Deep Purple

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Deep Purple

Příspěvek od lechos »

už vyšlo: Whoosh !
Přílohy
whoosh.jpg

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No, jasně vyšlo, to si každý přečte, ale jak to hraje ? Poreferuj.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Což o to, muzika to není špatná...ale ten mastering :(

Analyzed: Deep Purple / Whoosh!
--------------------------------------------------------------------------------
DR Peak RMS Duration Track
--------------------------------------------------------------------------------
DR5 -0.02 dB -6.89 dB 3:39 01-Throw My Bones
DR5 -0.02 dB -6.97 dB 4:23 02-Drop the Weapon
DR7 -0.02 dB -7.67 dB 3:44 03-We're All the Same in the Dark
DR5 -0.02 dB -7.42 dB 4:43 04-Nothing at All
DR7 -0.02 dB -8.12 dB 3:31 05-No Need to Shout
DR5 -0.02 dB -7.21 dB 3:34 06-Step by Step
DR6 -0.02 dB -6.76 dB 3:32 07-What the What
DR6 -0.02 dB -8.05 dB 5:40 08-The Long Way Round
DR6 -0.02 dB -8.30 dB 4:09 09-The Power of the Moon
DR7 -0.10 dB -10.21 dB 1:38 10-Remission Possible
DR6 -0.10 dB -9.50 dB 5:35 11-Man Alive
DR8 -0.02 dB -8.77 dB 3:35 12-And the Address
DR6 -0.02 dB -8.13 dB 3:52 13-Dancing in My Sleep
Number of tracks: 13
Official DR value: DR6
Samplerate: 44100 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 24
Bitrate: 1720 kbps

Že by zvukovým inženýrům stačilo u tohoto druhu muziky toto? :?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

hraje jak alba Purple 80. let, vokál je nezaměnitelnej (Gillan) klávesy se blíží tonaci Lorda i když rozdíl je znát
neunaví, vzácně vyrovnané písně a 52 minut proletí jako nic ! zatím studijní poslech ve formátu MP3

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

tož to som blázon: CD a LP v jednom obalu ?!
Přílohy
t_dp_122.jpg

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Hm, standardní současný sračkový mastering, jak nepřekvapivé. DEEP PURPLE takhle jedou už dlouho, zhruba od Bananas je nemůžu kvůli zvuku poslouchat.
Poslední KANSAS jsou na to ještě hůř. Studiová rutina staré kapely mlátí po palicích, málokterá odolá.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

PetrD

Dík. Takže si vystačím s tím, co mám.

Antony
Je to smutné, ale je to tak. Ty Kansas, moji oblíbenci, mně nas*ali hrozným způsobem. Snad už si člověk požadující kvalitu, dnes nemůže vůbec nic koupit. Bohužel to není jen o nosičích. Obecně se sem hrnou tuny "odpadu".
Smutné.

Tak poslouchejte jako já, co máte doma z doby, kdy se neprznilo.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

dnes DP Bananas (2003) to je jméno a úcta k tradici co mě doprovází celý život

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Oldear:
Většina novinek starých kapel je zvukově zničená. Výjimky existují. Člověk se musí víc bát, jestli jim to nezprasí produkce, než jestli dokážou staří pánové ještě vyplodit něco poslechuhodného.

lechos:
Tradice mě nikdy nevede k tomu, abych si něco nalhával. Dobré věci mám v úctě, špatné zatracuji. Je jedno, jaká legenda má na nich vinu.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Flac 24/44.1, je to zahuhlané a takové nezajímavé album. *thumbs down*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tak například, Black Sabbath "13" (2013)
Kiss "Monster" (2012)
kterež grupy jinak akceptuji a poslouchám cca 45 let se mi nelíbí vůbec zatímco
Paul Stanley o albu prohlásil: "Monster je tutově největší vrchol všeho, co kapela
doposud udělala" Máme se na co těšit!

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Prohlášení samotných umělců jsou součástí marketingu. Jinak by byli sami proti sobě.
Můj názor na album ovlivní pouze hudba na něm obsažená. Nikoli historie, zásluhy, renomé kapely.
Že je zvuk nosičem té hudby nemohu změnit. Proto trpím, když zvuk tuto hudbu poškozuje k neposlouchání.
Na vynikající svíčkové servírované na zahnojeném talíři si také nepochutnám. Ale třeba někdo jo...

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

KISS, to už dnes vůbec neeee, zcela je ignoruji.

"13", je potřeba psát k hodnocení také na jakém nosiči. Věřím, že CD bude zprzněné, jako je dnes trendem, ale já CD již nekupuji a na LP mně to hraje celkem přijatelně - nemám zásadní výhrady. Možná je to věc názoru, ale je třeba rozlišovat a neházet to vše do jednoho pytle. Velmi špatné je to lovení a hledání poslouchatelného titulu, hodně se jich pak vyhazuje a navíc v době vydání "13" to ještě zřejmě hrálo jinak na CD a na LP, každý jiný mastering. V poslední době mám pocit, že to tam praskaj ze stejného a totálně naho*no začínají být i ty LP, tedy zvětšuje se počet odpadu na vyhození. Dle mého hodnocení: dříve z 10 vyhodit 2 a nyní už tak 4.

Smutný příběh Hifisty. Nejprve díky totalitě nedostatek zdrojů a nutnost xté kopie, pokud se vůbec sehnala, po té doba CDDA a postupně i široká nabídka a nikoho nenapadlo, že se to bude do budoucna tak prznit, po té návrat v čase a oprášení LP, kde se alespoň dochovala ta původní kvalita i původní nedostatky a nyní, když se vrátíme někam do doby Thomase Alva Edisona a jeho fonografu, později gramofonu Emile Berlinera, tak tam se snad ještě neprzní.

Nemít tak rozsáhlou sbírku nosičů jako mám a to je dáno rokem mého narození a doby, kdy se Hifi věnuji, tak dnes kupovat drahou aparaturu a začínat s Hifi za této situace, jsou naprosto vyhozené peníze a ztracený čas, protože nebude co do toho strčit.

Tak zatím ještě poslouchejte dokud je co.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Přestože je situace taková, jako popisuje kolega Oldear, nechá se stále ještě sehnat deska nebo cd, které hraje slušně.
Z CD např. ještě celá edice Patti Smith, stále ještě je k mání vydání z roku 96,to samé Journey a spousta titulů od Sony Music, Warnerů.. Jsou to tituly, u kterých zaplať pánbůh nedošlo k reedici po přelomu milénia.
U lp jsem letos např. koupil lp kapely The Cult "Sonic Temple", zvuk vynikající, porovnání s původním vydáním obstojí stoprocentně.
Dále jsou povedené tituly Michaela Schenkera "Revelation" a " Resurection" na kterých pod jménem Michael Schenker
Fest vystupuje se všemi zpěváky za dobu svojí kariéry (Robin MC Auley, Graham Bonnet, Gary Barden, Doogie White...)
Zvuk a dynamika úžasné, jak za starých časů.
Do třetice, velmi povedené album americké AOR kapely Angel, která se proslavila v sedmdesátých letech v čele s hráčem na klávesy Gregem Giuffria.
Label Cleopatra vydal kapele v roce 2019 nové album, které je srovnatelné se starými tituly, jak obsahově, tak zvukem.
Nicméně, někdy je lepší, než nové vydaní, raději sehnat titul z doby vzniku. Nemusí to být ani first press.

Odpovědět