KT Tunstall

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
boxer

Re: KT Tunstall

Příspěvek od boxer »

Ne nedělám si prdel.Mě se to jeví hodně slušné na to jak je to děláno.Mnohé CD jsou proti tomu neposlouchatelné.

Jinak je možné,že jsi něco pos..l.Mě se takto jednou podařilo (nevím jak) vyjet CD od Blackfield a bylo to hrozné. Pak jsem to stáhnul asi za 2 měsíce (když se kdosi podivoval nad mým hodnocením kvality) ještě jednou,projel jsem to a ejhle,výsledek úplně jinde.Zatím se mi to stalo pouze jednou,ale stalo.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

teda já fakt nevím. říkal jsem si ráno moudřejší večera, ale žádná změna. zkoušel jsem part 1 i part 2 - jsou totožné. stejné písničky, stejná kvalita nahrávky - úděsná. takhle nezněl ani nohavica nahrávaný na koncertě na kazeťák se zabudovanými mikrofony. já to ještě zkusím vypálit na cdčko a uvidím. moc ve změnu nedoufám. někde se stala chyba. on tam píše, že ten sennheiser je binaurální mikrofon a že pro správný efekt je dobré to poslouchat na sluchátka. zkoušel jsem to - furt stejný humus. tak jsem si stáhl mp3ky, co jsem z E.t.t.T. dával do vlákna pop. je to mnohem lepší, Cosmo už není kus dřeva s nataženými dráty, ale zcela nevýrazná a anonymní kytara. až po vložení originálního cd do playeru se dostavily skutečné hudební nástroje a s nimi katarze.

slyšel jsi boxere Eye to the Telescope a/nebo Drastic Fantastic v originální studiové verzi? já vím, to nejde srovnávat atd., ale ten rozdíl je propastný - toho slova se tentokrát vůbec nebojím.

musím to zkusit vypálit. že by byl xonar od asusu až takový hnůj? nebo jsem se dopracoval k tak "pravdivé" sestavě že i vlastnoručně udělaná mp3ka už je okamžitě odhalena a usvědčena?
ale Torontoeque je podle mě fakt hrůza a děs.

boxer

Příspěvek od boxer »

Jedině tedy zkus,pokud jsi to už tak nezrobil,ako to napísala Petruška ♀♀.

Já to tak robím také,a je to OK.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

zkusil jsem. vypálené burrrnem je to opravdu o poznání lepší, čímž pro přítomnost i budoucnost ukončuji jakékoliv úvahy o "rozehrání" počítače. uzavřená kapitola. zvuk je sice neustále děs a hrůza. ale už je aspoň slyšet tvrdá práce zvukaře v hale - protože minimálně tři písničky mu trvá, než se s tím srovná, což je poměrně dobrý výkon, někdy se to nepodaří vůbec.
já bych velmi doporučoval pro představu, jak to tam muselo hrát, poslechnout 1. nebo 3. album kt tunstall...

boxer

Příspěvek od boxer »

Přesto si myslím,že to nemáš dobře provedené. :(

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše:......zkusil jsem. vypálené burrrnem je to opravdu o poznání lepší, čímž pro přítomnost i budoucnost ukončuji jakékoliv úvahy o "rozehrání" počítače. uzavřená kapitola. zvuk je sice neustále děs a hrůza.......l...
Nikdy neříkej nikdy, až splníš své sny, pak i na to audio PC dojde...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

boxer: nevím. a nevím, jak to zjistit.

Aleska: uvidíme. možná.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pár dní teď poslouchám jen Bregoviče, Floydy, diMeolu, Manu Katché, Roberta Milese, Porcupine Tree a podobné věci. před chvílí jsem si po čase zase pustil Eye to the Telescope...
říkal jsem si: co to je za kytara? to má struny od sádla? a co ta basa? jenom taková blbá boule. prokopnuté bicí s činelama ze smeťáku...
NO FUJ!
ale né fuj KT. fuj mě. prosral jsem půl desky hifiidiocií. až teprve od Universe & U jsem byl v pohodě a užíval si to. je to angličanka. oni jsou všichni sví. dělá pop a má to znít tak, jak to zní. a zní to dobře.
dove je dove, gretsch je gretsch, premier je premier...
stačí slyšet, ne jen poslouchat.
na tohle si musím dávat pozor.
nechci se dožít hifizotročení. ani kolečka 30ti hrajících cedeček. to teda rozhodně nee.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

včera jsem náhodou narazil na nějaké fotky mé milé KT Tunstall, tak je sem vrazím.

když se dívka vdá a udělá celosvětovou koncertní šňůru, je to znát. stydlivé pózy a nemotorně panenské držení Doveho (to je kytara milánkové) vystřídala sebevědomá ženská, co umí zapařit.

