Jordi Savall

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: Jordi Savall

Příspěvek od Zappadaddy »

etudiant píše:S tím Savallem je to docela těžké, on toho vydává hodně, jednak nové věci a potom také v reedici původní nahrávky pro Auvidis Astrée. Já jeho diskografii nekompletuji, ale jeden kolega už reagoval na poslední titul slovy: "Ten chlap se snad zbláznil, kdo to má pořád kupovat." Takže tím se dostávám k poslednímu titulu J. Savalla, je to již druhý disk inspirovaný starou keltskou hudbou.

Obrázek

Ukázky zde.

Jinak nahrávky Alia-Vox jsou obecně na velmi slušné úrovni, Savall vydává tzv. "starou hudbu" potom baroko až po "modernu" jako Mozart a Haydn a teď se pustil do Keltů.

Možná by nebylo od věci začít dvěma výběry a k výše zmíněnému filmu vyšel také soundtrack:

Harmonie Universelle

Harmonie Universelle II

Tous les Matins de Monde

Těžko radit s čím začít, osobní vkus je různý, já jsem začínal se Savallovými nahrávkami F.I. Bibera:

Missa Bruxellensis

Requiem
Díky za doporučení.Asi si něco stáhnu a pak se rozhodnu.
PMA.Vzpomínáš si co si u mne hrál za tituly?

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

Hudba ke Všem jitrům byla hodně oblíbená. Dost oblíbené taky byly La Folia nebo Orient/Occident. Couperin ( na kterého odkazuje PMA) je pěkný, Savall ve svém živlu. Nejraději mám ale reedice starších Savalových nahrávek, hlavně Braniborské koncerty.

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

Dnes jsem se dověděl, že 23. listopadu zemřela Montserrat Figueras, manželka J. Savalla. Rakovina. R.I.P. *fnuk*

Obrázek

Odpovědět