Goran Bregovic

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Goran Bregovic

Příspěvek od Peer »

to Zbynek:
ano, jsem lenivý si pustit TV obecně...
kdyby bylo jen na mě, tak žádnou TV nemám. Ale díky dětem, kteří TV vyžadují, si občas pustím
nějaký zábavný film. A Black Cat White Cat patří mezi ty obzvlášť povedené... *thumbs up*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Pánové, zachytili jste novou desku od Bregoviče - Alkohol?
2009 Kamarad Productions.
Recorded live in Guca, Skopje and Belgrade.
Tak to bych tam chtěl zažít. Obrázky vypadají impozantně. Ostatně i hudba...
Obrázek

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

:mrgreen: Nezachytil,ale přicházám do rokův a též můj aparát,že už aj dechovku snesu,když je břeskně a fajně zafujana :mrgreen: .
Přes řeku do stínu stromů.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Jo, balkánská dechovka, to je odvaz...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jaká dechovka? to je postmoderna jako řemen. to je blues bez ameriky. to je opera a spirituál. to je ambient a minimalismus. to je milostná píseň a folk(lór).

je to *thumbs up* .

zrovna jsem dal Ederlezi. málem jsem zapomněl dýchat. takové muziky!!! a ještě je to ke všemu tak neskutečně dobře nahrané...

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Peer píše:Pánové, zachytili jste novou desku od Bregoviče - Alkohol?
2009 Kamarad Productions.
Recorded live in Guca, Skopje and Belgrade.
Tak to bych tam chtěl zažít...
V pátek večer bude Bregovič 35 km od českých hranic a (byť vystupuje v komorním obsazení) zdarma.

POLAND - BIELSKO BIALA
22 May at 20h00 - Dni Miasta/ City Fest
Plac Ratuszowy
" Alkohol - sljivovica"
(small ensemble, 9 on stage)
No tickets: free entrance

Pramen: http://www.goranbregovic.rs/upcaming.htm

Bohužel, posádka našeho vozu bude tou dobou někde mezi Rozvadovem a Plzní ... :(

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Sasko píše:Pred par tyznami som "objavil" Goranovu muziku a odvtedy nepocuvam skoro nic ine,uz davno ma hudba tak silno neoslovila.Mam napocuvany album Tales from weddings and Funnerals,vyber Erdelezi,Arizona Dream.
Urcite tato muzika nie je pre vacsinu z Vas ziadna novinka,ale ten kto este nepozna ako donedavna ja,sa ma na co tesit.
Mam velmi rad tento typ muziky s ktorej idu emocie a nenecha skoro nikoho chladnym.Zaujimave ze som tuto muziku pustil asi 20-tim ludom a ani jeden pre nu nemal pochopenie :( .No nic to ajtak to boli iba burani co dobru hudbu nevedia ocenit :lol:
Mna oslovila a este ako.Tesim sa na dalsie albumi ktore este v mojej zbierke chybaju.Napr.Carmen with happyend alebo hudbu z filmu Time of the gysies.
Balkánský folklor je vůbec hodně emotivní a Bregovič je toho zářným příkladem.Není nad to si dát dobrou slivovičku nebo rakiji a pustit si dobrou balkánskou hudbu třeba i Fanfare Cioacarlia kteří jsou taky božský.
balkánský folklor si na nic nehraje je v tom spojená emoce s muzikanstvím a tradicí.
*offtopic* Pusttě si film Vremja za nasilie z některých pasáží budete mít velké emotivní zážitky.Je to historicý film o vpádu Turků na bulharskou vesnici a je to velmi dojemný příběh o lásce a zradě (drastické metody Turků jak přimět Bulhary ke změně víry jsou šílené)se skvělou hudbou.Připravte si kapesníky,jsou tam momenty kdy se tomu neubráníte.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Vreme na nasilie je správný název http://www.imdb.com/title/tt0096403/usercomments.Když se podíváte na ten odkaz byl jsem první kdo recenzoval tento film o několik let dříve než přišli další.Jsem tam pod jmenem Marcela Simkova-moje žena.Všichni o tomto filmu píší v superlativech kromě jednoho podělanýho Turka.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Tady je nádherná ukázka z tohoto filmu. http://www.youtube.com/watch?v=bPU8bsg4 ... re=related

boxer

Goran Bregovic

Příspěvek od boxer »

Tak jsem unešen,srce buší do rytmu,nožky samochodky se sami chtějí roztančit,je to paráda.

Balkánský Jackson Goran Bregovič a řecká,řádně okořeněná diva Alkistis Protopsalti,vydali v roce 1991 tuto desku,která se však objevila třeba na Amazonu až v roce 2007.
Alkistis Protopsalti & Goran Bregovic - Paradextika
Obrázek

Hudba všehomíra,skvělé,nádherné,super. Nechybí i známá Ederlezi,v podání řeckém --Toy Ai Giorgi --je to obzvlástě pikantní.

Doporučuje 10 boxerů z 5.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

to zní dobře - koupils to někde u nás nebo v americe?

boxer

Příspěvek od boxer »

Ad rok provedení 1991.

Myslel jsem,že jsem sežral mylnou informaci i s navijákem.Protože všude jinde je uveden rok výroby 2007.
I když Ederlezi ve smyslu známého hitu od Bregoviče vznikla 1990,viz vydavatelství Philips:
------------
Ederlezi
Trad. arranged by Goran Bregovic
Universal
CD: Time of the Gypsies
PHILIPS 842764-2(1990)
3.20
------------
Tak jsem se jal podívat milé divě na zoubek,jak to s ní tedy je.
Narodila se 18.října 1957 v Egyptě,rodiče řeci. První vydání jejich zpěvů 1975.
Po filmu Gorana,Čas cigánů (Time of Gypsies) ,přizve svého textaře Lina Nikolakopoulouse a vydají za přispění Gorana album Paradextika opravdu v roce 1991.
Prodej byl 150 000 ks.
Obrázek

Dadafte,jako většinou ,jinak tuto hudbu nesehnatelnou či velmi špatně (obešel jsem v Praze všechny velké Cd prodejny a hlavně bazary a nula) ,jsem nakupoval například v losslessu zde.
Doplněk tomu je wdilbert .

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Inu, zahledal jsem a dá se to objednat tady:
http://superstarshop.cz/index.php?searc ... d=rke8jmhd
sám si něco objednám, je to prudce poslouchatelné!

boxer

Příspěvek od boxer »

Dá se to objednat tady.

Ty tam někde uvedené CD vidíš? Já ne.

Jinak pokud jde o Bregoviče,ten se dá koupit hned podemnou v Bontonlandu.Tedy jen něco.

Jinak tuto firmu znám,samo.

Odpovědět