Obrázek

Obrázek

moc se mi líbí...

Obrázek

... že kromě jiných nástrojů ...

Obrázek

... se konečně pořádně věnuje Gretschi (to je kytara, milánkové).

Obrázek

je hvězda, je dobrá, a já jí to přeju.

Obrázek

potíž s jejími deskami není v nahrávce, ale v konkrétním zobrazení. má v oblibě velmi specificky znějící nástroje, libuje si v přechodech dur - moll, v jemných harmoniích. navíc často nahrávají v upravené vile plné nejroztodivnějších nástrojů a všichni členové kapely mají hudební vzdělání, vystudovanou konzervatoř, rádi improvizují a hrají (si) na cokoliv. vůbec jí nevadí, že bicí souprava v některých kouscích není v centru, ale úplně bokem (přesto to není nevyvážené!), viděl jsem složení 2 akustické kytary, balalajka, 2 akustické basy, bonga a nějaká africká píšťala...
a stoprocentně dělá mixy na prvotřídním anglickém aparátu. třeba v Someday Soon někdo z kapely hraje kromě bubeníka čistě jenom na činel. postaví si ho před bicí a mydlí to do něj. když to aparát slije, je to pěkný chaos...

no - - - prostě ji mám rád a hodně poslouchám.

a strašně se těším na novou desku už hotové KT.

Obrázek

*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

boxer píše:Něco k KT Tunstall - Torontoesque - 2008.

Nevím kolik si vás toto album stáhlo a poslechlo,ale mě napadá jedna otázka. :idea: :idea: :idea:
I když by se mu dalo samozřejmě asi po zvukové stránce i sem tam něco vytknout.

Toto je amatérem sejmuté a počítačem upravené koncertové dílo.Jak dlouho to upravoval nevím.Ale výsledek je dle mého skutečně velmi dobrý.

Jak je možné,že profesionální zvukaři na suprových zařízeních měsíce ladí výsledek kapely,než to plácnou na CD a jak všichni víte,výsledek je velmi,velmi často, mírně řečeno, rozpačitý.
dadaft píše:no, já si to konečně dneska rozbalil. a teď nevím, jestli si děláš legraci, nebo jsem něco posral...
zkoušel jsem part 1. flacy přes foobar a xonar u1. podle mě je to naprostá a totální katastrofa. naprostá a totální. jediný potlesk diváku zní jakž takž.
boxer píše:Ne nedělám si prdel.Mě se to jeví hodně slušné na to jak je to děláno.Mnohé CD jsou proti tomu neposlouchatelné.

Jinak je možné,že jsi něco pos..l.Mě se takto jednou podařilo (nevím jak) vyjet CD od Blackfield a bylo to hrozné. Pak jsem to stáhnul asi za 2 měsíce (když se kdosi podivoval nad mým hodnocením kvality) ještě jednou,projel jsem to a ejhle,výsledek úplně jinde.Zatím se mi to stalo pouze jednou,ale stalo.
dadaft píše:musím to zkusit vypálit. že by byl xonar od asusu až takový hnůj? nebo jsem se dopracoval k tak "pravdivé" sestavě že i vlastnoručně udělaná mp3ka už je okamžitě odhalena a usvědčena?
ale Torontoeque je podle mě fakt hrůza a děs.
dneska jsem měl příležitost slyšet podobný strojek na kterém bylo uděláno Torontesque boxere a musím říct, že to hrálo skvěle.
takže to teď ještě jednou zkusím vypálit - bohužel teď nemám ani jedno čisté cedlo - a uvidíme...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Zrovna poslouchám její Acoustic Extravaganza a dávám tomu CD jedenáct *thumbs up* z deseti možných !
Obrázek
*offtopic* Dadafte, máš vkus !

