Albumy:
The Electric Light Orchestra (1971) - album vyšiel aj pod názvom "No answer"
ELO 2 (1973)
On the Third Day (1973)
Eldorado (1974)
Face the Music (1975)
A New World Record (1976)
Out of the Blue (1977)
Discovery (1979)
Xanadu (1980)
Time (1981)
Secret Messages (1983)
Balance of Power (1986)
Zoom (2001)
Z toho mám na CD: No answer, Discovery, Xanadu, Time, Zoom + akýsi (vlastný ) výber z albumov Eldorado, A new world record, Secret messages, Balance of power + na začiatku spomenuté LP. Potom mám ešte live DVD Zoom.
Fascinuje ma akýsi retro zvuk tejto kapely. ide s toho na mňa silná emócia (podobne ako pri niektorých skladbách Queenu).
Viac-menej sa všade uvádza ELO ako rocková kapela, čo je síce pravda, ale miestami je to celkom slušný popík.

Čo sa mojej oblúbenosti jednotlivých albumov týka - tak u mňa je jednoznačnou jedničkou Time. Ten ma baví od začiatku do konca. Z neviem akej príčiny mám rád aj Xanadu. Potom by som asi zaradil posledný Zoom. Napriek tomu že tam nie je žiadna vyslovená hitovka, tak ten album dokážem bezproblémovo stráviť celý. K prvotine No answer mám tiež celkom pozitívny vzťah, ale je to už trochu náročnejšie počúvanie a musím mať na to náladu. No a ostatné albumy ma ako celky až tak nezaujaly, preto som si z nich spáchal ten výber, lebo je tam predsa len kopa skladieb čo stoja za to. No a potom je tu to 2LP Out of the blue - to spadá tiež do kategórie neurazí, ale ani nenatchne, ale tak isto je tam zopár zaujímavých skladieb.
Ako vidíte túto kapelu vy?