Jethro Tull

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jethro Tull

Příspěvek od JV »

Na svete je nový album. Jethro Tull – Curious Ruminant.

Mal by byť v rôznych vyhotoveniach:
Album Curious Ruminant bude k dispozícii v rôznych formátoch, vrátane limitovaného deluxe 180g 2LP + 2CD + Blu-ray artbooku a limitovaného deluxe 2CD + Blu-ray artbooku. Oba obsahujú hlavný album, alternatívne stereo mixy a blu-ray s obsahom Dolby Atmos & 5.1 Surround Sound, ako aj exkluzívne rozhovory. Album bude dostupný aj ako špeciálna edícia CD digipak, gatefold 180g LP + LP-booklet a ako digitálny album v stereo aj Dolby Atmos.
Tu je ochutnávka: https://jethrotullband.lnk.to/CuriousRuminant-Album

Na rozdiel od predošlých RökFlöte a The Zealot Gene ma tento vcelku zaujal a pravdepodobne skončí u mňa doma.
Páči sa mi aj obal, to by chcelo väčší LP formát, ale nechce sa mi zase za to dávať až tolko peňazí kvôli obrázku. Ale ešte si to rozmyslím.

Obrázek

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Obal i muzika fajn ;)
Nějak nerozumím tomu, jak může být pro hifistu cca pětikilo za vinyl " až tolko peňazí" :?
Já mám "Standard Edition 180g Black Vinyl" za 520.- Kč. Když si vzpomenu na to, jak jsem za komančů kupoval desky na burze za 300.- a více při platu cca 3000.- :lol:
jethro-tull-curious-ruminant-3.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Nějak nerozumím tomu, jak může být pro hifistu cca pětikilo za vinyl " až tolko peňazí"
Každý to máme nejak. ;)
Nie že by som na LP nenaškrabal, skôr kalkulujem s tým že už u mňa začína vekom prevládať lenivosť a je väčšia pravdepodobnosť že si častejšie pustím CDčko.
Ale ako som písal - ešte sa rozhodnem.

Za komanča mali veci inú hodnotu - hodnotu slobodného nádychu.
Skôr ma občas prekvapí že veci čo vtedy stáli oficiálne 44 kčs sa teraz predávajú za celkom zaujímavé sumy, ale to sme už trochu mimo tému.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Máš pravdu, každý to máme jinak. U mě jediný důvod k přemýšlení nad tím, zda vinyl koupit (nebo ne) je můj věk, zda to všechno ještě stačím poslechnout :| Kolikrát ale neodolám, protože určité album chci a na CD je neposlouchatelné :( V roce 2025 jsem si z tohoto důvodu pořídil již 8 vinylů *2thumbsup*
Ale když už jsme ve vláknu "Jethro Tull" . . . zrovna včera jsem si na upgradované sestavě dal Aqualung (Steven Wilson remix) a "Cross-Eyed Mary" je opravdu zatěžkávací zkouška :)

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Jethro Tull – Curious Ruminant
Skvelé skvelé skvelé... Len jedna vec... Chápem vek pána Andersona, problémy s hlasom mal už dávno, ale príde mi jeho spev na tomto výbornom albume odtrhnutý od zvyšku hudby, síce čistý a (až moc "bezchybný), len nejako divne nereálne"vyleštený" a bez života.
Ako to vidíte? Ja po treťom posluchu takto...
Prosím no flame...

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

Taky jsem si říkal, že mu to zpívá líp než za mlada :-)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

JV píše:
14 bře 2025 13:44
Za komanča mali veci inú hodnotu - hodnotu slobodného nádychu.
Skôr ma občas prekvapí že veci čo vtedy stáli oficiálne 44 kčs sa teraz predávajú za celkom zaujímavé sumy, ale to sme už trochu mimo tému.
44 Kčs stály české a slovenské tituly, licenční (těch bylo jako šafránu...) pak 80-120 Kčs aj tak byly lacnější než origoše na burze

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

PetrD

Souhlas, mám to podobně, letos už jsem jich nakoupil 29 a těch zcela nerozbalených tady mám desítky, nestačím to poslouchat. Možná i "tak" některé po mně zůstanou. Curious Ruminant bude v pohodě na "Standard Edition 180g Black Vinyl", dokázala zůstat černá. Zvukově to bude nejlepší na BD, ale tam vždy něco z toho vyhodíš, buď CD, nebo barevná LP. Pokud JV chceš obrázek, můžeš mít i LP Dark Green Vinyl, Blue Vinyl, Ultra Clear, Artbook, či jiné hovadiny s hudbou nesouvisející. Je neuvěřitelné co dnešní marketing v prodeji hudby vyvádí, asi to někdo věší na zeď.
Osobně tuto desku vynechávám, protože mě nějak neoslovil její hudební obsah. Ostatní vlastním.

""" Aqualung (Steven Wilson remix) a "Cross-Eyed Mary" je opravdu zatěžkávací zkouška """. Naprostý souhlas - to je jiná liga, i LP je super, ale ultra super je to v MCH, na SACD, či DVD-A - tady ty basy "Cross-Eyed Mary" pošoupnou křeslo. Doporučuji všem.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Už je to v tomto vlákně trochu *offtopic* , ale ještě jednu poznámku k remixům S. Wilsona - pořídil jsem si na vinylu jeho výtvory od Yes, King Crimson, Jethro Tull . . . všechny, ale zároveň mám s čím porovnávat. Co mě teď napadá, tak jediné, kdy mě původní vydání vyloženě víc baví, tak je Close to the Edge :| Co se týče Jethro Tull, tak všechny jeho "remixy" mě nadchly.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

No vidíš, a mně připadají "vyleštěné a bez života".

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

OK, tak to má být, každý máme jinak nastaveny zvukovody ;) Jethro Tull mám na CD původní vydání do roku 1982, na vinylech obdobně . . . no a jednou si to pouštím tak, jindy zase onak. Život je krásný, když můžeme poslouchat, co chceme *jupi*

Odpovědět