Je to nádherně pohodové, neskutečně dobře nahrané, prostě všichni přítomní ve studiu měli svůj den. Mám z toho pocit, že tam tak prostě jen sedí a hrají si pro sebe a pro radost - a to nejen sobě, ale i posluchačům.
To CD je takové, jako je jeho obal - prostě barevné !

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ano, je to velmi hravá partička. mám moc rád všechny 3 její desky. Kate totiž umí napsat písničku. ne jen sloka refrén sloka refrén. umí většinou přidat ještě něco navíc...
vdala se, skončila světové turné. snad by se v dohledné době mohlo objevit její nové řadové album. pro mě osobně to bude folk/rocková událost roku.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

VÁNOCE JSOU TADY. VÁNOCE JSOU TADY!

BUDEME STAVĚT HÚHULÁKA.

JUPÍ!!!!!!!

*hura* *hura* *hura*

právě jsem zjistil, že je venku nová deska KT jménem Tiger Suit

Obrázek

*2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

no tak to se těším jako nikdy.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak jak se nám změnila milá KT po velkém "world wide" koncertním turné, po účasti na velkých festivalech?
a jak se to projevilo na její nové desce?

Obrázek

to nejdůležitější: KT Tunstall je hotová zpěvačka. sebevědomá, vyzpívaná, vynikající, bez jakýchkoliv intonačních nebo jiných problémů. a na desce je to slyšet.
vokální linky jsou prvotřídní.

za druhé: je to něco úplně jiného, než jsem čekal. ne ve výstavbě písní - tady zůstává naprosto svá, jen se posunula na ještě vyšší level.
je jiná ve zvuku: bylo to natáčeno v legendárním berlínském Hansa studiu (U2, D.Bowie) a KT dle svých slov propadla zvuku synťáků (nakonec jí nejvíc "sebrala" Yamaha CS-80, na které třeba Vangelis dělal soundtrack k Blade Runnerovi)- navíc se v době natáčení hodně "potulovala" po berlínských klubech a to, co tam slyšela, ji hodně ovlivnilo.
nikdy k pořádným synťákům neměla podle vlastních slov přístup a ono okouzlení je skutečně veliké.
- a tady je jediný problém, který s touto deskou mám: je opravdu hodně syntetická, až popová - i když v rádiích se nikdy moc hrát asi nebude, není to rozhodně sterilní "europop".
zkrátka hodně syntetická.

Obrázek

první poslech byl zážitek. a třeba Golden Frames; Come On, Get In; niterná (Still A) Weirdo nebo fantastická Madame Trudeaux zůstanou v mém playlistu napořád. mám tu ženskou rád.

takže závěrem se pouze připojuji k přání řady fanoušků: vrať se KT na svém příštím albu k akustickým nástrojům (nebo aspoň k nástrojům) - pro synťáky je tě škoda!

Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

KT Tunstall - KIN (2016)

Vůbec jsem nečekal, že po dvou krizových albech (Kate se rozváděla a umřel ji tatínek), které jsem tady sice srdnatě obhajoval, ale nebyly nejlepší, vyjde tak brzy další. Takže jsem to až tak nesledoval,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a ono vyšlo. A dokonce už loni !!!

*2thumbsup* A jednoznačně můžeme říct ------- KT Tunstall je zpátky. *2thumbsup*

KIN je britská kytarovka říznutá hymnickými melodiemi (a že je KT umí) a promakanými mnohohlasými vokály.
Od první skladby to má tah.
Jedině snad titulní skladba KIN, třetí od konce, mně do celého konceptu téhle rozjásané a roztančené desky nezapadá a trochu jsem se při prvním poslechu bál, ať závěr desky "neumře" v nějaké křečí............. ale zbytečně.

http://musicserver.cz/clanek/54088/kt-tunstall-kin/ ---- tak tak, 8/10 je adekvátní hodnocení.

Mám Kate moc rád a jsem nadšený, že se dokázala vyhrabat z trablů a natočit takovou pop-rockovou pecku. :D

Obrázek

Odpovědět