to někde poukazoval, ale tady asi ne. Nejedná se sice o chybu v nahrávce či tisku ale zřejmě v režii. Při erotické scéně v seriálu Vyprávěj hraje skladba Led Zeppelin - "Babe I'm Gonna Leave You". Všimněte si kde se nachází přenoska gramofonu. Tohle je na LP skladba číslo dvě a tady by nám hrál "You shock me", ale spíš už "Dazed and Confused" - poslední skladba 1. strany desky. Pokud ovšem existuje nějaké vydání kde je tato skladba jinde tak se předem omlouvám. Odkaz na video pro kontrolu zde http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 7-nestesti

Hmm, poukazoval
1.5.2014 v "HIFI ve filmu". Myslím si, že tvá manželka má pravdu 

Tentokrát zde zveřejním chybu či nesrovnalost, na kterou mě upozornil můj kamarád a posluchač dobré muziky. Po letech vyndal lp Jimiho Hendrixe - vydání kdysi Supraphon a a až dnes zjistil, že první cca 3 skladby jsou nahrány sice stereo,ale jeden kanál hraje jenom basy a druhý pouze výšky. Než na to přišel, že je to v nahrávce, tak půl dne zkoumal přístroje a přehazoval kabely
. No koho by to napadlo, že to takhle někdo zmastí a pak nenápadně postupně zvuk vyrovnává až na požadovanou úroveň. Zbytek desky je už OK. Kdo máte doma, můžete potvrdit (nebo i vyvrátit).

Jo, tak se kdysi velmi dávno upravovaly zdrojové prapůvodní mono nahrávky (Beatles, Stones...) na nějaké pseudoprostorové "quasi-stereo" období konec 60. let (Hendrix) tomu odpovídá...
zdedil som ju po otcovi ale ešte nikdy som si ju nepustil
My si tehdy (v době vydání) mysleli, že to tak je správně a má to tak být.NIN píše:Tentokrát zde zveřejním chybu či nesrovnalost, na kterou mě upozornil můj kamarád a posluchač dobré muziky. Po letech vyndal lp Jimiho Hendrixe - vydání kdysi Supraphon a a až dnes zjistil, že první cca 3 skladby jsou nahrány sice stereo,ale jeden kanál hraje jenom basy a druhý pouze výšky. Než na to přišel, že je to v nahrávce, tak půl dne zkoumal přístroje a přehazoval kabely. No koho by to napadlo, že to takhle někdo zmastí a pak nenápadně postupně zvuk vyrovnává až na požadovanou úroveň. Zbytek desky je už OK. Kdo máte doma, můžete potvrdit (nebo i vyvrátit).
Tak jsem po dlouhé době vložil do přehrávače první desku Lucie (na střední jsme na tom docela ujížděli) a ejhle nesrovnalost.
Že děkují mimo jiné skupině Mimikry, to samozřejmě beru jako vtípek. Tuhle kapelu mám taky rád a její nesmrtelný song "Bič Boží" nemá chybu
. Ovšem frontman skupiny The Cult - Ian Astbury je zde zveřejněn jako Yan. Tady jsem ten vtip už nenašel.

Že děkují mimo jiné skupině Mimikry, to samozřejmě beru jako vtípek. Tuhle kapelu mám taky rád a její nesmrtelný song "Bič Boží" nemá chybu

A zase chyba u Judas Priest. Objednal jsem si japonské CD, kde mají být skladby uspořádány tak jako kdysi na vinylu pro Evropu. Skladba "Breaking The Law" otvírá celé album. Obal sice říká, že to tak je, ale na disku jsou skladby uspořádány dle původního vydání a ještě s bonusem. Mně z toho plyne, že zase "podvedli stařenku". Jsem na to evropské pořadí zvyklý a i když to původně bylo jinak, rozhodí mi to celý poslech alba

Ber to jako sběratelskou raritu, JP Killing machine (1978) vyšla v USA jako Hell bent for leather, jestli pořadí a sestava písní pasuje to (zatím) nevím...jak už bývá zvykem, CD nosič se dočkal přídaných bonusů, na vinylu pos.11 není.
Já na ty rarity moc nejsem, když je to takhle rozjebaný. To když si tenkrát z burzy někdo odnesl např. desku AC/DC a doma z obalu vyndal Hurvínka, tak se asi taky z takové "rarity" neradoval 

A znovu Ozzy a řadovka "No Rest For The Wicked". Žádné "Ro rest ...."